Van de zaterdagclubs komen alle regioclubs in actie, zo ook van de zondagtak. Op zaterdag ontvangt TAVV het sterke DUNO en Meerburg gaat trachten weg te komen van de onderste plaatsen bij het Haagse VUC. Van de andere regioclubs een korte vooruitblik; het is nog allerminst zeker dat er gevoetbald kan worden gezien de weersvoorspellingen.

 

Zaterdag

 

derby days streekIn Valkenburg treffen twee regioclubs elkaar. Valken’68, de nummer zeven, neemt het op tegen de nummer laatst Kagia. Een paar weken geleden was er grote ontsteltenis in het Andries Wendt-kamp, nadat een zekere overwinning in de slotfase was weggegeven bij Naaldwijk (4-4). Bij winst hadden de Valken de achterstand weer wat verkleind met de morsende koploper en was de vijfde positie in bezit geweest. Dat feestje ging dus niet door en het feestje bij Kagia van het verlaten van de laatste plaats was ook al van korte duur, want de Lisserbroekers hebben de rode lantaarn ondertussen weer retour ontvangen van TAVV. Het belang zo vlak voor het vuurwerk mag duidelijk zijn. Valken’68 is op zoek naar revanche en de aansluiting en Kagia wil met een beter gevoel 2013 in gaan in de strijd om de degradatieplaatsen. Het laatste treffen tussen deze kemphanen eindigde onbeslist op ’t Duyfrak: 2-2 (seizoen 2010-2011).

 

Zondag

 

ts-voorschotenVoorschoten’97 speelt de twaalfde wedstrijd van het seizoen bij GDA. De ploeg uit Loosduinen staat er iets beter voor op de ranglijst met vijftien om dertien punten. Dat impliceert dus dat de manschappen van Mo Bougrine de oversteek kunnen maken naar de achtste plaats, een stek die nu wordt ingenomen door de gastheren van zondag. Tussen de beide ploegen bevindt zich overigens nog Schipluiden. Opvallend is dat er tot nu toe maar weinig punten achter blijven op sportpark Madestein. Vier keer werd verloren en slechts eenmaal werd de finish bereikt zonder kleerscheuren. Opvallende resultaten zijn daarbij die van tegen Oliveo (4-5) en Wilhelmus (1-5). In uitduels doet GDA het beduidend beter (twaalf uit zes). Voorschoten’97 is vooralsnog tiende, maar de laatste overwinning op Oliveo en het feit dat de selectie weer aangezwollen is na blessures en schorsingen maken dat er weer vertrouwen is op Adegeest dat het vizier stilaan weer omhoog kan worden gericht.