ts-roac79Op vrijdag 28 december 2012 zal in de Hertogshal te Rijpwetering voor de tweede maal het ‘ROAC-futsaltoernooi’ gehouden worden. Aan het toernooi zullen titelhouder Alkmania, DOSR, Kickers’69, Meerburg, MMO, SVOW, Nicolaas Boys en gastheer ROAC deelnemen. Nicolaas Boys neemt de plaats in van Woubrugge.

 

‘Vorig jaar hebben we veel tijd en energie in het organiseren van het ROAC-futsaltoernooi gestoken, maar het was het waard. Ik heb zelf een top avond gehad en van de deelnemende teams en supporters hebben we alleen maar complimenten mogen ontvangen. Het was dan ook geen moeilijke beslissing of we ook in 2012 een futsaltoernooi zouden gaan organiseren’, aldus mede initiatiefnemer Thijs van Seggelen (tegenwoordig speler van topklasser Noordwijk).
‘De opzet blijft in principe hetzelfde, wel hebben we een aantal aanpassingen gedaan ter verbetering van het evenement. Zo zullen de pauzes tussen de wedstrijden bijvoorbeeld korter zijn’.

 

Opzet

 

Iedere club zal zelf de beste zeven zaalvoetballers van hun eerste veldvoetbalelftal selecteren, die voor hun vereniging de eer komen verdedigen. In twee poules van 4 zal uitgevochten worden wie als nummer 1 t/m 4 eindigt. Na de poulefase zal van de beide poules de nummers 4, de nummers 3, de nummers 2 en de nummers 1 tegen elkaar spelen. Zodoende ontstaat een eindpositionering van 1 t/m 8.

 

De eerste wedstrijd zal om 16:30 uur gespeeld worden en om 21:00 uur zal de finale afgelopen zijn. In totaal zal ieder team 4 wedstrijden spelen. Na afloop van de finale zal de prijsuitreiking plaatsvinden en daarna is het tijd voor ‘de derde helft’.

 

Wederom is gekozen om het toernooi plaats te laten vinden op de laatste vrijdag van het jaar omdat iedere club dan vrij is van andere voetbalverplichtingen. Maar ook omdat het toernooi relatief vroeg begint en de meesten die laatste middag voor oud en nieuw, evenals de dag erna, vrij zijn. Omdat er aansluitend ongetwijfeld een biertje gedronken zal worden is het dan ook wel lekker om de dag erna vrij te zijn. Meer nieuws omtrent het ROAC-futsaltoernooi 2012 volgt later.

De organisatie