donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenMeerburg deelnemer aan Veterinnentoernooi

Meerburg deelnemer aan Veterinnentoernooi

-

De KNVB signaleert een toenemende vraag naar voetbalmogelijkheden voor vrouwen van 35 jaar en ouder. Daarom organiseerde de KNVB samen met sv Urk op vrijdag 16 maart en 20 april het tweede en derde voetbaltoernooi voor 35+ vrouwen in Nederland. Dit eendaagse toernooi vond plaats bij de Urkse voetbalclub sv Urk en is speciaal bedoeld voor vrouwen van 35 jaar of ouder. Tien amateurverenigingen afkomstig uit het hele land hebben teams afgevaardigd.

,,Veel verenigingen ontdekken het succes van het Continental 7×7 35/45+ voetbal waarbij er wordt gespeeld op een half veld, zeven tegen zeven”, zegt plaatsvervangend directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars. ,,De laatste tijd ontvangen we verschillende berichten van vrouwen uit deze leeftijdscategorie die ook met deze voetbalvorm willen starten. Vorig jaar september hebben we voor het eerst een 7×7 toernooi georganiseerd voor 35+ vrouwen. Uit de evaluatie bleek dat de teams graag een vervolg hierop wilden. We gaan nu nog spelen op 11 mei.”

meerburg dames 2012Tijdens het 7×7 35+ vrouwentoernooi worden dezelfde regels gehanteerd als bij het reguliere 7×7 35/45+ voetbal. Dat betekent dat teams bestaan uit zeven spelers, geen buitenspelregel van toepassing is en je doorlopend mag wisselen. Ook is het speelveld de helft van een regulier voetbalveld en heeft het doel een kleinere afmeting dan normaal; namelijk 5×2 meter.

De deelnemende teams zijn afkomstig van de volgende verenigingen: SVM (Maartsendijk), Flevo Boys (Emmeloord), Focus’07 (Culemborg), sv Urk (Urk), RKVV Meerburg (Zoeterwoude), SC ’t Gooi (Hilversum), OVC’85 (Oosterbeek), Altius (Hilversum), De Meern (De Meern) en SC Klarenbeek (Klarenbeek).
 
Speelster Sandra Akerboom: ,,Geweldig de toernooien die de KNVB sinds kort maandelijks organiseert voor veterinnen! Meerburg werd op 13 april eerste in poule B tijdens het toernooi dat bij Altius in Hilversum werd gehouden, na 3 overwinningen en 1 gelijkspel. 11 mei ‘mogen’ we weer spelen in St. Maartensdijk.”

Het team van Meerburg: Esther van Biezen, Joke Vijlbrief, Annelies Bosman, Astrid Bakker, Sandra Akerboom en Diana Slegtenhorst, Petra van der Linden en Jacqueline de Cler.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read