ts-koudekerk2Het had nogal wat voeten in de aarde eer de wedstrijd tussen Moerkapelle en Koudekerk kon aanvangen. Scheidsrechter Sjaak Zuidwijk was om 14.00 uur nog niet gearriveerd in Moerkapelle en na het nodige telefoonwerk bleek dat hij dat ook niet zou halen. De beste man zat in Frankrijk. Veel telefoonwerk later leverde 10 minuten voor aanvang op dat Rein Kamphues van B.S.C.`68  naar Moerkapelle zou komen om ervoor te zorgen dat ook deze twee ploegen de laatste competitiewedstrijd af konden werken.

Zo begon Moerkapelle – Koudekerk dus ruim na half drie, het was misschien daarom  wel goed dat er voor beide ploegen niets meer op het spel stond. Dat was ook duidelijk aan het spel te merken. Vooral Koudekerk bakte er weinig van de eerste helft. De enige die zich kon onderscheiden was keeper Mark Jongeneel (Michael Kneulman ontbrak wegens werk en Wouter Reijneveld speelde met 2 nog ergens om). Jongeneel, normaal gesproken in Koudekerk 5 de sluitpost,  was in de beginfase een aantal keer attent en hield op dat moment zijn doel schoon.

Ook bij Moerkapelle was het niet allemaal even geconcentreerd, al snel moest aanvoerder Pieter Lips het veld verlaten na een botsing met zijn eigen keeper. Ook de openingstreffer had met de scherpte te maken. Oege Pennin kon eenvoudig de bal oppikken na een te korte terugspeelbal en omspeelde keeper Matthew Dubbis en kon eenvoudig de score openen.  Moerkapelle leek toen even rijp voor de slacht, maar een slippertje van Jongeneel zorgde ervoor dat Harmen Verweij de ploegen weer op gelijke hoogte bracht.  En met een 1 – 1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Bij aanvang van de tweede helft stonden bij Koudekerk Arjen Linstra en Tijs van de Hoorn in het veld, ten koste van Rick van Tol en Richard van Heijningen. Het gaf wat omzettingen met als gevolg dat Pennin op de positie van rechterspits ging bekleden. Ruben van de Berg kwam centraal achterin te spelen. Het kwam het spel niet ten goede, al leek Koudekerk er meer van te willen maken dan voor de rust.

Binnen 10 minuten kreeg de ploeg meer dan eens de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen.  De winst kwam Koudekerk ook wel toe en de goal waarmee deze werd behaald was eerlijk gezegd te mooi voor wat de wedstrijd verdiende. Een hoge voorzet werd door Arjen Linstra verlengd en Roy van de Berg legde de bal terug op Van de Hoorn. Die nam de bal in een keer uit de lucht en schoot het leder stijf de kruising in. Keeper Patrick Slingerland was net Dubbis komen vervangen en de eerste bal op goal is er dan zo een.  
Hiermee zou de wedstrijd gespeeld moeten zijn, maar even leek het er weer op dat Koudekerk verviel in gemakzucht. Jongeneel voorkwam in de slotfase zelfs nog met een katachtige reflex puntverlies en maakte hiermee zijn foutje bij de gelijkmaker goed.

Koudekerk sluit het seizoen af met een achtste plaats. 36 punten en dat na een start van 7 punten na 10 wedstrijden. Toch had de ploeg na een goede serie nog de mogelijkheid om een periode te pakken. Wellicht volgend seizoen beter.

Opstelling Koudekerk: Mark Jongeneel, Simon van Leeuwen(71. Daniel Wildschut), Christian Vergunst, Richard van Heijningen (46. Tijs van de Hoorn), Fabian Roosenbrand, Cedric Borgers, Ruben van de Berg, Roy van de Berg, Rick van Tol(46. Arjen Linstra), Oege Pennin, Mark van Leeuwen.

Door Ron van Welzen