Waar Valken’68 in 2C op zaterdag nog ongeslagen is, heeft Voorschoten’97 op zondag nog geen kaas op het brood. Komend weekeinde kan daar verandering in komen. Tegen wie komen de Valkenburgers en Voorschotenaren uit?

 
 
Zaterdag
 

Kampioenswedstrijd Valken mei 2011 115Valken ’68 reist af naar Rijswijk en neemt het op tegen Haaglandia, een ploeg die tot de concurrenten voor het kampioenschap gerekend mag worden. De fusieclub verloor nog niet, maar moest afgelopen zaterdag genoegen nemen met een gelijkspel. De doelpuntrijke confrontatie met SVC ’08 eindigde in 5-5. De formatie van Andries Wendt (op archieffoto) daarentegen won wel. HVC ’10 werd op ‘t Duyfrak met alle mogelijke moeite opzij gezet (2-1).

De club uit Hoek van Holland miste legio kansen en zag de Valkenburgers er met de winst vandoor gaan. ,,Eerlijk gezegd hadden wij geen recht op deze overwinning’’, aldus coach Andries Wendt na afloop van de wedstrijd. Door de zege is Valken geweldig aan het seizoen begonnen – nog beter dan in het 2011/2012 -, maar toen verloor het wel uit bij Haaglandia met 3-1.  Hopelijk geen voorbode voor zaterdag. De overige regioclubs, promovendi TAVV en Kagia, spelen tegen elkaar.

 

Zondag

Voorschoten’97 treedt op eigen bodem aan tegen HVV. De nieuwkomer in de tweede klasse is nog puntloos en wil graag de eerste punten binnenhalen. Dat is echter niet zomaar gebeurd. De hofstedelingen zijn het seizoen sterk begonnen met twee overwinningen. In de openingsronde werd GDA met 1-2 verslagen. Op speeldag twee won de Haagse vereniging, die tot een van de oudste  nog bestaande clubs van het land behoort, simpel met 3-0 van Vredenburch. De equipe van Mo Bougrine hoopt komende zondag op Sportpark Adegeest eindelijk drie punten over de eindstreep te trekken. Tegen Delft (2-4 verlies) en tegen Nieuwkoop (3-2 verlies) werd een voorsprong uit handen gegeven. Een andere nieuw gezicht in deze klasse, Meerburg, doet het iets beter met drie op zes. De mannen van Nico van der Salm ontmoeten Vredenburch.