Valken’68 leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen. Op de zondag won Voorschoten ’97 echter wel na twee nederlagen. Voor het eerst en ruim ook (5-1). Misschien hebben de Voorschotenaren het ritme te pakken in het nieuwe avontuur van de tweede klasse?

 

Zaterdag

 

Valken ’68 ontmoet op ’t Duyfrak nieuwkomer SEV, dat dit jaar zijn vijftigjarig bestaan viert. De jubilerende vereniging promoveerde via de nacompetitie naar de tweede klasse door achtereenvolgens Soccer Boys en Lugdunum te verslaan. Dit seizoen is SEV tot nog toe zeker niet DSC 4976kansloos. De Leidschendammers boekten weliswaar maar één overwinning (3-4 op Gouda), maar ze doen het daarmee beter dan een andere promovendus, Kagia, dat afgelopen zaterdag het eerste punt binnenloodste. Valken moest zich afgelopen zaterdag voor het eerst gewonnen geven. In Rijswijk was Haaglandia met 1-0 te sterk (hoewel dat op het veld niet te zien was) voor de ploeg van Andries Wendt. De trainer was reëel na afloop van de wedstrijd en had de wedstrijd van vorige week tegen HVC’10 (2-1) duidelijk nog in zijn achterhoofd. ,,Soms krijg je teveel, soms te weinig’’, aldus Wendt.  Kagia, de drager van de rode lantaarn, moet dit weekend op verplaatsing spelen bij Forum Sport, dat op voorlaatste plek is terug te vinden. TAVV ontvangt in eigen huis het Westlandse Lyra.

 

Op de foto Erwin van der Nagel, sluitpost bij Valken’68. Hij steekt net als vorig seizoen in een prima vorm.

 

Zondag

 

Voorschoten’97 gaat op bezoek bij een bekende uit de regio. Meerburg, dat in speelronde 3 de punten moest delen met Vredenburch (1-1), is aanstaande zondag de tegenstander. De equipe van Mo Bougrine daarentegen won wel. Weliswaar voor het eerst dit seizoen, maar de stijgende lijn lijkt ingezet na de klinkende 5-1 overwinning op HVV. Duidelijke cijfers dus en bij winst dit weekend springen de groengelen ook nog over Meerburg heen op de ranglijst. Vorig seizoen, toen beide ploegen elkaar nog in 3A troffen, won Voorschoten eenvoudig in Zoeterwoude-Rijndijk met 1-4. Mike Nikic en Ivo Nolet waren beiden tweemaal trefzeker voor de bezoekers. In de tweede seizoenshelft eindigde de confrontatie op Sportpark Adegeest in een doelpuntloos gelijkspel.