sprotusAls één van de eerste webwinkels in Nederland zag Sportus.nl het levenslicht in 1999. Adam Curry stond aan de basis van het initiatief. Ondersteund door (oud-)Olympische sporters als Marcel Wouda, Jacco Eltingh, Ron Zwerver en Daniëlle Overgaag, was Sportus.nl de webwinkel ‘voor en door sporters’. Anno 2012 is webwinkel Sportus.nl dé leading shop in het Sportfashion landschap.

 

Van functionele sportartikelen naar sportfashion

 

De filosofie ten tijde van de oprichting in 1999 was om Sportus.nl in Nederland de shop te laten zijn waar sportproducten gekocht konden worden vanuit de luie stoel. Wat nu zo goed als de normaalste zaak van de wereld is, was rond de eeuwwisseling volstrekt nieuw en spannend. Ook waren de huidige populaire betalingssystemen als iDeal en PayPal nog niet actief. Het was dan ook hard werken om het gewenste resultaat te behalen.

Na een moeilijke periode werd het idee geboren om een wijziging in de strategie door te voeren. Het aanbod van functionele sportartikelen werd verruild voor een assortiment dat beter aansloot bij de wensen van die tijd. Sport vond zijn weg in de mode en Sportus.nl haakte in op deze sportfashion trend.

 

12½ years of Sportfashion

 

Sinds de oprichting in 1999 is Sportus.nl actief als unieke, eigentijdse webshop en niet meer weg te denken als dé leading shop op het gebied van Sportfashion. De moderne webshop heeft een uniek assortiment, gebaseerd op de hedendaagse kleding cultuur die sport en mode met elkaar verbindt. Het enige wat de trendy shop – met stevige Hollandse wortels – nog naar het verleden, is de roemrijke retro voetbalshirts en jacks collectie.

Wat Sportus.nl in dit broeiende webshoplandschap onderscheidt van andere kledingaanbieders, is dat het blijft vasthouden aan de duidelijke filosofie die past bij de slogan; Where Sport Meets Fashion!

Ondanks het geweld van de buitenlandse grootmachten vanuit de VS, UK en Duitsland durft Sportus.nl ervoor te kiezen om niet in een ‘wirwar’ van merken terecht te komen. Sportus.nl houdt vast aan de duidelijke opvatting om alleen merken aan te bieden die de link tussen Sport en Fashion maken. Al jaren vertrouwt de klant op de collecties die passen bij de merkbeleving die de shop Sportus.nl wil uitstralen.

 

Uitbreiding in Frankrijk en België

 

Dankzij het genomen belang in Franse broer Sportsaga.com richt Sportus bv zich meer en meer op de online markt buiten Nederland. Deze in 1995 opgerichte volledig Franse webshop wordt aangestuurd vanuit Bordeaux, waar een team van Franse medewerkers de plaatselijke sportfashion markt in Frankrijk en Belgisch Wallonië bedient. De 60 miljoen inwoners van Frankrijk vormen een interessante markt vanwege de culturele voorliefde voor sport en mode.

 

Interesse gewekt? Kijk voor meer informatie op de website van de Sportus.nl: www.sportus.nl