ts-uvsUVS (zondag, 1B)- Niet zelden zijn zonen van ex-begenadigde voetballers ook niet uitgevoerd met twee chocoladebenen. Of zij komen in de buurt van de talenten van hun pa of ze blijken op termijn zelfs beter te zijn. Tommy Bekooij, zoon van Koos, is zo’n speler die het wel eens ver zou kunnen schoppen. Vooralsnog zet hij zijn beste beentje voor bij UVS. Met de aanvaller sprak onze redactie over het tweede deel van 2011, de toekomst van UVS en van de speler zelf.

Waar is het voor jou begonnen en wat ligt er voor jou in het verschiet?

,,Op mijn zesde ben ik begonnen bij Lugdunum. Bij die club heb ik een leuke periode meegemaakt in de F’jes en E’tjes. Daarna kwam ik terecht bij ADO, waar ik achtereenvolgens heb gespeeld in de d2, d1, c2 en c1. In het laatste seizoen kwam ik echter weinig aan spelen toe en daarom ben ik vertrokken. Na de voetbaljaren in Den Haag kwam ik weer terecht in Leiden bij GHC. Na 1 seizoen ben ik benaderd door John van der Steen en hij heeft mij overgehaald om bij UVS te gaan voetballen. Dit is nu mijn tweede jaar in het eerste elftal.”

Bij de blauwwitten ben je een der smaakmakers. Je kwam zes keer tot scoren en staat al op acht treffers. UVS is moeizaam begonnen, maar door een zeer overtuigende reeks opgeklommen naar de derde plaats. Waar gaat dit eindigen?

,,Aan het begin van het seizoen zat het niet echt mee en ik denk ook dat we wat moesten wennen aan het niveau van de eerste klasse. Gaandeweg is dat beter gaan lukken en er wordt al een tijdje goed gevoetbald en daar zijn de resultaten ook naar. Als we deze lijn kunnen vasthouden, en waarom ook niet, denk ik dat de hoofdklasse niet onmogelijk is.”

De achterstand op FC Boshuizen is nog wel aanzienlijk. Doel je op de nacompetitie?

,,Misschien zelfs de titel. Boshuizen gaat echt nog wel de nodige punten laten liggen. De hebben de nodige schorsingen en ik begrijp dat Mendes Rodrigues weggaat. Nog niet waarschijnlijk? Dan wordt het lastiger, want hij is bepalend voor zijn ploeg. Maar ook als de titel te ver weg is, hebben we prima vooruitzichten. Een periodetitel pakken moet zeker haalbaar zijn. Als we van Neptunus en Nieuwerkerk winnen zijn we er al. En tegen Neptunus hebben we zeker wat recht te zetten, want daar hebben we de punten cadeau gedaan. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat we op weg zijn naar een prijs.”

Neptunus staat al voor de deur. Een belangrijke pot dus zondag.

,,Helaas, niet voor mij. Ik ben laatst geblesseerd geraakt in een oefenwedstrijd tegen VVSB. Een scheurtje in de hamstring. IK ben nu veel bezig met de fysio en ik fiets veel. Hopelijk kan ik snel weer aansluiten. Ik zit nu in elk geval zwaar te hopen op een afgelasting. Ook voor Jesper (Neuteboom, red.), want hij is ook geblesseerd.”

Wat vond jij de beste en slechtste wedstrijd voor de winterstop?

,,Tegen SJC speelden we echt heel goed. Het werd 3-0, maar 7 of 8-0 zou niet hebben misstaan. Wat een keeper bij die gasten. Ook tegen FC Boshuizen speelden we lange tijd goed, hoewel we tegen negen man natuurlijk wel met pakweg 5-1 hadden moeten winnen in plaats van 3-2. Ook hebben we wel wat mindere potten gespeeld. Pancratius uit (02 oktober, red.) bijvoorbeeld. Dat was een drama. Ja, ik weet het…het was feest in Leiden dat weekend.”

Speel je volgend jaar weer bij UVS?

,,Ik heb het goed naar mijn zin. Het is een leuke en gezellige club en we zijn weer op weg naar boven. Of ik blijf, weet ik nog niet. Of er veel interesse is? Ja, er komen nog gesprekken aan de komende tijd. Bij Ter Leede ben ik al op gesprek geweest en de twee grootste clubs van Katwijk hebben ook belangstelling voor me. Na die gesprekken ga ik alles rustig op een rijtje zetten. Ik wil hoe dan ook hogerop. Geen idee nog of dat met UVS is of dat ik een nieuwe uitdaging aan ga. In maart, wanneer ik 21 word, zal ik een beslissing nemen.”

Denk je pa nog met je mee?

,,Nou en of. Mijn vader volgt het regionale amateurvoetbal op de voet. Hij struint alle sites af en volgt de kranten. We praten dus regelmatig over voetbal en ik luister graag naar hem. Hij doet alles voor mij en zegt dat ik de kansen moet pakken. Anderzijds laat hij de beslissing aan mij, hij vindt het een keuze die ik zelf moet maken. UVS doet er in elk geval alles aan om me te houden en de medespelers vragen er veel naar.”

De ervaring met ADO had je al. Ga je nog wel eens met ‘Betaald Voetbal’ dromenland in?

,,Ik ben een speler die alles wil bereiken. Dus als ik de kans zou krijgen voor het betaalde voetbal dan komt een droom zeker uit. ADO zou prima zijn. Het liefst natuurlijk Ajax, daar ben ik fan van. Zover is het allemaal nog niet, als het al zo ver komt. Eerst maar eens zien of ik een brug kan maken via UVS of bijvoorbeeld een topklasser. Voor concurrentie ben ik niet bang. Daar leer je alleen maar van.”

Om af te sluiten, graag even jouw idee van de eindstand van de eerste klasse.

,,Laat ik positief insteken, op drie VELO, tweede wordt FC Boshuizen en UVS op 1. Maar misschien is het meer wat ik hoop dan verwacht, haha.”

UVS, in cijfers:

Totaal: 13-23-31-23
Thuis: 7-13-15-14 (4e)
Uit: 6-10-16-9 (4e)
Grootste zege: 0-5 tegen GDA (uit)
Grootste nederlaag: 1-4 tegen VELO (thuis)