HomeVoetbalnieuws-leidenTAVV kijkt nog meer naar boven

TAVV kijkt nog meer naar boven

-

ts-tavvTAVV profiteerde van de misstappen van de ploegen bovenin. In Ter Aar werd Berkel met 2-1 verslagen, waardoor de ploeg van Henry Egberts nu derde is op de ranglijst. Na een uur spelen kwamen de bezoekers nog wel aan de leiding, hoewel het allerminst zeker was of de bal wel over de doellijn was gegaan. Het weerhield Mitchel van Wijk er niet van om daarna via een vrije trap en een kopbal vreugde te brengen bij de runner-up.

Egberts gaf tijdens de winterstop al aan te geloven in meer dan een plek in de subtop. Bij de eerste krachtmeting na een poosje rust werd een gewenst scenario geheel en al ingevuld.
,,Eerst moet je zelf winnen en dan kijken naar de concurrentie. Tja, als dan blijkt dat ook de andere uitslagen gunstig zijn, neemt het zelfvertrouwen wel toe.”

TAVV was voor de pauze zeker niet beter in de ogen van de oefenmeester, maar in de tweede helft kwam het dus toch goed voor de Ter Aarders. ,,In de eerste helft hadden we het windje mee, maar dat was niet in ons voordeel. Wij hebben een voetballende ploeg en waren in de eerste helft niet zuinig genoeg. De opbouw was in de tweede helft beter verzorgd, doordat we de bal laag hielden. TAVV moet het nu eenmaal niet hebben van de lange bal.”

Een ‘dwarrelbal’ leverde de 0-1 op, maar de thuisploeg was nauwelijks geschrokken door de tegenvaller. Van Wijk promoveerde een vrije trap van een meter of twintig tot doelpunt. Vincent Hoogervorst stond aan de basis van Van Wijks tweede treffer, door een voorzet vanaf rechts op de juiste plaats voor te brengen.

De blauwwitte brigade heeft nu nog een achterstand van vijf punten op Soccer Boys en CVC Reeuwijk heeft vier punten meer. ,,Het gevoel was er bij ons al, maar we hebben een gat te dichten na veel onnodig puntenverlies. Dit is en blijft een vreemde competitie. Wie verwacht er nou dat CVC met 6-1 een afstraffing krijgt bij Koudekerk? En dat Be Fair, Floreant en Soccer Boys verliezen? Maar goed, wij moeten doen wat we kunnen. In de voorbije weken hebben we ook al goed geoefend en onder meer gewonnen van een eersteklasser. Iedereen bij ons had er weer zin aan en dat was terug te zien. Een perfecte herstart al met al.”