Weer is er geen volledig competitieprogramma. Op zaterdag gaat de bal niet rollen in de vierde klasse en op enkele velden wordt er voor de beker gespeeld. Gelukkig speelt het gros wel weer een duel om zodoende de stand op de ranglijst weer te kunnen omwoelen. Een overzicht van de drie klassen op zaterdag op leidenamateurvoetbal.nl

Eerste klasse

J.l. zaterdag oefende RCL bij topklasser ARC, om de ploeg van Edwin Vurens keurig op 2-2 te houden. Frank Bloemheuvel liet zich ontvallen dat zijn ploeg klaar is voor het tweede of eigenlijk derde deel van de competitie. De Leiderdorpers zijn nagenoeg compleet en zullen enkel Nick Permanand voor de rest van het seizoen moeten missen. Komende zaterdag wacht Spijkenisse in een uitbeurt. Op eigen bodem werd het 1-1. RCL leek al zeker van de winst, maar in de slotfase kwam Spijkenisse langszij, wat in de ogen van Bloemheuvel wel terecht was. RCL heeft nog altijd de minste productie afgeleverd, maar defensief gezien gaat het daarentegen crescendo. Op de ranglijst hebben de roodwitten welgeteld een punt voorsprong op de gastheren van zaterdag.
FC Rijnvogels gaat op bezoek bij DSO. Een tegenstander waar de Katwijkers slechte herinneringen aan hebben. Vorig seizoen werd even na de winterstop met niet minder dan 7-3 verloren. Dit seizoen gingen de bewoners van de kooltuin ook al onderuit (1-2). Ondertussen is Rijnvogels echter al tijden aan de beterende hand en is de achterstand op de nummer twee maar zes punten, waarbij de formatie van Marchel den Haan ook nog een duel moet inhalen. De achterstand op Smitshoek is wel groot, 12 punten namelijk (ook de lijstaanvoerder speelde een duel meer). In de stand om de tweede periodetitel kan Rijnvogels succes halen. Smitshoek leidt de dans met drie punten voorsprong, maar die ploeg speelt niet zaterdag.
Tegenstander DSO won tot nu toe pas driemaal. De Vogels komen in Piet van Duijn als trainer in Zoetermeer een plaatsgenoot tegen.
GHC speelt niet voor de competitie. Wel staat er een bekerduel op het menu. Smitshoek zal met open armen worden ontvangen op de Vliet. Bij winst komt GHC uit bij de laatste acht ploegen in West II. De mogelijke tegenstander kan dan onder meer Rijnsburgse Boys of Quick Boys zijn.

Tweede klasse

Valken’68 won zeven keer, speelde zeven keer gelijk en ging pas eenmaal onderuit. Hierdoor staat de ploeg van Andries Wendt bovenaan en wordt er stilletjes gehoopt op een nieuw kampioenschap. Vorig seizoen immers denderden de Valkenburgers al door de derde klasse heen. Komend weekend staat Gouda op de rol, een ploeg waar thuis niet van kon worden gewonnen (0-0). Achter Valken’68 is het dringen geblazen en wil Gouda nog meedoen dan zal die ploeg moeten winnen. Het gat is nu nog zeven punten. Recent oefende de reserves van Noordwijk tegen Valken’68. Dat duel ging verloren, maar zaterdag zullen de mannen van Wendt het mes weer tussen de tanden hebben. Dat is ook raadzaam voor Roodenburg. J.l. zaterdag werd er ingehaald bij Zevenhoven (2-2). Dat punt kwam tot stand na een 2-0 achterstand in de pauze. Roodenburg toonde zich dus veerkrachtig, maar er is nog veel meer nodig om het vege lijf te redden. De ploeg van Patrick Kamperveen staat nog steeds laatste en heeft bijna een verrekijker nodig voor het zicht op een veilige plaats. In het heenduel werd met 0-2 verloren van MVV’27, een ploeg die volgens Kamperveen op zich niet beter is dan zijn eigen Roodenburg. Op de ranglijst bedraagt het verschil tussen beide ploegen veertien punten. Nog groter is het gat tussen Forum Sport en Oegstgeest. De Voorburgers staan zesde met drie punten achterstand op Valken’68. Oegstgeest, met vanaf zaterdag Wim Visser op de bank, heeft een punt meer dan Roodenburg en is voorlaatste. De laatste zege dateert van medio november. De twee zeges werden tot nu toe geboekt op eigen veld. Een derde overwinning kan een sprankje hoop terugbrengen bij de ploeg waar afscheid werd genomen van Arie van Duijn.

Derde klasse

In 3A spelen Koudekerk en TAVV een thuiswedstrijd. Koudekerk wil sportieve revanche nemen tegen Perkouw. Eerder verloor de equipe van Marcel Valk met 2-0, ondanks het feit dat Koudekerk het spel maakte en veelvuldig in balbezit was. Koudekerk startte slecht dit seizoen, maar zit in de lift. De ploeg is tiende en staat op een vierde plaats in de tweede periode. Pal daarvoor staat TAVV dat bezoek krijgt van WDS.  Eerder werd het niet minder dan 1-7 voor de blauwwitten. Volgens Henry Egberts waren er destijds ook dubbele cijfers mogelijk geweest in Driebruggen. Pim Verlaan was in de eerste wedstrijd de grote man met drie assists. TAVV is vierde in de reguliere stand en kan zich geen puntverlies permitteren om nog enige aanspraak te kunnen maken op de hoofdprijs.
In 3B gaat vvLeiden langs bij de nummer twee, Monster. Eerder kwam de ploeg van Fred Filippo op 2-0 halverwege, om alsnog de punten te moeten delen. Leiden heeft zich behoorlijk opgewerkt op de ladder en kan zelfs nog meedoen in de strijd om de tweede periodetitel. Dan zal er wel gewonnen moeten worden van de titelkandidaat, iets dat Lugdunum laatst nog wel lukte. Die ploeg ontvangt Westlandia, waar eerder kansloos van werd verloren (4-0). Net als vv Leiden zijn ook de kikkers van het ziektebed af en voeren zelfs de ranglijst aan van de tweede periode. Westlandia kan bij winst tot op 1 punt worden benaderd. LSVV’70 zakte na vorige week een plaatsje doordat Duindorp een inhaalduel won van Polanen. ,,Dat is jammer, maar we zullen het karwei zelf moeten klaren en niet naar andere ploegen moeten kijken”, meende Wim Mugge na het horen van de uitslag van Duindorp. LSVV verloor thuis met 1-2 van KMD. Die ploeg is zesde, terwijl de studentenploeg twaalfde staat met zestien punten uit 15 duels. Kagia speelt in West I thuis tegen Fortius, een ploeg waar eerder van werd verloren. Rutger Goudriaan zorgde nog voor een voorsprong, maar daarna ging het fout. Ramon Hageraats van destijds dat een gelijkspel eigenlijk al een nederlaag zou hebben betekend. Maanden later is Kagia nog steeds aan het klimmen op de ranglijst. Bij winst komt de top vijf in het vizier. Belangrijker is dat Kagia drie punten pakt voor de periode. Een titel in die fase kan dan heel dicht bij komen.