ts-ghc(Zaterdag,1B)- Voor GHC kunnen de feestdagen nu al niet meer stuk. Na de 2-1 overwinning op Vitesse Delft is de formatie van Dennis Olman en Kees van Tongeren in het spoor gebleven van de top van de eerste klasse en wordt zelfs de koppositie bezet in de tweede periode.

 

Het zijn cijfers die er niet om liegen. Op bijna de helft van het aantal te spelen wedstrijden scoort GHC gemiddeld twee punten per wedstrijd, wordt de vierde plaats ingenomen op slechts vier punten van de koplopers en dateert de laatste nederlaag ondertussen al van vroeg maanden terug. Daarmee worden vriend en vijand verbaasd, want het seizoen werd toch wel met de nodige scepsis en terughoudendheid geopend.

 

Doorgaans is een tweede seizoen voor een ‘groentje’ in een nieuwe klasse lastiger en nadrukkelijk werd de vraag gesteld wie er zorg moest gaan dragen voor de doelpunten. Over aanvalsleider en veelvuldig afmaker Richard Guffens kon niet worden beschikt en zijn inbreng lat nog wel even op zich wachten ook.  Zijn potentiële vervanger raakte eveneens zwaar geblesseerd en daardoor werd al rap de doelstelling naar beneden bijgesteld. Het zou een seizoen worden van overleven en in het begin had het daar ook alle schijn van.

 

Drie maanden later blijken de voorzichtigheid en de pas op de plaats volledig ongegrond. GHC zette een uitstekende serie neer en onlangs werd ook de voorname titelkandidaat FC Rijnvogels in het hemd gezet. Afgelopen zaterdag zou er met een winstpartij ‘zomaar’ aansluiting gevonden kunnen worden bij de ploegen die strijden voor de titel en daar had vooraf niemand rekening mee gehouden.

 

Of GHC zich kan blijven meten met de top van 1B valt nog te bezien, maar de wedstrijd tegen Vitesse Delft maakte andermaal duidelijk dat er niet te spotten valt met GHC. De klasse druipt er niet vanaf en het is niet altijd even fraai, maar de Vlietbewoners opereren wel wekelijks als een team. In de botsing met de Delftenaren het belangrijkste verschil, want bij de manschappen van Manuel Vissers is het los zand en wordt er bovenal hoofdzakelijk op elkaar gefoeterd en getierd. De band met de supporters, zo viel op, is al evenzo niet hartverwarmend te noemen.

 

Door eigen toedoen, doelman Jeroen Peschier bracht verdediger Max Bueno de Mesquita in verlegenheid met een gele kaart en een vrije trap tot gevolg, kwam de thuisploeg nog wel achter. Ex-Noordwijker Kevin van der Geest trapte vanaf rond de zestien raak en op dat moment was Olman ook niet bepaald tevreden. ,,In de eerste helft deed vooral de voorste linie niet wat we hadden gevraagd en daarmee brachten we onszelf in de problemen.”

 

mohamed madaniNa een korte, maar furieuze boodschap van de Hagenees verschoot GHC, dat voor de rust ook al wel de betere kansen kreeg, van kleur en daardoor werd de kwetsbaarheid van Vitesse open en bloot gelegd. Mo Madani (foto) en Tim Gonlag bogen de 0-1 om en de 2-1 was nog een magere afspiegeling. Olman liet zijn eerdere boosheid na afloop varen en zijn gemoedstoestand sprak boekdelen over de eerste seizoenshelft. ,,Onze rakkers zijn tot veel in staat, dat hadden Kees en ik niet verwacht. Bovenaan in de periode en vierde op de ranglijst. Het moet hier niet gekker worden.”

 

GHC- Vitesse Delft 2-1 (0-1). 22. Van der Geest 0-1, 58. Madani 1-1, 67. Gonlag 2-1. Scheidsrechter: Van Rijsbergen. Toeschouwers: 175. Rode kaart: 82. Van Dasler (Vitesse Delft).

GHC: Peschier, Van Voorthuijzen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Madani, Sloos, Amarzagouio, Annokkee (84. Van Heusden), Schouls (46. Kuijvenhoven).

 

Bron: Leidsch Dagblad/ HK