De competitie nadert alweer het einde van de eerste periode. Op de zaterdag staat Valken’68 er goed voor en op de zondag draait Voorschoten’97 beter dan menigeen vooraf zou hebben gedacht. Kagia debuteerde vooralsnog beduidend moeizamer, een stapje hoger.

 

Zaterdag

DSC 4916Evenals vorig seizoen hebben zich vooralsnog twee groepen samengevoegd in deze klasse. Zeven clubs komen nog in aanmerking voor het opeisen van de eerste periodetitel. Valken’68 (samen met DUNO overigens)heeft echter pas vijf duels afgewerkt na de afgelasting van afgelopen weekeinde en heeft de beste papieren voor een eerste succes. De Valkenburgers hebben het beste doelsaldo en worden voor wat betreft de gescoorde en geïncasseerde doelpunten gevolgd door SC Monster, de tegenstander in speelronde 7. SC Monster is ontstaan uit een fusie die afgelopen zomer heeft plaatsgevonden. VV Monster en Polanen sloegen de handen ineen. Dat was reden voor een aanzienlijke groep spelers om te vetrekken, maar daar stond juist tegenover dat andere spelers de nieuwe verbintenis wel zagen zitten. SC Monster is op eigen bodem nog ongeslagen met de indrukkende cijfers van negen punten uit drie wedstrijden en tien goals voor en nog geen enkele tegen. Bij een bezoek aan een andere club gaat het minder vlotjes. Van SEV werd gewonnen, maar bij Gouda en SVC’08 ging het mis. In de afgelopen speelronde speelde SC Monster wel en dat heeft Kagia geweten. Het werd liefst 5-0, hoewel beide kampen erkenden dat de score wel erg geflatteerd was. Voor de thuisclub scoorden onder meer Michael de Jager en Koos van Spronsen tweemaal. Valken’68 won tot nu toe vier keer en liet enkel de punten aan Haaglandia. Andere aanstaande toppers zijn die tussen Haaglandia en Forum Sport enerzijds en SVC’08 tegen DSO anderzijds.

 

Regiogenoot TAVV gaat op visite bij SEV, terwijl Kagia de lastige wedstrijd speelt bij Lyra. De Lisserbroekers hebben als enige club in de gehele tweede klasse West 2 nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Toch is trainer Jerry Ubink vol vertrouwen dat zijn ploeg spoedig punten zal gaan pakken. Ook tegen SC Monster konden de oranjehemden lang mee, maar verzuimde de ploeg zichzelf te kietelen met doelpunten. Kansen waren er namelijk weldegelijk. Kagia staat op één punt, terwijl Gouda als nummer dertien er twee meer vergaarde. TAVV heeft vier punten en daarboven heeft een kwartet aan ploegen vier punten. Lyra behoort tot dat clubje dus Kagia kan bij winst naderbij komen. Goalgetter Rutger Goudriaan moet zijn draai nog vinden. Zijn teller staat op 1. Zijn medespelers scoorden nog niet.

 

Zondag

 

Voorschoten ’97 is bezig aan prima reeks. Na overwinningen op HVV en Meerburg en het gelijkspel tegen Wilhelmus van vorige week, werd zondag TOGB in eigen huis op een dikverdiende nederlaag getrakteerd: 1-3.Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden heeft de ploeg van Mo Bougrine zich inmiddels in de top van het klassement genesteld. Het moet voorlopig alleen Nieuwkoop (16 punten), Wilhelmus en GDA (beiden 12) voor zich dulden, al zijn de verschillen zo vroeg in het seizoen – ook naar beneden toe – natuurlijk nog klein. Niettemin kunnen de groengelen, na een aanvankelijk moeizame begin, terugkijken op een prima seizoensstart.

VS zo 08GGroenendijk

Een blik op de ranglijst leert dat Voorschoten al een zwaar programma achter de rug heeft. Met Schipluiden (thuis) en GONA (uit), respectievelijk de nummer acht en negen van 2C, staan er nu twee wedstrijden op het programma tegen ploegen die het rechterrijtje aanvoeren. Dat wil absoluut niet zeggen dat dat twee makkelijke opgaven zijn, want de verschillen op de ranglijst zijn nihil. Bovendien presteert ook Schipluiden als promovendus verdienstelijk en bestaan over de kwaliteiten van GONA, dat vrijwel de complete selectie (inclusief trainer) van het failliete SVLY verwelkomde, geen twijfel. Het worden dan ook twee wedstrijden waarin wederom zal moeten worden aangetoond dat Mo en zijn mannen stappen hebben gemaakt. Positief is dat de groep steeds completer wordt, nu ook Ivo Nolet en Roy Elligens terug zijn van vakantie.  Vv Schipluiden bestaat al ruim 55 jaar en speelt op Sportpark Keenenburg aan de rand van Schipluiden. VV Schipluiden heeft een kleine jeugdafdeling met ruim 250 leden. Het eerste elftal is afgelopen seizoen voor het eerst in 33 jaar kampioen geworden en speelt nu voor het eerst in de historie in de 2e klasse. Schipluiden doet het uit iets beter dan in de thuiswedstrijden. Werd uit nog verloren van GDA (2-1), men wist wel te winnen van GONA (0-1) en HMSH (1-2). Thuis werd gelijk gespeeld tegen Oliveo (0-0) en met 0-2 verloren van de Kraaien (VUC). Afgelopen zondag speelden men gelijk tegen Vredenburch, doelpuntenmaker voor Schipluiden was Bart Boks. Twee promovendi in de tweede klasse is een mooi affiche, maar de vraag wie voelt zich daar het beste thuis wordt a.s. zondag beantwoord (mede met dank aan V’97/ RT). Meerburg, de andere club uit het 071-gebied,  speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Delft. Momenteel de nummers twaalf en zes van de rangschikking.

 

Op de foto: de maker van het eerste doelpunt afgelopen zondag namens V’97: Gerben Groenendijk.