Op de zaterdag (4A) blijft Docos het goed doen. Na winst op Leidsche Boys en Woubrugge werd afgelopen zaterdag ook DVC verslagen (1-3). Daarmee gaat het samen met VVSB en SVOW aan de leiding. Op de zondag heeft Rijnland zich hersteld van de nederlaag in de openingsronde tegen ASC (1-0). Na de driepunter tegen Altior werd het puntenaantal verdubbeld door de 2-5 zege op Roodenburg. Daardoor zijn de Leidenaren nu terug te vinden op plaats twee.

 

Zaterdag

 

4A

 

Naast het duel tussen de gedeelde koplopers, SVOW en VVSB, komt er nog een ploeg in actie die na drie speelronden honderdprocent van de score heeft. DoCoS ontvangt Warmunda, dat nog  maar Roodenburg publiekeen schamel punt haalde. Dit wel uit maar twee wedstrijden, aangezien de ploeg van Jan Wansink en Steef van Es in de openingsronde een weekendje vrij had. Nummer zeven Leidsche Boys kent een moeizame seizoenstart en moet na de nederlaag tegen Woubrugge (1-0) op zoek naar drie punten tegen DVC om de bovenste plaatsen in het vizier te houden.  Woubrugge gaat op bezoek bij het nog puntloze UVS. De nummer vijf van het afgelopen seizoen is nog wat wisselvallig onder de nieuwe trainer Arie van Duijn, maar na de zege in speelronde drie moet het vertrouwen een flinke ‘boost’ hebben gekregen. ,,Ja, want bij een nederlaag was er al sprake geweest van een grote kloof naar de koplopers en dat is voor het vertrouwen funest’’, aldus Van Duijn. Vorig jaar trok UVS overigens aan het langste eind op de Kikkerpolder (4-1). Football Factory, dat ook nog geen punt behaalde en liefst dertien goals incasseerde, reist af naar Wassenaar. Misschien een tegenstander van het eigen kaliber om van die hatelijke nul af te komen? LSVV is vrij in speelronde vier. Het andere duel gaat tussen Blauw-Zwart en Aarlanderveen.

 

4B

Hazerswoudse Boys speelt een uitduel bij de hekkensluiter: SPV ’81. De club uit het kleine Utrechtse dorpje Polsbroek, met amper 1500 inwoners, kreeg in de laatste drie competitiewedstrijden tien doelpunten tegen. Een te pakken tegenstander lijkt SPV op papier, maar de Boys uit Hazerswoude-Dorp zijn zelf ook nog niet in topvorm. Alleen in speelronde twee werd er gewonnen tegen Bergambacht (1-2). Alphia, een andere regioclub in deze poule, treft Linschoten.

 

Zondag

 

4A

 

Een Leidse derby staat er aankomende zondag gepland in 4A. DoCoS neemt het in eigen huis op tegen Roodenburg. Respectievelijk de nummer acht tegen de laatst in de rangschikking. In het seizoen 2011/2012 zette Docos de stadgenoot nog met 2-0 opzij. Op De Morsch waren Marc Cerdijn en Stefan Schriek verantwoordelijk voor de doelpunten. Leidsche Boys ontmoet SEP, dat degradeerde uit de derde klasse. De Leidenaren begonnen het seizoen goed met twee punten uit twee wedstrijden, maar werden in de derde wedstrijd, uit bij Van Nispen (6-0), weer met beide benen op de grond gezet. De aanstaande tegenstander staat pas op drie punten. Alleen in de openingsronde tegen Bernardus werd er gewonnen (3-2). Met FC Rijnland gaat het goed. De ploeg van Ronald Mink heeft de ambitie om mee te doen met de besten. De groengelen zijn goed bezig met zes uit drie en bezetten de tweede plaats op de ranglijst. Aankomende zondag staat koploper Van Nispen, dat tot nog toe zeven punten verzamelde, op het programma. Een belangrijke pot voor Rijnland om het uiteindelijke doel te bereiken. GOL Sport verloor het voorbije weekend voor het eerst deze competitie op bezoek bij ASC (4-3). Toch blijven de verwachtingen hooggespannen aan de Boshuizerkade met de vele nieuwe gezichten. Altior komt dit weekend op bezoek. Dan moet de Groot Oost Leiden Sport laten zien waar ze dit seizoen toe in staat zijn. De overige duels, die worden afgewerkt komende zondag zijn Warmunda – Kickers ’69 en Bernardus – ASC.