Met het rustige maar koude weer in het vooruitzicht staat ook in de tweede klasse speeldag acht op het programma. Tijdens de laatste keer dat Valken’68, Kagia en Voorschoten’97 in actie kwamen, werd er niet gewonnen. Gelukkig zijn er nu weer nieuwe kansen en over het wie, wat en waar nu alvast een vooruitblik op de naderende speeldag.

 

Tweede klasse

Zaterdag

 

Valken’68 wil niet verder afdrijven

Bij Valken’68 zit de klad er enigszins in. Even tikte de ploeg van Andries Wendt als eerste aan in het klassement, maar na twee verliespartijen wordt de zesde plaats ingenomen. Eerst kaapte Monster de punten weg van ’t Duyfrak en in de inhaalronde won SVC’08 van de ploeg met de gele en rode kleur als handelsmerk. Komende zaterdag zetten de Valkenburgers zich in de richting van Zoetermeer, alwaar DSO de tegenstander is. De formatie van coach Aart-Jan van Boksel staat derde en heeft drie punten meer verzameld na zeven wedstrijden. DSO scoort het makkelijkst van alle ploegen in 2C. Zo werd er fors gewonnen van Haaglanden (5-1) en werd er in drie uitduels al drie keer gescoord. De laatste twee ontmoetingen leverden zes punten op. Dit over de rug van SVC’08 en Gouda. Valken’68 kan dus bij een overwinning op gelijke hoogte komen met Door Samenspel Overwinnen. Voorafgaand aan het treffen zal een minuut stilte worden gehouden vanwege het overlijden van een lid van DSO ten gevolge van een ernstig auto-ongeluk.

 

Nu al cruciale ontmoeting voor Kagia

 

Dat Kagia op de tenen zou moeten gaan lopen is op zich geen daverende verrassing. Voor het eerst in de clubgeschiedenis speelt de hoofdmacht in de tweede klasse en dat vergt dat de ploeg van Jerry Ubink snel aan volwassenheid moet winnen. In de laatst gespeelde wedstrijd waren er voor trainer Jerry Ubink weer wat meer aanknopingspunten en het duel leverde tevens het tweede wedstrijdpunt op. De laatste plaats werd daarmee nog niet verlaten , maar uitzichtloos is de situatie nu ook weer niet. Bij winst op de komende tegenstander, HVC’10, is de achterstand op de ploeg van Bert de Best nog maar 1 punt. HVC staat op dit moment elfde. De klassering voor de Hoek van Hollanders is wel opvallend, want de inzet was de titel en dat plan staat dus overduidelijk in de vriezer. De laatste twee potjes resulteerden in nederlagen tegen Forum Sport en Naaldwijk. Mochten de Lisserbroekers onderuit gaan dan ziet het er stilaan al somber uit voor de Kagianen.

 

Zondag

 

Is Voorschoten’97 de schrik te boven van de kleur rood?

 

Voorschoten’97 beleefde een bijzonder onprettige middag tegen Schipluiden op de voorbije speeldag. In een sportief duel werd de gastheer toch getrakteerd op liefst drie rode kaarten. Naast deze schade leed de ploeg van Mo Bougrine ook nog eens een nederlaag (1-2). In de beker, afgelopen dinsdag, was het minder hectisch met de kaarten, maar werd er wel lustig op los gescoord. Voorschoten nam een 4-0 voorsprong tegen de zaterdagtak van Roodenburg, maar kwam toch nog in last (4-3). Voor de geelgroenen scoorden Roy Elligens, Ivo Nolet (strafschop) en Eelke van Dijken (2, tevens op foto). De gelegenheidsvoorhoede bestond uit Mitchel Netjes, Hamid Sarmastzada en Van Dijken. Bougrine was genoodzaakt te improviseren vanwege de twee opgelopen schorsingen van het duel met Schipluiden en het feit dat Mike Nikic elders vakantie aan het vieren is. Komende zondag staat GONA op het menu, dat veel spelers van SVLY heeft opgeraapt nadat die club omviel. De thuisclub heeft zeven punten en dat zijn er drie minder dan de promovendus.