Geen van de vijf regionale clubs kwam tot winst afgelopen weekend. TAVV pakte een puntje, maar voor het overige was het met lege handen staan. Nieuwe kansen dienen zich aan en met drie clubs kijken we vooruit naar speeldag 9.

 

Zaterdag

 

Valken’68 likt deze week de wonden. Met 7-1 verliezen in de uitwedstrijd van DSO. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Doelman Van der Nagel: ,,Ja dat vraag ik me ook nog steeds af. We begonnen heel slecht en zij klapten er gelijk bovenop. Ik heb zelf maar 15 minuten gespeeld en daarin had het al 4-0 kunnen staan. Ik denk dat we met 7-1 zelfs nog goed weg zijn gekomen. We moeten ons diep schamen voor de supporters die uit Valkenburg daarheen zijn gekomen en nog moesten betalen ook. Ik hoop dat iedereen wakker is en dat er zaterdag een ander Valken’68 1 staat. Ik moet wel zeggen dat DSO een erg goede ploeg heeft maar 7-1 mag natuurlijk nooit gebeuren.”

 

Nog niet heel lang geleden stond de ploeg van Andries Wendt nog fier bovenaan, maar dat was overduidelijk een momentopname. De voorbije weken waren SVC’08 en Monster al te sterk en nu volgde een ontluisterende zevenklapper bij DSO. Die ploeg vormt een kopgroep met DUNO, Haaglandia en Monster. De rest van het veld is al op enige afstand gezet. Valken’68 heeft twaalf punten en dat zijn er zeven minder dan de lijstaanvoerder DUNO, komende zaterdag de tegenstander op ’t Duyfrak. Valken’68 aast ongetwijfeld op eerherstel. Vorig seizoen verspeelden de geelroden een ruime voorsprong en kwam DUNO nog langszij op eigen veld. OP eigen bodem werd het 2-3 dus Valken’68 heeft in di=dubbel opzicht het een en ander recht te zetten. DUNO verloor tot nu toe slechts eenmaal en dat was bij Haaglandia (3-0). Het meespelen van de betrouwbare sluitpost Van der Nagel is op dit moment nog onzeker, want hij raakte vroegtijdig geblesseerd afgelopen zaterdag en hoefde dus niet zelf alle ballen uit het net te halen.

 

Kagia pasfoto R Goudhaan 2012 16Kagia heeft al veel meer nederlagen achter de naam staan, maar die ploeg heeft dan ook een geheel andere invalshoek in deze competitie. Lijfsbehoud zal aan het einde van het seizoen al gevierd worden in Lisserbroek. In de afgelopen spelronde ging het eigenlijk al mis binnen tien minuten. HVC’10 scoorde tweemaal, waarna Kagia in de achtervolging moest. De inhaalrace lukte niet en na anderhalf uur voetbal stond er 2-5 op het scorebord. Toch wordt er niet geweend bij de ploeg van Jerry Ubink, want evenals in de laatste weken creëert de ploeg ook zelf steeds meer kansen. Enkel staat het vizier nog niet al te goed afgesteld, hoewel de productie van zaterdag het doelpuntenaantal wel meteen verdubbelde. ‘Kanon’ Rutger Goudriaan (foto) moet kennelijk nog erg wennen aan het niveau, waarbij hij geen uitzondering vormt bij de Kagianen. Trainer Ubink voelt evenwel dat zijn ploeg groeiende is en dat de eerste overwinning er aan zit te komen. ,,Met een puntentotaal van 20 straks, zo is mijn gevoel, moeten wij ver kunnen komen om in elk geval twee ploegen onder ons te houden. Een overwinning kan ook voor ons heilzaam werken. Het is niet zo dat wij wekelijks alle kanten op worden gespeeld.”

 

De komende tegenstander is wel een zware voor Ubink en zijn mannen. Haaglandia uit. Die ploeg deelt de koppositie en won alle thuisduels tot dusverre. ,,Dat kan ook ons voordeel zijn. Wij hebben niets te verliezen. Misschien kunnen we een stuntje uithalen”, blikte Ubink optimistisch vooruit. Nummer twaalf en regiogenoot, TAVV, neemt het in een uitbeurt op tegen SVC’08.

 

Zondag

 

VS zo 08GGroenendijkVoorschoten’97 is even van de leg af. Na een wellicht verrassende frisse start verloor de ploeg Van Mo Bougrine tweemaal op rij. Eerst ging Schipluiden met de punten aan de haal, waarbij de thuisploeg ook nog eens rood aanliep. Bij GONA werd ook verloren, hoewel die verliespartij niet nodig was. Gerben Groenendijk (foto) opende de score, maar geleidelijk aan werd Gezonde Ontspanning Na Arbeid in het zadel geholpen en stond er in de loop van de tweede helft een 3-1 score op het bord. De laatste treffer van de middag van Ivo Nolet kwam te laat. Komende zondag is het voor de ploeg van Adegeest weer zaak om de punten te pakken, om niet verder af te glijden dan nu met de negende plaats het geval is. Tegenstander is het roemruchte VUC. De Haagse club kwam enkele jaren terug nog uit in de hoofdklasse, maar de Pinguïns gleden af. In de jaren tachtig was Voorwaarts Utile Dulci Combinatie zelfs nog een van de toonaangevende clubs in de hoofdklasse en met regelmaat tegenstander van UVS. De bezoekers aan Voorschoten staan onder leiding van het trainersduo Mark Moen en Toon Brakus. Bekender zijn enkele spelers van de zwartwitten. Rudy Lakwijk keepte eerder bij Voorschoten en Marlon Kruis was een belangrijke speler in de defensie bij de zaterdagtak van Voorschoten. Een weerzien dus met oude bekenden en wie weet de inspiratiebron voor de mannen van Bougrine om de draad weer op te pakken. Streekgenoot Meerburg speelt thuis tegen TOGB en snakt eveneens naar punten.