ts-dosrDOSR (zondag, 3A)- Met een tiende plaats en slechts vier punten meer dan de nummer laatst doet DOSR het niet naar behoren in de zondag derde klasse A. Nog veel belangrijker is echter dat DOSR niet presteert naar de mogelijkheden. Enerzijds omdat het team van trainer Raymond Noordam veel meer potentie heeft dan het nu laat zien en anderzijds omdat de mogelijkheden in de wedstrijd zelf simpelweg niet worden benut.

In een terugblik op de eerste seizoenshelft geeft Noordam, overigens zonder het zelf te zeggen, aan dat hij er moedeloos van wordt. Toch is hij niet bang voor een eventuele degradatie met de ploeg uit Roelofarendsveen.

,,Angst is een slechte raadgever. Zolang wij in bijna elke wedstrijd meer kansen creëren, is er geen reden om aan te nemen dat wij gaan degraderen.”

Is het terecht dat DOSR maar net boven de degradatiestreep staat?

Noordam: ,, Dat zul je aan de andere trainers moeten vragen. Mijns inziens niet. Als je kijkt naar het vertoonde veldspel dan zijn wij vaak superieur aan de tegenstander, alleen doen we onszelf tekort. We zouden eigenlijk twaalf punten meer moeten hebben, dan sta je gewoon in de top vijf. Bijvoorbeeld thuis tegen SEP, dan hebben we tachtig procent balbezit als het niet meer is en uiteindelijk sta je met lege handen. Soms komen we zeven keer één op één met een keeper en maken we hoogstens een enkel doelpunt.”

Het is dus duidelijk waar het bij DOSR aan ontbreekt.

,,Aan het aantal tegendoelpunten in ieder geval niet. Wel aan ons rendement. We trainen veel op afwerking, maar dat is dan vaak zonder druk. Dan hoop je dat er een bepaalde vastigheid insluipt dat zondag op het veld het nodige vertrouwen opwekt. Dat heeft tot nu toe niet gewerkt. Ook trainen we veel op scoren in kleine partijvormen, zoals vier tegen vier of vijf tegen vijf. Dan  zie je dat er heel wat jongens zijn die echt wel een neus voor de goal hebben, zoals Mark van Diemen. Maar die is dan weer net zeven weken geblesseerd geweest. Ook zie je dat het in de kleinere ruimte vaak wel lukt, maar als ze veertig meter moeten overbruggen lijkt het alsof we kracht tekort komen. Zijn we dan niet fit genoeg? Nee, dat is het ook niet.”

Waar staat DOSR in mei op de ranglijst? En welke ploegen gaan er tot het eind om de bovenste plaatsen meedoen in deze klasse?

,,Ik hoop dat DOSR in het linkerrijtje komt te staan, dus bij de beste zeven ploegen. Dat moet haalbaar zijn. Voor de rest vond ik SVLY de beste tegenstander, thuis tegen hen waren we kansloos. Maar die ploeg is wel erg wisselvallig. Voorschoten ’97 heeft de beste papieren, zij zijn ook het meest degelijke team in onze afdeling. De rest van de ploegen is, met alle respect, niet goed genoeg. Er staan teams derde of vierde, maar die hadden net zo goed tiende kunnen staan. Verder is Meerburg de grote onbekende. Zij hebben een fantastische aanval nu Jelle Korbee weer terug is. Achterin zijn ze kwetsbaar, maar voorin echt levensgevaarlijk. Een ploeg om rekening mee te houden.”

Wat was de beste wedstrijd van DOSR tot nu toe?

,,Je zou verwachten dat ik nu ga zeggen: thuis tegen Foreholte. Die wedstrijd wonnen we namelijk met 6-0. Met tien man kwamen we toen op 4-0, echt een hele goede teamprestatie. Maar voetballend en tactisch was onze beste wedstrijd tegen koploper Voorschoten. Na die wedstrijd kregen we heel erg veel complimenten, maar daar koop je niets voor. De eindstand was 2-1 in hun voordeel. Of die wedstrijd het seizoen van DOSR in een notendop is? Er zit in elk geval veel meer muziek in deze ploeg. Ik denk alleen af en toe dat de activiteiten op zaterdagavond teveel van invloed zijn op ons spel. We oefenden afgelopen week tegen Kickers ’69 en toen wonnen we met 5-1. Dan laten we zien dat we het wel kunnen en daarom ben ik ook niet bang dat we degraderen. Het gaat goed komen.”

En de slechtste wedstrijd tot nu toe?

,,Nou, ja… Slecht… Tegen Moordrecht verliezen we met 3-2 maar speelden we toen zo slecht? Ja en nee. Het resultaat was niet goed, maar het is moeilijk te zeggen. We waren in de winning mood en we speelden in de slotfase met vier aanvallers en drie middenvelders om die drie punten te pakken. Als je dan in 97e minuut het deksel op je neus krijgt, is dat natuurlijk nooit leuk. Boos was ik echter niet, wel heel teleurgesteld.”

Hoe ziet het seizoen 2012/2013 van Raymond Noordam eruit?
 
,,Weet ik nog niet. Ik ben op vakantie gegaan halverwege december en er lopen nog wel wat dingen. Namen noemen heeft nog niet zoveel zin. Mijn voorkeur gaat uit naar een zaterdagclub, want ik denk dat zaterdagteams de toekomst hebben. Ik wil een groep met ambitieuze jonge jongens, daar liggen mijn kwaliteiten. Bij DOSR verbind ik de A1 ook met de selectie. Daarnaast wil ik een club met een plan. Bij DOSR roepen ze nog wel eens dat ze naar de eerste klasse willen, maar dan vraag ik me af hoe ze dat willen gaan aanpakken. Je kan veel willen, maar er moet ook een plan zijn om dat uit te voeren.”

DOSR, in cijfers:

Totaal: 13-14-23-21
Thuis: 6-10-13-6
Uit: 7-4-10-15
Grootste zege: 6-0 tegen Foreholte (thuis)
Grootste nederlaag: 0-3 tegen SVLY (thuis)