artikel image LSVV 2Zes maal keerde de (uitgedunde) selectie van LSVV’70 tot nu toe puntloos terug in de kikkerpolder na een uitwedstrijd. Daarbij ingesloten is ook de nederlaag van afgelopen zaterdag in en tegen Naaldwijk. Dit keer werd het 3-0, maar die nederlaag was ingecalculeerd en viel lager uit dan verwacht.

In de laatste vier seizoenen in de derde klasse haalde de ploeg van Wim Mugge respectievelijk 13, 14, 10 en nog eens 14 punten op na een verplaatsing. Dat jaar ervoor stond de teller zelfs op 28. Op dat moment kwam LSVV uit in de vierde klasse, waarin het de lakens uitdeelde. Vooralsnog sprokkelden de oranjehemden nu enkel punten op eigen veld.

LSVV’70 kon dus niet stunten bij Naaldwijk, maar de 3-0 nederlaag was volgens de trainer ‘alleszins acceptabel’ te noemen. Na drie minuten kopte een speler van de thuisclub al raak. Doelman Job Verstrate leek iets te ver voor zijn doel te staan. Twintig minuten voor tijd werd de score pas verdubbeld en ook kwam er nog een derde treffer bij.

Mugge: ,,We kwamen snel op achterstand, maar hebben vervolgens tot aan de rust nauwelijks nog wat weggegeven. Zelf werden we ook niet gevaarlijk overigens. Okay, Naaldwijk had veel meer balbezit, maar daar kwam verder ook niets uit. Daarna duurde het tot de zeventigste minuut voordat het daadwerkelijk een gelopen koers was.”

De Leidse ploeg miste andermaal de nodige vaste waarden, maar liet zich niet van het veld blazen door de titelkandidaat.

,,Dat we telkens spelers missen is een gegeven. We hebben vorige week dinsdag geoefend tegen een combinatie-elftal van FC Rijnvogels en dat bleek niet zo’n juiste keuze. Drie jongens moesten van het veld af en bij Erik van den Haak ziet het er niet best uit. Er is iets met zijn kniebanden, denkelijk een zware verrekking. Ik vrees dat hij dit seizoen niet meer kan ballen. Ook misten we Geert Jan Jonk, Freek Jansen en onze Kroatische vriend. Stijn Kalsbeek was niet in orde, maar heeft toch moeten spelen. En toch kan ik niet ontevreden zijn over ons spel. In de rust heb ik gezegd dat als het 1-0 zou blijven, dat we dan zouden doorschuiven. Na de vrije trap die de 2-0 betekende, wisten we dat het over was.”

Mugge vond dat Naaldwijk over kwam als een fitte ploeg met veel loopvermogen. ,,Ja, en ik begreep dat zij ook niet compleet waren. Hun veelscorende spits was er niet, begreep ik. Maar goed, we zijn niet geveegd en met een redelijk gevoel van het veld gestapt. Wij moeten het nu eenmaal hebben van punten tegen een ander kaliber tegenstander. Het was in elk geval fijn dat Wouter ons wilde helpen. Hij kan nog steeds een balletje vasthouden.”

Op de ranglijst zakte de formatie, waarbij de gestopte Wouter Jansen als gastspeler moest worden opgetrommeld, naar de elfde stek. Komende zaterdag komt middenmoter Die Haghe op bezoek in Leiden. De winstkans lijkt in elk geval groter.