ts-docosDoCoS- (zondag, 4A)- DoCoS heeft dit jaar ingezet op twee paarden. Naast de zondagtak heft de club nu ook een team spelen op de zaterdag. DoCoS zondag leverde flink in en het moet de komende jaren duidelijk worden waar de focus komt te liggen. De vierdeklasser op zondag is tot nu toe middenmoter en onze redactie liet-vanuit Oostenrijk-  trainer Ton van der Bijl aan het woord over zijn brigade.

DoCoS verloor de voorbije jaren nogal wat spelers en leek voorafgaand aan dit seizoen de grote verliezer. Het verval lijkt mee te vallen.

,,Het is mij dan ook meegevallen tot nu toe. Als ik kijk naar onze aanloop op dit seizoen en het verloop van spelers dan is de huidige positie op de ranglijst een compliment waard. Ik had zo mijn twijfels hoe wij het eerste en tweede zouden kunnen bemannen. Inmiddels ben ik een stuk wijzer en hebben we het verlies aan kwaliteit aardig weten op te vangen.”

Is dit de positie waar DoCoS thuishoort?

,,Misschien zit er meer in. Kijk maar eens naar onze resultaten tegen toonaangevende ploegen in deze klasse. Van Altior wonnen we en MMO en Stompwijk hebben we in toom kunnen houden. Helaas zijn we tot nu toe nog wel te wisselvallig en af en toe zijn we kansloos geweest in wedstrijden. Dat neemt niet weg dat ik opgeteld vertrouwen heb naar de tweede seizoenshelft. Er is onrust geweest, maar we scoren tot dusverre een dikke voldoende.”

Welke ploegen maken de dienst uit om de titel?

,,Ik vind Stompwijk en MMO de beste ploegen. Van Nispen vind ik een gekke ploeg en een outsider. We verloren geflatteerd van ze. Stompwijk ken ik natuurlijk goed uit het verleden. Een ploeg met mogelijkheden, maar wel kwetsbaar. Als Toby (Van Marwijk, red.) daar wegvalt bijvoorbeeld hebben ze een serieus probleem.”

Wanneer ging de duim omhoog en wanneer juist naar beneden?

,,Tegen FC Rijnland thuis hebben we het onmiskenbaar laten liggen. Dat was een complete offday van DoCoS. Tegen Van Nispen was het op zich niet slecht en zijn we niet weggespeeld ondanks de cijfers.  Daarentegen heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij Stompwijk. Als enige hebben we daar een punt gepakt, terwijl wij zelfs tweemaal aan de leiding kwamen. Dat was een wedstrijd, waarin alles zat en waar het twee kanten opging. Ook qua voetbal was ik die middag heel erg tevreden. Uiteraard leuk wanneer je tegen je oude club speelt. MMO was ook een karakterwedstrijd van ons en tegen Altior boekten we simpelweg een keurige overwinning. Dus de plussen zijn meer vertegenwoordigt dan de minnen.”

Wat zijn jouw plannen in het trainersvak?

,,Er zijn wat gesprekken gevoerd, maar er is nog niets duidelijk. Ik ben er nog niet uit voor mezelf. Ik ben zeker geen hopper en mijn insteek is om de klus te klaren. In de loop van januari moet het plaatje wel duidelijk zijn.”

Heeft dat ook te maken met de ontwikkelingen bij DoCoS?

,,De club wilde binnen drie jaar kijken hoe de nieuwe opzet zou bevallen en dan eventueel een keuze maken. Wellicht dat dit wel sneller gaat dan de genoemde drie jaar. Er zijn veranderingen in het bestuur gaande. De trainers op de zaterdag gaan weg en ook daar staan nu weer vraagtekens. En wat gebeurt er met de zondag? De visie zal duidelijk moeten worden en die boodschap heb ik de TC ook meegegeven. Op zich waren die gesprekken wel positief. Hoe dan ook, er zijn nog veel open eindjes op de club. We zien het wel, ontwikkelingen kan je nu eenmaal niet tegenhouden.”

Wat staat er nog op stapel voor de competitie?

,,Afgelopen weekend zat de groep in Garderen, just for the fun. We spelen verder nog tegen De Ster en SVOW en dan zullen we er weer moeten staan.”

DoCoS (zo), in cijfers:

Totaal: 12-19-29-26

Thuis: 6-11-16-10

Uit: 6-8-13-16

Grootste zege: 5-1 tegen Kickers’69 (thuis)

Grootste nederlaag: 1-4 tegen FC Rijnland (thuis) en 4-1 bij Van Nispen (uit)