banner speler vd maandEerder maakte onze redactie al bekend dat Michel de Kruijf (Alphia) de eer had om als tweede tot speler van de maand, in dit geval van oktober, te worden uitgeroepen in het seizoen 2012-2013. Hij verdiende daarmee een prijs, beschikbaar gesteld door Henny’s Rits Vrijetijdskleding, en de felicitaties van het team van leidenamateurvoetbal.nl. Een interviewtje met de winnaar hoort daar natuurlijk ook bij.

 

Heb je de stand van zaken een beetje gevolgd in de maand oktober?

 

,,Ja, ik volg de site op regelmatige basis en als speler volg je ook hoe je het doet bij het spelersklassement. Ik wist dus dat ik hoog stond en dat ik het ben geworden zie ik zeker als een compliment. Het is een leuk initiatief van jullie. Het valt mij trouwens op dat vooral bij veel vierdeklassers bepaalde spelers vaak punten krijgen. Dat zijn dus jongens die een elftal kennelijk aan de hand nemen. Bij ons is dat ook wel zo. Toch weet ik dat ik niet per definitie punten krijg. Tegen Siveo ging ik bijvoorbeeld in de fout en toen kreeg ik, terecht ook, geen punten. Op zich moet ik ook wel bovendrijven bij ons team, want ik heb eerder voor een tweedeklasser gespeeld.”

 

Je bent 31 en onze redactie heeft begrepen dat dit jouw laatste seizoen is. Klopt dat?

 

Michel de Kruyf,,Dat is waar, ja. Het is mooi geweest. Ik weet dat ik het eerder heb gezegd, maar nu is het zeker. Vanaf mijn zestiende speelde ik in het eerste bij Alphense Boys. Toen ik 26 was, ben ik overgestapt naar Alphia omdat ik het niet meer naar mijn zin had bij de Boys. Eerst in een vriendenteam bij Alphia, maar dit is mijn derde seizoen in het eerste hier. Het ging namelijk toch weer kriebelen om zo hoog mogelijk te spelen bij deze club. Ondertussen lopen er twee kleintjes rond die ook sporten en die wil ik volgen als vader zijnde. Laatst moest ik een judo-examen missen en dat wil ik dus niet meer. Dus dit is echt mijn laatste seizoen. Ja, ook als we derdeklasser worden.”

 

Alphia is koploper in 4B en eigenlijk hebben jullie maar twee concurrenten. De rest staat al op grote afstand. Dus de titel zit er zeker in?

 

,,Alphia moet weg uit de vierde klasse. Het is gewoon niet leuk om tegen bepaalde tegenstanders te spelen in deze klasse. Het verschil is echt megagroot. Zestienhoven en Sportief lijken de concurrenten in deze klasse. Sportief hebben we vorig seizoen een keer opgerold en toen we de andere wedstrijd van hen verloren was de scheidsrechter een drama. Ik denk dat Zestienhoven de lastigste ploeg is. Thuis wonnen we al wel van ze, maar in januari moeten we daar heen dus dan moeten we ze op afstand zetten, even er van uitgaande dat we de nummers 1 en 2 blijven voorlopig zonder al teveel puntenverlies.”

 

Zaterdag Lekkerkerk en dan de clash met Hazerswoudse Boys. Die laatste ploeg ook lastig, denk je?

 

,,Lekkerkerk zegt me niets, maar tegen Hazerswoudse Boys hebben we het altijd lastig, ja. Op eigen veld moeten we ze wel kunnen pakken. Momenteel draaien ze niet zo goed.”

 

Wat is jullie achilleshiel?

 

,,Onze selectie is niet heel groot. Een mannetje of 14 á 15, dus dat is krap. We moeten dus niet heel veel tegenslagen krijgen. Toch mag er geen discussie zijn, Alphia moet kampioen worden.”

 

Stel dat Alphia kampioen wordt. Is de ploeg klaar voor de derde klasse?

 

,,Ik denk wel dat er wat aanwas moet komen. Michel Nolten en Marko de Jeu gaan ook stoppen en wij vormen wel het hart van het elftal. De groep is jong en talentvol, maar ik hoop dat er sprake van aantrekkingskracht is wanneer we kampioen worden.”

 

Zijn trainer, Ted van Berkel, vroegen we ook even om Michel te beschrijven. Het laat niets aan duidelijkheid te wensen over.

 

,,Leuk om te horen dat Michel de Kruijf speler van de maand is geworden. Michel is een van de routiniers in het elftal en tevens aanvoerder. Speelt op 3. Is tactisch erg goed onderlegd. Heeft een goede pass. Zijn timing is erg goed. Zou zich in het veld wat meer mogen laten gelden. Door zijn voetbalkwaliteiten heeft hij onbewust wel de leiding over de groep.
Het is een aardige rustige jongen, die van gezelligheid houdt. Heeft aangegeven dat dit het laatste jaar voor hem is. Dus wil hij graag afsluiten met een kampioenschap. En dat is wat we allemaal willen.”

 

Michel nogmaals gefeliciteerd en er volgt nog een foto op de site wanneer je Henny’s Rits bezocht hebt. En ook Ted bedankt voor de bijdrage.