Het ziet er naar uit dat het aantal gespeelde wedstrijden weer meer in evenwicht zal komen na komend weekeinde. De weersvoorspellingen zijn vrij behoorlijk, zodat enkele clubs die eerdere duels afgelast zagen, aan de bak mogen dit weekend. Een summier overzicht, te beginnen bij de zaterdag.

 

Derde klasse

 

roodenburg lugdunum nov 2012 4In de derde klasse A (zaterdag) staat maar één wedstrijd op het programma, maar wel een om van te smullen: op eigen veld neemt Roodenburg het op tegen regiogenoot vv Oegstgeest. Zoals wel vaker met regioderby’s zal de stand op de ranglijst er niet toedoen. Oegstgeest kwam vorige week niet verder dan een gelijkspel tegen Rohda ’76, waardoor zij op de ranglijst noch duidelijke progressie noch degressie boekten. De middenmoot lijkt het hoogst haalbare vooralsnog voor de ploeg van Rob  van den Wijngaard. Voor Roodenburg staat er iets meer op het spel. Zij gaan samen met Floreant (dat al een periodetitel heeft) en Be Fair fier aan kop in de strijd om de tweede periode. Alle drie de clubs hebben de maximale score van negen punten uit drie wedstrijden. Aangezien Roodenburg op de ranglijst negen punten achterstaat op koploper Floreant heeft , lijkt een periodetitel het hoogst haalbare en daar zullen de mannen van Patrick Heijmans ook uitermate tevreden mee zijn. Maar zover is het dus nog lang niet, want Oegstgeest zal hier zeker niet aan mee willen werken. Roodenburg voelt zich echter gesteund door het resultaat van vorige week, waarin in de echte Leidse derby tussen hen en Lugdunum het positieve resultaat van 4-1 werd geboekt. Kortom: alle ingrediënten voor een spannend duel op Sportpark Noord!

 

 

 

 

 

 

Vierde klasse

 

Woubrugge Leidsche boys sep 2012 3Op bezoek bij het onbekende Aarlanderveen zal Woubrugge in de vierde klasse A de mogelijkheid onderzoeken voor een vierde overwinning op rij. Dit inhaalduel tegen de nummer elf van de ranglijst zou in principe geen probleem moeten zijn voor het team van Arie van Duijn, maar Aarlanderveen uit blijft natuurlijk altijd lastig. Woubrugge presteert de laatste weken voornamelijk goed in de tweede helft, dus met de conditie van de Woubruggenaren lijkt weinig mis. Dit zou wel eens de doorslag kunnen geven aan het einde van het seizoen, wanneer de prijzen worden vergeven. Woubrugge staat immers maar vijf punten achter op koploper DoCoS, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld en nog geen punt verloor.

 

Datzelfde DoCoS mag aankomende zaterdag haar voorsprong ten opzichte van Woubrugge verdedigen in de derby tegen LSVV ’70. Op papier lijkt dit geen probleem voor DoCoS, want tot nog toe verspeelden zij in negen wedstrijd nog geen enkel punt. LSVV doet het ook niet onverdienstelijk in de vierde klasse A  en staat op de vijfde plek. Het feit dat de Leidse studenten thuis spelen plus het feit dat de vorige wedstrijd van LSVV gewonnen wordt geeft de ploeg van Wim Mugge wellicht nog enige hoop op een goed resultaat. DoCoS zal er echter alles aan gelegen zijn om het de studenten zo lastig mogelijk te maken om voor de winterstop al een veilige voorsprong op te bouwen op naaste concurrenten Woubrugge en VVSB. Trainer Joop Lankhaar heeft zodoende geen enkele reden om zich zorgen te maken, alhoewel van onderschatting van de wisselvallige studenten geen enkele sprake mag zijn. Later in de week meer over het treffen tussen Football Factory en Leidsche Boys.