In de competitie op zaterdag is er kruimelwerk aanstande, terwijl als het allemaal meezit wel acht clubs op zondag in actie gaan komen. De laatste punten van 2012 liggen voor het oprapen. Welke clubs komen er in aanmerking? Een beknopt overzicht.

 

Zaterdag

 

ts-lsvv70In deze klasse zal er niet veel deining meer ontstaan, want voor zaterdag staan er maar twee ontmoetingen op de rol. In Warmond ontvangt oud- GWS de belangrijkste uitdager van DoCoS, te weten het Noordwijkerhoutse VVSB. In Aarlanderveen is de gelijknamige club gastheer van LSVV’70. De mannen van Wim Mugge zijn tot dusverre in geen velden of wegen te bekennen van de bovenste plaatsen, maar de nacompetitie is zeker nog niet uit het hoofd gezet door de oranje-brigade. Bij winst zal LSVV twee plaatsen opschuiven. Leidsche Boys wordt voorbij gestoken en Football Factory wordt dan achterhaald, waarbij de ploeg uit de kikkerpolder beschikt over een beduidend beter doelsaldo. Aarlanderveen is voorlaatste en won pas tweemaal, maar hield recent wel Woubrugge in bedwang op eigen veld.

 

Zondag

 

ts-ascIn deze klasse staat er 1 topper op het programma. SEP krijgt bezoek van Altior. De aandacht gaat echter ook uit naar het duel in Leimuiden tussen Kickers’69 en ASC. De ploeg van Raymond Noordam kan op gelijke hoogte komen met de nummer drie, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden. Kickers’69 heeft dan nog wel een duel tegoed. Opvallend is dat de thuisploeg een doelsaldo heeft van plus 11, terwijl de roodzwarten op minus 4 staan. Beide ploegen hebben een veelbelovende start in de tweede periode en in dat kader is het belang van deze ontmoeting ook groot te noemen. Vorig seizoen werd er geremiseerd (1-1) in Leimuiden, terwijl ASC in eigen huis de baas was (2-0).

 

golsportOok GOL Sport speelt een uitwedstrijd, maar de groenwitten kunnen de trip nog wel met de fiets maken. Warmunda is namelijk de opponent. De Warmonders stellen nogal teleur ondanks de fikse verwachtingen, maar een driepunter kan betekenen dat de laatste plaats wordt verlaten ten koste van Roodenburg. GOL Sport lijkt eindelijk de draai gevonden te hebben en trainer Taoufik Maatoug wil stappen maken op de ranglijst. De vijfde plaats is momenteel in handen, maar volgens de ambitieuze trainer zit er meer in het vat. GOL Sport heeft wat recht te zetten, want vorig seizoen gingen de punten twee keer naar Warmunda. Op het Overbos werd het 2-1. Zoals zo vaak is er nu ook weer een tweeluik tussen twee Leidse ‘glibbers’.

 

ts-leidscheboysAan de Vliet zal Leidsche Boys het opnemen tegen DoCoS. Ook bij deze twee clubs bestaat het idee dat de positie op de ranglijst te bescheiden is. Dat zal vooral van kracht zijn bij de formatie van Ton van der Bijl, want de withemden hebben enkel Warmunda en Roodenburg ts-docosonder zich staan. Leidsche Boys doet het meer dan verdienstelijk, maar deed zichzelf ook al een paar keer tekort. Op zich kan het nog alle kanten op bij de Boys, want na zondag kan in het meest gunstige geval de vijfde plaats in beslag worden genomen. Bij en verliespartij komen ook de staartposities weer in zicht. De laatste twee onderlinge resultaten bij een thuiswedstrijd van Leidsche Boys zijn meer bemoedigend voor DoCoS (2-3 en 1-6).