De clubs in de stad Leiden kenden een wisselvallige herstart. Van de eersteklassers verloor UVS, terwijl Boshuizen juist won. SJC deelde de punten in dezelfde afdeling. In de tweede klasse verloor UDO nipt, terwijl Avv Alphen de lakens uitdeelde op eigen veld. Een klasse lager verloor Voorschoten ’97 en zag maar SVLY wat naderbij sluipen. In de laagste klasse zegevierde MMO wederom eenvoudig en haalde Bernardus flink uit tegen het verder strompelende Leidsche Boys.

Eerste Klasse

Koploper FC Boshuizen wist afgelopen weekend maar nipt te winnen bij laagvlieger HVV (2-3). Speerpunt Mendes Rodrigues speelde in dit duel niet vanaf het begin mee. De topscorer van de Boshuizenaren had wat problemen met zijn voet, maar viel laat in de tweede helft toch in. Aankomende zondag zullen de Leidenaren toch wat beter voor de dag moeten komen dan tegen HVV. In eigen huis kan de ploeg van Mario Koswal zijn borst nat maken voor SJC, dat zelf het seizoen hervatte met een 2-2 gelijkspel tegen GDA. Vorig seizoen eindigde het duel tussen Boshuizen en SJC in een 0-2 overwinning voor de Noordwijkers. Beide doelpunten werden toen gemaakt door aanvaller Alexander Koppelle. De andere Leidse ploeg, UVS, verloor sinds lange tijd en kwam flets voor de dag tegen Neptunus Schiebroek. Aankomende zondag gaat de ploeg van de Kikkerpolder op bezoek bij de amateurs van ADO Den Haag.

Tweede Klasse

Avv Alphen veegde in speelronde 14 middenmoter Vredenburch volledig van het veld (6-1), waardoor de Alphenaren wat meer lucht krijgen en afstand nemen van de onderste regionen. Misschien zit er aankomende zondag wel weer een stunt in? Maar tot nu toe lukte het nog niet om dit seizoen op vreemde bodem te winnen. Dus zal nummer drie Wilhelmus wel een lastige klant worden om punten van af te snoepen. Eigenlijk spreken de resultaten in het voordeel van de ploeg van Erwin van der Zee. In het eerste duel werden de Hagenaren op 1-1 gehouden. Bovendien verloor Wilhelmus met 3-0 van datzelfde Vredenburch, waar de ploeg uit Alphen a/d Rijn afgelopen zondag dus met 6-0 van won. UDO moet de winst pakken om evenals Alphen lijfsbehoud veiliger te gaan stellen. Tegen Full Speed, nummer 11 van de ranglijst, werd eerder gewonnen (1-0). De Oegstgeestenaren leken afgelopen weekend binnen te zijn tegen Nieuwkoop, maar liepen alsnog averij op. Full Speed verloor ruim bij Oliveo.

Derde Klasse

Koploper Voorschoten ’97 verloor afgelopen zondag in Rijpwetering bij ROAC (1-0), een middenmoter in deze klasse. Voorschoten zal aanstaande zondag wederom geen makkelijke middag tegemoet gaan, omdat dan Meerburg op bezoek komt. De ploeg, die volgend jaar weer onder leiding komt te staan van Nico van der Salm, won de laatste twee wedstrijden en is de huidige nummer vier met zes punten achterstand op de Voorschotenaren. ROAC zal het op haar beurt op gaan nemen tegen SEP. Streekgenoten DOSR en Alkmania zullen moeten strijden voor de punten om te voorkomen dat zij volgend jaar een klasse lager spelen. DOSR doet dat in een rechtstreeks duel met DHL, een ploeg die de op een na laatste plek bezet op de ranglijst en maar twee punten minder heeft dan nummer elf, DOSR. Voor Alkmania zal het eveneens een belangrijk duel worden: het gaat op bezoek bij Lisse. Het duel – eerder dit seizoen – eindigde in een 0-1 overwinning voor Lisse. Nummer drie SJZ neemt het op tegen subtopper Concordia, terwijl in Sassemheim een interessant duel plaatsvindt tussen Teylingen en Foreholte. Tussen beide middenmoters zit maar twee punten, maar verlies zou betekenen dat één van beide ploegen wegzakt naar de onderste regionen van de derde klasse.

Vierde Klasse

Woubrgge Kagia 20 10 11 52Laagvlieger Bernardus bewees zichzelf afgelopen zondagmiddag een dienst door te winnen van Leidsche Boys (9-1). Met de nieuwe hoofdtrainer, Derk Schoonhoven, in de gelederen springt de ploeg over ASC heen op de ranglijst en staat het plotseling op de tiende plaats met twaalf punten. Een overwinning zal de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk ongetwijfeld vertrouwen geven, ongeacht tegen welke club. Zondag zal de tegenstand beduidend zwaarder zijn ten opzichte van Leidsche Boys. Koploper MMO is namelijk de aanstaande tegenstander van Bernardus. Leidsche Boys zal het moeten opnemen in een “Leids” onderonsje tegen Roodenburg. Vorig seizoen eindigde het duel in een 0-2 overwinning voor de Roodenburgers. Een andere Leidse ploeg in deze klasse, Docos, wil graag de punten behouden in eigen huis tegen Warmunda. Docos zal waarschijnlijk een slecht gevoel overgehouden hebben aan afgelopen zondag– na de verliespartij tegen laagvlieger Kickers ’69. In principe is dat geen schande, aangezien de Leimuidenaren de eerste seizoenshelft onder hun kunnen speelden. Dus de vraag is of de ploeg van Kees de Roode bezig is met een inhaalslag en zal Van Nispen het volgende slachtoffer worden? Dat zal lastig worden, omdat de Zilkers voor de winterstop aan een goede reeks overwinningen (4) bezig was. Afgelopen weekend was de ploeg uit De Zilk lekker vrij, waardoor ze zich nog een extra week hebben kunnen voorbereiden op het resterende seizoen. ASC leed afgelopen zondag een fikse nederlaag in Stompwijk en zal zich dan ook flink moeten verbeteren tegen nummer vier Altior om dezelfde afstraffing niet weer te ondergaan. Nummer twee Stompwijk zal ook tegen GOL Sport moeten bewijzen dat het team klaar is voor de derde klasse.

De heren voetballers staan al weer te popelen en de scheidsrechters zullen een en ander naar eer en geweten beoordelen. Alle clubs succes en respect naar de heren in het zwart!!