Sinds afgelopen weekeinde is Valken’68 koploper in 2C op zaterdag, terwijl Voorschoten’97, equivalent op zondag, stationair in de middenmoot bleef staan na een gelijkspel met Wilhelmus.

 

Zaterdag

ts-valken68Valken’68 is aanstaande zaterdag gastheer van fusieclub SVC’08. Op papier een topper, want na de resultaten van speelronde vijf zijn de ploegen terug te vinden op de eerste en tweede plaats. De Valkenburgers hebben twaalf punten, terwijl de ploeg van Marco Lange tien punten opscharrelden tot nu toe. Daarbij moet wel worden vermeld dat DUNO nog een wedstrijd open heeft staan en nu op negen staat. SVC zegevierde afgelopen weekend nipt over Monster door een doelpunt in de eerste helft van Christiaan Verbree. Valken’68 voetbalde zich relatief eenvoudig langs Gouda, dat eerder ook werd geklopt door de vereniging die in 2008 is ontstaan. De meest opvallende uitslag van SVC is de 5-5 tegen Haaglandia, eerder deze competitie. Topscorer van de bezoekers aan het ’t Duyfrak is vooralsnog Jerry Plat, die vier keer scoorde tot dusverre. SVC won drie keer, speelde dus een keer gelijk en verloor in Hoek van Holland van HVC’10. Vorig seizoen kwamen de beide ploegen nek-aan-nek over de finish met een resultaat van 2-2. Dat was op 1 oktober, dus ook vrij vroeg in het seizoen. De enige zekerheid voor zaterdag is dat, als er aan Valkenburgse zijde gescoord zal worden, dat dit niet Artan Recica zal zijn. Hij scoorde beide doelpunten in het seizoen 11/12, maar speelt inmiddels in een lager team. Valken’68 kan bij winst een serieuze gooi gaan doen naar de eerste periodetitel. TAVV is zaterdag gastheer van Haaglandia, terwijl Kagia op bezoek gaat bij Monster. De twee regionale clubs snakken naar punten.

 

Zondag

ts-voorschotenVoorschoten’97 maakt de gang naar Berkel en Rodenrijs voor de ontmoeting met TOGB. Die ploeg heeft momenteel een punt meer dan de formatie van Mo Bougrine. Tot Ons Genoegen Berkel won in de voorbije speelronde met 2-4 bij Vredenburch. Halverwege was het 1-2 voor de volgelingen van Corné van Doorn door treffers van Eric Docter en Steven Treurniet. Na de thee vestigde vooral Glenn van de Burg de aandacht op zich met twee doelpunten. Vredenburch is echter andere koek dan Voorschoten. Waar de ploeg van Adegeest zijn visitekaartje al aardig af gaf, heeft Vredenburch alle ploegen boven zich staan.  Op vreemde bodem is TOGB nog ongeslagen, maar juist op het eigen complex wil het nog niet zo vlotten. GDA kaapte eerder drie punten weg, terwijl HMSH een puntendeling overeen kwam. Vorig seizoen kwam TOGB uit in de tweede klasse D en daar was de uitkomst aan het einde van de rit een zesde plaats. Voorschoten’97 speelde drie keer uit in deze nog prille competitie. Vier punten werden er aan die duels overgehouden. Afgelopen zondag werkten de groengelen een 0-2 achterstand weg en werd er alsnog een punt in de wacht gesleept tegen Wilhelmus, de ploeg van Stefan Luykx. Juist ja, de man die eerder Voorschoten’97 onder zijn hoede had. In het meest gunstige geval kan Voorschoten’97 zich bij winst naar de derde plaats spelen. Regiogenoot Meerburg treft in Zoeterwoude HVV.