Leiden- De jubileumeditie van de Piet Boot Bokaal bij is een prooi geworden voor de zaterdagtak van Voorschoten’97. In de finale van de dertigste uitvoering werd organisator GHC met 1-2 verslagen. De uitslag van het duel om de derde en vierde plaats kende een zelfde score, waarbij Roodenburg aan het langste eind trok tegen Valken’68.

Drie van de vier trainers waren tamelijk tevreden met de verrichtingen van hun club. Enkel Andries Wendt (Valken’68) was niet in zijn hum over de instelling van zijn team. ,,Ze speelden met kapsones en kennelijk waren ze niet geboeid door het feit dat het maar om de derde plaats ging. Als we zo voor de dag komen, zijn we een heel matig team.”

Collega Patrick Heijmans, die zijn voetbalschoenen verruilde voor een positie op de bank, had veel pluspunten gezien bij Roodenburg en was best blij met de zege op een tegenstander die uitkomt in een hogere klasse. Voor Roodenburg scoorden Benny Rhioues en Mo Elhamami, terwijl Hans van der Bent iets terug deed. ,,Voetballend was het bij ons wel okay. Enkel konden we weer zien dat we veel moeite hebben om te gaan met fases waarin we onder druk staan. Daar moet nog wel het nodige aan worden verbeterd. Er werden ook nog te vaak de verkeerde keuzes gemaakt, maar het is beter dat dit nu nog fout gaat dan straks in de competitie. Ik heb nog geen idee waar we staan. We starten straks in de competitie met Koudekerk, Floreant, Rohda en Oegstgeest. Daarna weten we zo ongeveer wel waar we aan toe zijn.”

Dennis Olman vond dat GHC een uur lang goed voetbal had gespeeld in de finale. ,,We waren gewoonweg beter en dat geeft weer wat vertrouwen, hoewel we niet veel kansen konden creëren. Ik vond dat Voorschoten vooral vanaf eigen helft voetbalde, dat had ik niet verwacht. Bij vlagen was het positiespel in orde, hoewel ik wel zag dat het na de nodige wissels beduidend minder werd aan onze kant. De uitslag is niet zo belangrijk, maar aan de 1-1 van hen ging een handsbal vooraf en Tim Gonlag scoorde de 2-2, maar die werd afgekeurd. Maar goed, we kunnen tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Enkel in de slotfase was Voorschoten veel gevaarlijker bij uitbraken.” GHC speelde met Michel Schouls in de spits het eerste uur. Olman is er nog niet uit wie de positie van Richard Guffens gaat invullen. Voor de Leidenaren scoorde nieuweling Nabil Amarzagouio.

Marcel de Hoogt sprak van ‘een succesje’ en had zijn team bij vlagen ‘best aardig’ zien spelen. ,,We waren wel aan elkaar gewaagd, hoewel zij wat directer speelden. GHC heeft een prima ploeg, waarbij Michael de Roode de touwtjes stevig in handen had met zijn prima traptechniek. Al met al zijn we goed bezig tot dusverre en zijn dit leuke opstekertjes.”

De groengelen kwamen via Liam de Ruiter en Charlie Windhorst, beide spelers zijn nieuw op de spelerslijst bij de ploeg van De Hoogt, de 1-0 achterstand te boven. Bij de Voorschotenaren ontbraken nog Joshua Steenvoorden, Patrick Duarte en Sezer Aksoy, maar daar staat tegenover dat Remy Constancia zijn overschrijving introk en blijft spelen bij de eersteklasser.

Basisopstellingen GHC: El Kourai, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, Voorthuizen, De Roode, Sloos, Madani, Amarzagouio, Schouls, El Idrissi.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Korteling, Prins, Michel, Michel, Van der Krogt, Windhorst, Van der Reijden, Sno, Fransen, De Ruiter.