Dennis Olman en Marchel den Haan waren het ook eens over de uitslag bij GHC versus FC Rijnvogels. De kaars bij de Leidse ploeg is opgebrand, terwijl de Katwijkse formatie op toeren is geraakt. De laatste vier wedstrijden werden in winst omgezet.

Olman, die weldra start met de cursus TC 1, wil nog graag punten pakken met GHC, maar het lijkt er niet meer in te zitten. ,,We hebben het een wedstrijd of twintig prima gedaan, maar we zitten er nu wel doorheen. Het heeft geen zin om jongens stijf te schelden. We willen wel, maar kunnen niet meer. Natuurlijk hopen we ons nog eenmaal op te kunnen richten, maar in principe zijn we veilig en dat is een knappe prestatie.”

Den Haan heeft het steeds meer naar zijn zin, hoewel de opvolger van Van der Kleij meteen schik had in zijn taken nadat zijn voorganger en FC Rijnvogels uit elkaar gingen. ,,Ja, het gaat lekker op dit moment. De groep is heel gretig en als er iemand wegvalt, is zijn vervanger meteen in staat om de taken goed in te vullen. Nu kwam Emiel Buntsma bijvoorbeeld te laat en heeft Marciano Weidum het meteen uitstekend gedaan. Ik moet wel zeggen dat ik GHC heel zwak vond dit keer. Dat was bij ons thuis wel anders. We gaan met een goed gevoel naar de nacompetitie, maar moeten enkel wegblijven van kaarten. Wat dat betreft speelde Eef Schoneveld met vuur en dat was niet heel slim. Overigens vond ik zijn tweede gele kaart niet terecht. Maar goed, we kunnen wel een stootje hebben zoals ik al aangaf. De vorm is er.”

De oefenmeester van GHC is zelf ook wel toe aan vakantie, maar heeft tegelijkertijd ook weer zin om zijn tanden in het nieuwe seizoen te zetten. ,,Het was een pittig jaar met als dieptepunt dat hele gedoe met Breukelen. Voor mij en mijn vrouw een zwarte bladzijde. Zij is op een vreselijke manier afgeschilderd en ook al gezien het vonnis is dat verschrikkelijk onterecht geweest. Maar zoiets komt wel aan en hakt erin. We proberen er nu afstand van te nemen en hopen dit nooit meer mee te hoeven maken. Ik had er eigenlijk niet veel trek meer in, maar mijn vrouw heeft me weer op het paard gezet. Zij had het allemaal nóg erger gevonden als ik zou zijn gestopt. Nu wil ik me bezighouden met positieve dingen. Zo is Richard (Guffens, red.) weer aan het trainen en misschien zit hij weer op de bank zaterdag. We hebben hem erg gemist de voorbije weken. Dat zou voor elk team van kracht zijn geweest. Een scorende spits, die een bal kan vasthouden heb je nu eenmaal liever aan boord. Verder komen El Idrissi en Lagas en dat zijn welkome versterkingen voor ons. Nu eerst nog eenmaal de batterij opladen, maar dat zal niet meevallen.”

Den Haan hoopt dat RCL ook de nacompetitie zal kunnen veilig stellen. ,,Op zich gun ik iedereen het beste, maar het zou voor de regio enkel maar goed zijn om zoveel mogelijk clubs te hebben die spelen voor een prijs. Daar doe je het voor en wat dat betreft is iedereen bij FC Rijnvogels erg hongerig naar de komende weken. Vergeet niet dat het toch een aantal maanden echt niet goed ging en daar zijn we uiteindelijk prima uitgekomen en dat geeft een verdomd lekker gevoel.”