ts-stompwijk92Stompwijk- (zondag, 4A)- Even rook Stompwijk aan de derde klasse. Het was in het seizoen 2004/2005. Na een jaar tuimelde de club weer terug naar de vierde klasse. Daarin speelde het de afgelopen drie jaar een rol van betekenis en dat is nu niet anders. Kan de laagste klasse weer eens worden verlaten? Onze redactie vroeg het aan speler John Onderwater.

Stompwijk staat halverwege kort op de koplopers. Een positie die in de voorbereiding voor ogen werd gehouden?

,,De derde plek is niet waar we op hoopten. Okay, het gaatje is maar een punt. Toch hadden we ingezet op de leidende positie halverwege. Dus het valt toch een tikkeltje tegen en ik moet ook zeggen dat het niet zo lekker loopt als in het vorige seizoen. Dat heeft ook te maken met blessures die we aan boord hebben en met het feit dat Rick Luiten terugging naar UVS. Daarnaast wissen we mannen als Jorrian Hendriks en Martijn Plugge. Eigenlijk hebben we in Nick van den Bosch de enige A-junior die overkwam.”

Wat moet er veranderen om de huidige koplopers te verdringen?

,,We spelen minder dominant dan in de voorbije jaren en voetballend moet het beter. Scoren gaat ons een stuk lastiger af, terwijl wij er ook meer moeten incasseren. Hoewel het dus niet top is, blijkt wel dat het lastig blijft om ons te verslaan. We verloren er pas 1 van de twaalf.”

Wanneer piekte Stompwijk en in welke wedstrijd was er zand in de motor terechtgekomen?

,,De beste wedstrijd van ons was tegen FC Rijnland. Na dertien minuten stonden we met 4-0 voor. Dat was ongekend, want zo slecht is FC Rijnland helemaal niet. Tegen MMO begonnen we wel aardig, maar daarna werd het minder en minder. Sterker nog, het was van onze kant niet om aan te zien. Tegen Altior en Van Nispen was het ook niet denderend. Niet toevallig zijn dit de sterksten uit de klasse. Een probleem van Stompwijk: als het moet, staan we er dikwijls niet. Ik geloof niet dat de druk te hoog is voor ons, maar wat het wel is..”

Welke ploegen gaan het bovenin uitmaken?

,,Ik heb een positief gevoel over de afloop. Vergeet niet dat wij Altior, Van Nispen en MMO allemaal thuis krijgen. We hebben het dus volledig in eigen hand, hoewel we nu wel eens moeten laten zien dat we ook kunnen ballen tegen naaste concurrenten. Op de nieuwjaarsreceptie was duidelijk hoorbaar dat de verwachting nog steeds is dat we na tweede, derde en vierde plaats nu de titel zullen gaan pakken. Dat is ook al jaren de doelstelling. Dus ik tip Van Nispen op drie, MMO als de nummer twee en Stompwijk de kampioen. Ik geloof namelijk niet dat Van Nispen het vol gaat houden met dat jonge team. En MMO moeten we ook kunnen pakken uiteindelijk.”

Jij bent woonachtig in Leiden. Hoe  kom je dan uit bij Stompwijk?

,,Ik speelde eerder bij GHC met al mijn vrienden. Veel zijn er overgegaan naar Stompwijk. Mijn vriendin vond het ook niet zo geweldig dat ik op zaterdag bij GHC was en op zondag ging kijken in Stompwijk. Nu heb ik het naar mijn zin bij deze club.”

Mocht het niet lukken dan is er altijd nog de nacompetitie.

,,Dat is waar, maar iedere keer lopen we onszelf daarop vast. Dus via de titel zou makkelijker zijn.”

Slotvraag, hoe zie jij trainer Ron de Roode?

,,Ik vind dat hij wel goede stof heeft als trainer en gelukkig is hij rustiger geworden op de bank. Met geschreeuw, waarin anderen meegingen, kom je er niet. Een scheidsrechter gaat dan echt niet voor je fluiten. Maar dat is dus wel verbeterd en daar hebben we profijt van. Wel mag hij wat mij betreft wat positiever zijn. Dan moet het goedkomen dit seizoen met Stompwijk’92.

Stompwijk’92, in cijfers:

Thuis: 6-16-25-10

Uit: 6-11-12-7

Totaal: 12-27-37-17

Grootste zege: 9-2 tegen Leidsche Boys (thuis)

Grootste nederlaag:  2-1 tegen en bij Van Nispen (enige nederlaag)