ts-alphiaAlphia (zaterdag, 4B) – Marko de Jeu, een echte leider op dit moment bij Alphia, maar de jaartjes beginnen te tellen voor middenvelder. Inmiddels is hij 39 en het zou zo maar kunnen dat Ted van Berkel ook volgend jaar nog gebruik wil maken van zijn dragende speler. Van Berkel heeft zelf al voor één jaar bijgetekend bij de Alphenaren.

De Jeu spraken we woensdag 18 januari. ,,Het ligt aan de club en aan mezelf wat ik volgend jaar ga doen. Ik ben mezelf nu aan het beraden; aanbiedingen van andere clubs heb ik al binnengekregen, drie maar liefst! Niet als speler hoor, maar als (hoofd)trainer. Één van die clubs, die mij benaderd heeft, is mijn oude club Avv Alphen, waar vanaf volgend seizoen, mijn oude ploegmaat bij Alphense Boys, Boris van Es als hoofdtrainer aan de slag gaat. Voor de rest ligt het ook een beetje aan de club en aan Ted of ze mij volgend seizoen ook nog nodig achten. Ik vind wel dat fit blijven erg belangrijk is; tot nu toe heb ik daar weinig last van, maar dat is nog maar even afwachten de tweede seizoenshelft. We zien wel, maar ik vind wel dat de jonge spelers moeten opstaan als we bijvoorbeeld zouden promoveren naar de derde klasse.

Nu even genoeg over de toekomst, laten we terugblikken op de eerste seizoenshelft. DCV heeft tot de winterstop alles gewonnen en staat nu 9 punten los van Alphia. Hoe komt dat?

De Jeu: ,,DCV staat inderdaad een eind weg, maar wij hebben jammer genoeg de nodige punten verspeeld tegen Linschoten (6-0) en Sportief (3-2), naast de 1-2 nederlaag tegen DCV, waar er misschien wel meer in had gezeten. Tegen Linschoten hadden we een totale offday en tegen Sportief verloren we onterecht. Dus dat is zonde, maar we kunnen alsnog promoveren door tweede te blijven en die periodetitel te pakken. Daarom is de wedstrijd aankomende zaterdag tegen Oudewater erg belangrijk voor ons: wij moeten zelf eerst zien te winnen en nummer drie Linschoten speelt thuis tegen koploper DCV, dus hopen we natuurlijk op verlies van onze concurrent (Linschoten). We moeten het helaas stellen, vanwege vakantie, zonder doelpuntenmachine Michel Nolten. Maar Alphia heeft een talentvolle, jeugdige vervanger. Hij speelde ook mee afgelopen gisteren (dinsdag 17 januari) mee tegen GOL Sport (1-1), een slechte wedstrijd maar ook met een bizar slecht veld.

Wat kunnen jullie de tweede seizoenhelft nog bereiken?

De Jeu: ,,Ik ga er wel vanuit dat we bij de eerste drie eindigen om vanuit daaruit hopelijk te kunnen promoveren met misschien wel een periodetitel. Onze belangrijkste concurrenten daarvoor zijn, denk ik, Kamerik en Linschoten. Daarom is de wedstrijd Linschoten – DCV van aankomend weekend zo belangrijk voor ons. Maar het is moeilijk in te schatten welke clubs ons in gevaar kunnen brengen; wij moeten zelf gewoon blijven winnen.

Is Ted van Berkel tevreden over de prestaties van het team?

De Jeu: ,,Jazeker, Ted heeft niet voor niets bijgetekend (haha).’’
Overigens Alphia hervatte de competitie met een 0-2 zege op bezoek bij Oudewater, terwijl concurrent Linschoten ruimschoots verloor van DCV (0-3). Michel de Kruijf nam beide doelpunten bij Alphia voor zijn rekening.

Alphia, in cijfers:

Totaal: 13-30-46-25
Thuis: 7-18-28-14
Uit: 6-12-18-11
Grootste zege: 2-7 tegen GSV (uit)
Grootste nederlaag: 6-0 tegen Linschoten (uit)