ts-alkmaniaAlkmania (zondag, 3A)- De ploeg uit Oude Wetering, gepromoveerd naar de 3e klasse, waarin ze dit seizoen met onder andere naaste buur, D.O.S.R. (goed voor zo’n 1200 toeschouwers in een onderling duel) en streekgenoot R.O.A.C., de degens weer kruist, staat met 15 punten uit 13 duels op de tiende plaats.

Trainer René Ras, die het uitstekend naar zijn zin heeft bij Alkmania en zijn contract onlangs met 1 seizoen verlengde, kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft. Zeer tevreden is Ras over de vooruitgang van zijn overwegend jonge, onervaren ploeg qua organisatie en technische aspecten.  ,,Het probleem bij ons is echter het maken van doelpunten. We creëren veel kansen, maar het ontbreekt ons een beetje aan geluk.”

Met 20 tegendoelpunten uit 13 gespeelde wedstrijden heeft de ploeg de op één na minst gepasseerde verdediging met een uitstekende sluitpost, 2 jonge( prima) vleugelverdedigers en een centrum met routinier Rob Opdam. De regisseur van het elftal. Alkmania is geen ploeg dat speelt met de kont tegen de eigen zestien. ,,We willen juist ver van het doel voetballen en dat gaat redelijk goed”, aldus Ras.

Wat is  de reden dat jouw ploeg met zo’n goed rapportcijfer (slechts 20 tegendoelpunten) terug te vinden is op de 10e plaats?

,,Als je de 20 tegendoelpunten afzet tegen de ‘slechts’ 19 gescoorde goals, dan is de tiende plek wel verklaard. Tegen S.J.Z. en Voorschoten ’97 hadden we meer verdiend. In Zoeterwoude hadden we met 3 punten naar huis moeten gaan en ook bij Voorschoten ’97  verspeelden we onnodige punten.”

Trainer Ras wil het ontbreken van spits, Dave de Koning, niet als excuus aanvoeren. ,,Maar Dave wordt wel node gemist, hoewel zijn vervanger, Lars Daams, geplukt uit het 2e elftal, het uitstekend doet en zich prima ontwikkelt.”

Ras is gezien de vooruitgang die zijn jonge ploeg boekt optimistisch gestemd voor de tweede helft van de competitie. ,,Er zit nog zoveel rek in deze ploeg dat een plaats in de middenmoot er dik in zit. En dat is ook onze doelstelling om een stabiele middenmotor te zijn en te worden.”

Hoe de stand er na de laatste speeldag uitziet is voor Ras van ondergeschikt belang. ,,Allereerst is het van belang dat Alkmania zich genesteld heeft in de middenmoot. Nou vooruit, en verder denk ik dat Voorschoten’97 kampioen wordt, SVLY tweede en Meerburg tip ik als de nummer drie.”

De slechtste wedstrijd die de Oude Weteringers dit seizoen gespeeld hebben was tegen FC Lisse, volgens Ras. ,,De beste wedstrijden van het seizoen tot nu toe waren versus S.V.L.Y. en SJZ. Maar los van de resultaten moet ik stellen dat ik het fantastisch vind om hier te mogen trainen.”

Alkmania, in cijfers:

Totaal: 13-15-19-20

Thuis: 7-10-11-10

Uit: 6-5-8-10

Grootste zege: 3-0 tegen Moordrecht (thuis) en 1-4 tegen SEP (uit)