Of het er ooit van komt, is maar zeer de vraag. Betaald Voetbal in Leiden. Dat neemt niet weg dat er weldegelijk Leidse of regionale voetballers rondlopen in de Eredivisie. Zo maakte Ricardo van Rhijn onlangs zijn debuut in Oranje, terwijl hij zich eerder al in de hoofdmacht van Ajax wist te spelen. ‘Rhijntje’ maakt een stormachtige carrière door.

 

Afgelopen weekeinde was er echter nog meer succes waar de handtekening onder werd gezet van Leidenaren. Zo won FC Den Bosch met 3-0 van Excelsior en was Randy Wolters de grote man. De in april 1990 geboren voetballer, van eerder FC Utrecht en Emmen, bracht de 2-0 op het scorebord en nauwelijks tien minuten later stond hij aan de basis van de derde Bossche treffer.

 

Erik Falkenburg deed zich gelden voor AZ, in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. De middenvelder, van mei 1988, trof doel (de 2-0) en kwam daarmee samen op de sheet met Jozy Altidore.

 

De stad Leiden e.o. brengt dus nog steeds mooie momenten voort aan het vaderlandse voetbal op het hoogste niveau. Dat was in de voorbije decennia al zo, maar ook nu spreken de sleutelstadbewoners nog een woordje mee.