Bijna alle regionale tweedeklassers moeten alles uit de kast halen om niet onderin te gaan eindigen. Op zaterdag zijn Kagia en TAVV in last en op zondag is het sprokkelen geblazen voor Voorschoten’97 en Meerburg. Valken’68 draait vooralsnog mee in de subtop in 2C op zaterdag.

 

Zaterdag

 

Voor Valken’68 is het zaak om niet los te laten als wagon bij de kopgroep van 2C. De Valkenburgers hebben links en rechts nog al wat pijntjes en daardoor wordt coach Andries Wendt genoodzaakt om flink door te wisselen. Dat leverde tegen TAVV geen averij op. De bezoekers konden niet spreken van een eenvoudige middag, maar de 1-2 winst noemde Wendt ‘wel in orde’. Zijn lezing werd overigens niet gedeeld door Henry Egberts aan de kant van de Ter Aarders. Valken won nu weer twee keer op rij. Na een mindere reeks werd eerst DUNO gevloerd en nu dus de Ter Aarse Voetbal Vereniging. Door het resultaat is de zesde plaats in beslag genomen, twee plaatsen achter de komende tegenstander: Forum Sport. Die ploeg won afgelopen weekend overtuigend van SVC’08 met 5-2. Vorig seizoen kwam er tot twee keer toe geen winnaar uit de bus. In Voorburg werd het 1-1 en op ’t Duyfrak 2-2. Valken’68 heeft thuis negen punten behaald uit vijf wedstrijden en Forum Sport doet het uit redelijk met zes uit vijf. Wendts wens is om de winterstop verder ongeschonden te bereiken, om daarna te gaan klimmen op de ranglijst. Zaterdag de eerste van de drie uitdagingen voor het vuurwerk en de oliebollen wat dat betreft.

 

Kagia gaat op bezoek bij Gouda en dat is een regelrecht degradatieduel. Door de eerste winst van het seizoen van de Lisserbroekers in de voorbije speelronde staan de ploegen op gelijke hoogte. Gisteren liet onze redactie trainer Jerry Ubink aan het woord, dus voor het overige nieuws over Kagia kan de lezer daar terecht, als dat al nog niet gebeurd is. TAVV heeft op papier de lastigste opgave. De blauwwitten komen uit tegen koploper DSO.

 

Zondag

 

VS zo 03NvdBergAfgelopen zondag had HMSH aanvankelijk op het eigen kunstgras wel een licht veldoverwicht maar echte kansen leverde dat niet op, sterker een zwak spelend Voorschoten’97 had zelfs de beste kansen maar het vizier stond niet op scherp. In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld al was het spel van de geelgroen wel iets beter geworden, HMSH hield evenwel het veldoverwicht. Voorschoten’97 kreeg weer enkele goede kansen. Het venijn zat weer eens in de staart. Een lage strakke voorzet werd door iedereen gemist en ging vervolgens via het been van Gerben Groenendijk het eigen doel in: 1-0. Het bleef spannend daar Voorschoten’97 er nog een slotoffensief uit wist te persen, maar op slag van het einde van de wedstrijd werd Van der Mijn voor de tweede keer geklopt.

Oliveo, de komende tegenstander, is de oudste van de twee voetbalverenigingen in Pijnacker. Afgelopen zondag speelde de formatie een duel in de onderste regionen van 2C. Oliveo kreeg Vredenburch op bezoek, twee ploegen die strijden tegen degradatie. De eerste helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer op het doel van Oliveo. Na rust kwam Oliveo wat feller uit de kleedkamers en werd het spel van Vredenburch wat slordiger. Ook in deze wedstrijd was de slotfase bepalend. Twee minuten voor tijd prikte de thuisploeg raak.

Komende zondag wordt het nu dus echt tijd de mouwen opstropen voor de formatie van trainer Mo Bougrine want er zullen toch weer eens punten gepakt moeten worden om de neerwaartse spiraal te doorbreken. Alleen zal dat net op dit moment niet de gemakkelijkste opgave zijn met enkele geblesseerde en geschorste spelers. Een klein lichtpuntje is dat Niels van den Berg (foto) weer mag aansluiten. Oliveo en Voorschoten’97 hebben nu beide 10 punten uit 10. Meerburg, dat voor de tweede keer dit seizoen won afgelopen zondag, ontvangt GONA.