ts-rijnlandFC Rijnland (zondag, 4A)- Ronald Mink nam het roer over van Per Chrispijn en hij kreeg twee missies. Uiteraard zou het leuk zijn als er regelmatig gewonnen zou worden én de discipline bij de vierdeklasser moest worden aangetrokken. Onder het mom ‘Ordnung muss sein’. Halverwege het seizoen is Mink van mening ‘op schema’ te zitten.

FC Rijnland staat na twaalf duels precies in het midden. Is dat een plek waar je tevreden over kunt zijn?

,,Op zich ben ik wel tevreden. We zijn de competitie goed begonnen en hebben diverse prima uitslagen neergezet. Enkel in de laatste vier duels is de klad er in gekomen. Dat heeft met name te maken met de krappe selectie. Toch ben ik van mening dat wij niet hoeven te verliezen van ploegen als ASC en Roodenburg. En van Gol Sport, dat eindigde met acht man, hadden we ook de drie punten wel mogen pakken. Tja, en Stompwijk was ook een apart verhaal. Binnen dertien minuten kregen we vier goals om de oren. Uiteindelijk hebben we de schade nog kunnen beperken, maar je speelt wel een verloren wedstrijd binnen een ommezwaai.”

Een andere doelstelling was dus om FC Rijnland positief in het nieuws te brengen. Lukt dat tot dusverre?

,,Ja, we gaan de goeie kant op. Alles wordt ook geregeld binnen de club en iedereen draagt zijn steentje bij om te zorgen dat Rijnland als club aantrekkingskracht krijgt. Laatst hadden we ons eigen oliebollentoernooi, voor iedereen en alles binnen de club. Beregezellig en superdruk. We maken dus stappen. Nu moeten die knapen enkel nog vaker  het besef krijgen dat ze kunnen ballen.”

Wat hebben jullie naast het genoemde toernooi gedaan de voorbije weken?

,,Afgelopen zondag hebben we een onderlinge wedstrijd gespeeld. We wilden graag oefenen, maar diverse andere clubs hadden niet genoeg spelers. Dat zegt ook wel wat, want wij hebben steevast 24 man op de training. Dat is ook wel anders geweest. Een paar dagen terug hebben we geoefend tegen de zondagtak van Voorschoten’97. We verloren uiteindelijk met 6-0. Geen schande, want zij schurken tegen de tweede klasse aan. En een uur lang hebben we goed mee kunnen voetballen.”

Wanneer heb je FC Rijnland gezien zoals je ze graag ziet spelen?

,,Dat was thuis tegen Van Nispen. Dat was een zware wedstrijd, waarin we zijn blijven knokken voor een goed resultaat. Uiteindelijk trokken we de zege over de streep. Altijd leuk als je wint van een hoogvlieger. Ook tegen MMO hebben we ons ware gezicht laten zien, maar helaas nipt en onterecht verloren. Qua voetbal was dat onder aan de streep wel het beste. En de 0-8 bij Leidsche Boys wil ik ook noemen. Daar zijn we blijven voetballen en dan beloon je jezelf met een hoop goals.”

Er werd ook zes keer verloren, met name in de weken voor de winterstop. Wat deed pijn aan je ogen?

,,ASC uit was heel slecht. En bij Stompwijk stond het een kwartier niet goed met alle gevolgen van dien. Gelukkig hebben we daarna de rug weten te rechten. Bij 6-3 kregen we nog twee 100% kansen op meer.”

Wat zit er nog in het vat?

,,Dat hangt sterk af van de fitheid. Wij kunnen niet heel veel opvangen. Maar als leed ons bespaard blijft, moeten we zeker nog twee plaatsen kunnen klimmen. En wie weet zit er nog wel een positie in bij de top vier. Op termijn moeten we mee gaan doen om promotie. Ik vang genoeg geluiden op dat er spelers van buitenaf graag naar Rijnland toekomen. Een goed teken natuurlijk. Met wat versterkingen kunnen we gericht eens kijken of we de stap kunnen maken naar de derde klasse. Voor nu geldt dat we eerst zondag moeten winnen bij Altior. In dat geval vinden we de aansluiting met de subtop en dat is een eerste vereiste.”

Zo te horen blijf je dus aan bij FC Rijnland?

,,Die kans is heel groot. Zowel het bestuur als ik zijn tevreden, dus daar moeten we wel uitkomen.”

FC Rijnland in cijfers:

Totaal: 12-16-37-29 (7e)
Thuis: 6-10-18-12 (8e)
Uit: 6-6-19-17 (6e)
Grootste zege: 0-8 tegen Leidsche Boys (uit)
Grootste nederlaag: 5-1 tegen Roodenburg (uit)