ts-vvleiden2vvLeiden (zaterdag, 3B)- Hij verliet Roodenburg om zijn heil te zoeken bij vv Leiden. Doelman Mario van der Pluym begon nog gedecideerd aan het seizoen, maar staat al lange tijd buitenspel. Ondanks aanhoudende klachten gaat hij aanstaande zaterdag proberen Leiden te helpen aan broodnodige punten.

Je hebt al de nodige wedstrijden gemist. Hoe sta je er inmiddels voor?
,,Tijdens de winterstop heb ik vijf weken rust gehouden om te zien of het zou verbeteren. Vorige week, in samenspraak met de sportarts, hebben we besloten om te zien hoe het in de zaal zou gaan. Helaas pakte dat niet goed uit en was ik terug bij af. Eerder is geconstateerd dat het geen liesbreuk is en ook is het niet de heup. Het kunnen de pezen zijn, maar eigenlijk is het een heel vaag verhaal.”

Zaterdag start e competitie weer en dus zal je verstek moeten laten gaan?

,,Nee, ik ga het proberen. Ik wil weten waar ik aan toe ben. Stilzitten heeft ook niet geholpen uiteindelijk. Het probleem is voornamelijk het uittrappen. Van de grond af moet ik dat sowieso overlaten aan een verdediger. Ik besef me dat er een risico aankleeft, maar ik wil zo ontzettend graag. Je komt niet bij een nieuw club om toe te kijken. Mijn vervangers doen hun best, maar keepen in het eerste of tweede is toch wel een verschil. Ja, en het kan voorlopig mijn laatste duel zijn, maar misschien lukt het wel.”

Leiden staat opvallend laag en zal moeten waken om niet nog serieuzer in de problemen te komen.

,,Toch hebben wij geen angst voor degradatie. Er wordt niet gescholden en ook zijn er geen onderlinge verwijten. We hebben enkel ontaard veel pech gehad. Mick Lingerak en Marvin Bok sloten later aan in de competitie en vervolgens liep Mick meteen een zware kruisbandblessure op. Bok heeft zelfs moeten keepen, terwijl Rian Rosier ook de nodige duels moest missen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als ze allemaal mee kunnen doen, hebben we een voorhoede die niet zou misstaan in de tweede klasse. Sterker nog, Rian zou ook op het niveau van de eerste klasse kunnen spelen. Wij hebben echt prima potjes gespeeld als we compleet waren. Anders win je niet van Westlandia. Tegen Monster kwamen we ook goed voor de dag. Nee, het zal niet gebeuren dat we een klasse afzakken.”

Waar eindigt Leiden dan wel?

,,Ik ga er vanuit dat we uiteindelijk eindigen op een plek des Keizers baard. Misschien mogen we nog hopen op de derde periode, maar dan moet wel iedereen van de partij zijn.”

Kan je de sterkste ploegen benoemen?

,,Dan kom ik toch uit op Monster. KMD was tegen ons ook fantastisch, maar dat kan ook een momentopname zijn geweest. Verder denk ik aan Polanen en in mindere mate aan Naaldwijk, hoewel die ploeg wel heel weinig tegengoals moet slikken. Ploegen als Loosduinen, Duindorp en LSVV’70 zullen in de problemen komen, VCS is een zekere degradant.”

Wanneer heeft vv Leiden de ondergrens bereikt tot nu toe in dit seizoen?

,,Tegen LSVV ging alles mis aan onze kant. We speelden met vier basisspelers en dan wordt het ook wel erg krap. LSVV is een ploeg waar wij normaliter van moeten winnen. Maar zoals gezegd, als we compleet zijn heb ik geen twijfels over een goede afloop. Als het zo rommelig blijft en het ongeluk blijft boven ons hangen dan wordt het nog lastig. Wij komen nu eerst in de wei tegen Houtwijk en VCS. Daaruit moeten we zes punten ophalen.”

Al met al een teleurstellend seizoen tot nu toe?

,,In de voorbereiding ging het niet fantastisch. Dat riep bij mij ook twijfels op. Daarna heb ik voor mezelf een goeie periode meegemaakt. Ik had ook het gevoel een leidersrol te hebben, maar na een wedstrijd of zeven ging het dus echt niet meer. Uiteraard ben ik blijven kijken naar de wedstrijden en ben ik er ook bij op de trainingsavond van donderdag. Maar ik heb toch het gevoel gekregen een buitenstaander te zijn. Dat ontstaat nu eenmaal als je niet kunt spelen. Ik had hier wat neer willen zetten en Roodenburg willen laten zien dat ik weldegelijk een potje kan keepen. Overigens doet het me wel wat dat het daar niet loopt. Ik vrees dat het een mentaliteitskwestie is.”

Rest me jou succes toe te wensen zaterdag.

Dank. Gelukkig hoef ik vrijdag niet te zalen. Ik zal vast last hebben als ik op mijn linkerheup val zaterdag, maar met een portie adrenaline kom ik er wel door. Ik zal zaterdagnacht niet kunnen draaien in mijn bed, maar dat heb ik er graag voor over. Het resultaat zaterdag? Ik zet in op een overwinning, 1-3.”

Leiden in cijfers:

Totaal: 13-14-23-30

Thuis: 6-7-13-16

Uit: 7-7-10-14

Grootste zege: 3-0 tegen Westlandia (thuis)

Grootste nederlaag: 1-5 tegen Polanen (thuis)