De zondagtak van Voorschoten ’97 heeft de smaak aardig te pakken. Na de eerste overwinning op speeldag 3 haalde het elftal van Mo Bougrine afgelopen zaterdag weer een overwinning. Ook Valken ‘68 blijft het goed doen. Slechts tegen Haaglandia was er een misstap in de derde wedstrijd, maar die nederlaag was niet eens terecht. Kunnen beide clubs de goede prestaties een vervolg geven?

 

Zaterdag

 

ts-valken68Valken ’68 gaat op bezoek bij Gouda. In de kaarsjesstad gingen de bezoekers vorig seizoen met de zege aan de haal (1-2). Ronald Kuijt kopte de Valkenburgers toen in de eerste helft op voorsprong, waarna Herman Binnendijk in het tweede bedrijf de score verdubbelde. Een opvallende rol was er bovendien weggelegd voor keeper Erwin van der Nagel, die een zelf veroorzaakte strafschop wist te stoppen. De thuisploeg maakte in de slotfase nog de aansluitingstreffer. Dat voorkwam de nederlaag echter niet. Overigens kwamen de ploegen in de andere confrontatie niet verder dan 0-0. Gouda boekte in het huidige seizoen pas één overwinning. Alleen Monster, nota bene de huidige nummer vier van de ranglijst, werd aan de kant gezet met maar liefst 4-1. Valken, dat een plaats hoger staat genoteerd dan de Westlandse club, won afgelopen weekend van nieuwkomer SEV met ruime cijfers (5-1). Daarmee blijven de mannen van Andries Wendt meedoen om de bovenste plaatsen. In 2C is alleen DUNO nog foutloos. Weliswaar speelde de Haagse club een duel minder – doordat de eerste wedstrijd tegen Naaldwijk niet door ging – maar de 88-jarige vereniging bleef tot nog toe wel zonder haperingen met zeges op Kagia (4-0), Lyra (0-1) en HVC ’10 (2-1).

 

Kagia, dat nog steeds de laatste plaats bezet, ontvangt in Lisserbroek nummer tien Naaldwijk. Een andere regioclub, TAVV, doet het iets beter met vier punten en is terug te vinden op plek negen. De Ter Aarders reizen af naar Hoek van Holland en treden daar aan tegen HVC ’10.

 

Zondag

 

ts-voorschotenVoorschoten’97 treft Wilhelmus op Sportpark Adegeest. De Voorschotenaren zijn bezig met een goede reeks. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen tegen respectievelijk HVV (5-1) en Meerburg (0-1). Heel knap, maar de prestaties van Wilhelmus zijn zeker ook niet misselijk. Alleen in de openingspeelronde werden punten verspeeld tegen HMSH (1-1), maar daarna werd de opgaande lijn ingezet. De laatste drie weekenden wonnen de wespen, zoals de bijnaam luidt van de Voorburgers. Maar liefst twaalf keer werd de trekker over gehaald in die ontmoetingen. Dat is dus gemiddeld vier per wedstrijd, niet geheel verkeerd. Saillant detail is dat Stefan Luykx nu de scepter zwaait bij de geelzwarten, terwijl de oefenmeester vorig seizoen Voorschoten naar de titel loodste. Een ander saillant detail is dat Voorschoten-aanvaller Mike Nikic aankomende zondag ook in het shirt van Wilhelmus had kunnen spelen. ,,Ik was bijna weggegaan naar Wilhelmus”, vertelt Nikic in het interview dat een week geleden verscheen. ,,Uiteindelijk heb ik toch besloten om door te gaan. Gelukkig heeft de groep vertrouwen in mij gehouden.”

Een ander duel met betrokkenheid van regioclubs in deze klasse gaat tussen koploper Nieuwkoop en Meerburg.