In het – voor velen – lange weekend stond er zondag maar één wedstrijd op het programma. In de vierde klasse won Roodenburg vrij eenvoudig op het veld van Leidsche Boys (1-6). Na een vervelend moment eind januari werd het duel gestaakt en moest de wedstrijd worden uitgespeeld bij een 0-2 voorsprong voor de ploeg van Mo Rahou. Aankomend weekend staat de een-na-laatste speelronde op het programma. De kampioenen uit de regio Leiden zijn nog niet allemaal bekend. Voorschoten ’97 en MMO wisten zich al wel te verzekeren van de titel, maar FC Boshuizen wil graag de volgende zijn in de rij.

Eerste Klasse

FC Boshuizen gaat op bezoek bij nummer vier VELO. Winst betekent dat de schaal wordt uitgereikt aan de Boshuizerkade. Ook bij een gelijkspel kan het kampioen worden, maar dan moet Quick wel punten verspelen tegen de amateurs van ADO Den Haag. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen de twee Haagse ploegen in een 2-1 overwinning voor ADO, terwijl FC Boshuizen – in tegenstelling tot achtervolger Quick – toen wel wist te winnen van de aanstaande tegenstander. In Leiden won de thuisploeg met 2-0 door doelpunten van Rafik el Ousrouti en aanvoerder Roberto Escudero. Twee seizoenen geleden troffen beide verenigingen elkaar twee keer, toen nog in de tweede klasse. In Wateringen eindigde de confrontatie in een doelpuntloos gelijkspel; in Leiden kwam er eveneens geen winnaar uit de bus (1-1). Voor UVS en SJC valt er dit seizoen niets meer te behalen, behalve de eer. Uit Vriendschap Saâm ontvangt GDA en de Noordwijkse ploeg krijgt hekkensluiter en het bijna afzwaaiende Papendrecht over de vloer.

Tweede Klasse

In de tweede klasse zijn er nog twee clubs uit de Leidse regio die in een directe degradatiestrijd verwikkeld zijn. Avv Alphen staat op dit moment twaalfde met 22 punten en UDO is met 21 punten terug te vinden op de dertiende plaats. Het verschil lijkt dus minimaal in punten, maar in werkelijkheid is het anders. Met de huidige stand zou de vereniging uit Oegstgeest direct degraderen, terwijl de Alphenaren nacompetitie moeten spelen. De ploegen spelen dit weekend allebei tegen clubs uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De ploeg van Erwin van der Zee ontvangt koploper RKDEO uit Nootdorp, dat aanstaande zondag de titel kan pakken indien het weet te winnen. Uithoudingsvermogen Door Oefening reist af richting Pijnacker om te spelen tegen Oliveo. In speelronde 12 ging de winst niet naar UDO, maar naar de huidige nummer tien (1-2).

Derde Klasse

Kampioen Voorschoten ’97 treedt – na twee weekenden vrijaf – aan tegen Teylingen, de ploeg die zich zo goed als veilig heeft gespeeld na de zege anderhalve week geleden op FC Lisse (1-0). Aanstaande zondag kan de ploeg van Kees Zethof zich definitief veilig spelen als het minimaal een punt weet te halen tegen de Voorschotenaren. Meerburg heeft zich na de knappe 2-3 zege op SJZ definitief verzekerd van een plaats in de nacompetitie. Ook SJZ en ROAC mogen over een aantal weken spelen voor promotie naar de tweede klasse. De laatste twee competitiewedstrijden dit seizoen zullen dan ook worden gezien als een ideale voorbereiding op de nacompetitie. De ploeg uit Zoeterwoude-Rijndijk (Meerburg) is dit weekend vrij van competitieverplichtingen; buurman SJZ speelt een lastig uitduel bij Alkmania, dat waarschijnlijk nacompetitie voor lijfsbehoud moet spelen; ROAC neemt het op tegen Lisse. Een ander leuk duel staat gepland in Voorhout, waar nummer vijf Foreholte het opneemt tegen nummer zes DOSR. Beide ploegen hebben op dit moment een gelijk aantal punten. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Roelofarendsveen in een galavoorstelling. De thuisploeg won met 6-0 onder andere dankzij twee doelpunten van Daimian Veldman en Bart Hogenboom

Vierde Klasse

De kersverse kampioen, MMO, kan na het behaalde kampioenschap en Koninginnedag dit weekend weer verder met feesten. De mannen van Ben Stukart hoeven namelijk geen rekening te houden met een Boshuizen SJC maart 2012 120competitieverplichtingen. In de Leidse derby nemen GOL Sport en FC Rijnland het tegen elkaar op. Eerder dit seizoen eindigde het duel in 2-2. Een ander interessant duel staat gepland tussen Stompwijk en Van Nispen, respectievelijk de nummer twee en drie van de ranglijst. Het verschil is twee punten; dus als de ploeg uit De Zilk weet te winnen, springt het over de equipe van Ron de Roode heen. Alhoewel beide ploegen al geplaatst zijn voor nacompetitie hebben de Stompwijkers nog wel een appeltje te schillen met de winnaar van de eerste periode. Van de afgelopen drie ontmoetingen wist de nummer twee er geen één te winnen. Vorig seizoen eindigden de duels allebei in 1-1. In speelronde 12, in het huidige seizoen, won Van Nispen met 2-1. Docos is verzekerd van nacompetitie bij winst op Altior. Warmunda is nog steeds wel in de race voor het laatste ticket, maar de achterstand op Docos is zo groot dat een wonder er aan te pas moet komen, wil de ploeg van Egmond Blinker eind mei ook nog voetballen. Bernardus komt aankomende zondag richting  Sportpark Het Overbos in Warmond. Andere duels die worden afgewerkt zijn: RoodenburgASC en Kickers ’69Leidsche Boys.