algemene headerAlvorens de twee laatste speelronden worden gespeeld van 2012, moet er nog her en der worden ingehaald. Leidenamateurvoetbal.nl richt alvast de aandacht op FC Boshuizen in de eerste klasse en op enkele vierdeklassers.

 

Eerste klasse

 

Shaban M'Famme RamadhaniADO Den Haag komt zondag voor drie kwartier op bezoek in Leiden Zuid-West. Eerder werd het treffen tussen FC Boshuizen en de amateurs van de BVO halverwege stil gelegd, vanwege overvloedige regenval. Op dat moment leidde de ploeg van Mario Koswal al met 2-0. Op de ranglijst kunnen de Leidenaren uitstekende zaken doen door de score vast te houden of wellicht zelfs uit te breiden. Wanneer de drie punten ingevuld kunnen worden met pen in plaats van potlood wordt De Meern gepasseerd en is de achterstand op Neptunus/Schiebroek nog maar 1 punt. VOC, al tijden lang de lijstaanvoerder, heeft dan nog drie punten voorsprong, maar heeft ook nog wel een duel open staan. In het eerste speelweekeinde van december is FC Boshuizen gastheer van Volharding Olympia Combinatie. ADO heeft het tot nu toe moeilijk in de eerste klasse. Na vier uitnederlagen won de ploeg van Oscar van Alkemade afgelopen zondag voor het eerst op vreemde bodem. SJC, dat volgens trainer Laurens Mouter ‘een krankzinnig slechte beurt maakte’, werd in Noordwijk met 1-2 geklopt door doelpunten van Tomas Tavilla en Steven Sanchez Angulo.

Op de foto Shaban M’Famme. Hij miste afgelopen zondag een strafschop tegen Nieuwerkerk, maar is dit seizoen een belangrijke pion in de snode plannen van Koswal.

 

Vierde klasse

 

Geen speelbal meer. Geen oorwassingen. Geen makkelijke middag meer voor de tegenstander. Waar Leidsche Boys in de voorbije jaren een lelijk eendje was, meer dood dan levend ook, is de formatie aan de Vliet dit seizoen een volwassen woerd geworden die de rest van de eenden het vuur aan de schenen legt. De eerste overwinning werd nog gevierd als ware het de finale van de Champions League, maar ondertussen is winnen geen uitzondering meer. Vooralsnog levert het de roodwitten een zevende plaats op en is er zicht op plaats vier. Daar bevindt zich ASC, de tegenstander van zondag. Leidsche Boys heeft  12 punten en de mannen van Raymond Noordam hebben twaalf punten vergaard. De vier voorgaande potten tussen beide rolden allemaal de kant op van de Oegstgeestenaren. Vorig seizoen werd het 1-4 in Leiden en won ASC thuis met 2-1. In het seizoen 2009/2010 werd het in Leiden Zuid-West 1-6 en aan de Kempenaarstraat maar liefst 9-2. 

 

GOL Sport gaat op bezoek bij SEP en als het aan trainer Taoufik Maatoug ligt, gaat zijn ploeg niet op pad voor een punt. De trainer ziet mogelijkheden om de huidige nummer twee, met wel de minste verliespunten, pootje te lichten. ,,Ze wonnen laatst niet van Roodenburg, dus waarom zouden wij daar niet vol voor de winst gaan. Wij werden tot nu toe door geen enkele ploeg weggespeeld en als ik naar de ranglijst kijk, ben ik van mening dat we onszelf tekort hebben gedaan in een aantal wedstrijden. We krijgen telkens heel veel kansen, maar het benutten daarvan is vers twee. Wanneer wij winnen van SEP kunnen we een rol van betekenis gaan spelen in de tweede periode en ik zie ook geen reden waarom wij niet zouden kunnen meedoen om de prijzen”, aldus een van zelfvertrouwen blakende Maatoug. Afgelopen zondag werd er met 0-2 gewonnen bij FC Rijnland, een magere afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld, aldus Maatoug. SEP remiseerde met Van Nispen in een doelpuntloze ontmoeting.

 

De laatste inhaalwedstrijd is die in Warmond tussen Warmunda en FC Rijnland. Een rechtstreeks gevecht in de strijd om de rode lantaarn. Afgelopen week viel al het nodige te lezen over de gang van zaken bij de Leidse ploeg. Ondanks alle hooggespannen verwachtingen moddert de Leidse ploeg al weken aan en werd er dus in het vorige duel verloren van GOL Sport. Vooral de manier waarop was schrijnend. Trainer Ronald Mink was van mening dat drie spelers overeind waren gebleven en dat de andere teamleden door de zogeheten ondergrens waren gezakt. De Leidenaren zullen snel de rug moeten rechten, want de voorlaatste plaats valt tot nu toe zwaar tegen. Warmunda, de nummer laatst, doet het nog minder en ook die prestatie is geenszins in lijn met de ideeën die trainer Egmond Blinker had tijdens de voorbereiding. Warmunda wilde net als FC Rijnland een rol van betekenis gaan spelen. Vorig seizoen bleven de drie punten achter in Het Overbos (2-1). In Leiden werd het 1-3 dus FC Rijnland heeft in dubbel opzicht veel goed te maken.