Op de zaterdag waren er geen verrassende uitslagen te bekennen. De zaterdagtak van DoCoS won zoals gewoonlijk, Leidsche Boys (za) verloor van nummer twee VVSB en Football Factory kon de winstpartij bij Woubrugge geen vervolg geven. In 4B stelde Hazerswoudse Boys al voor de derde keer op rij teleur. Een dag later werden er slechts twee wedstrijden volledig afgewerkt. De zondagtak van Roodenburg kreeg in slecht weer een flink pak slaag bij Van Nispen. Komende zondag is er hopelijk meer te smullen op de velden. In elk geval staan er weer twee Leidse derby’s op het programma. FC Rijnland gaat op bezoek bij DoCoS (zo), GOL Sport ontvangt Leidsche Boys (zo).

 

Zaterdag

4A

Football Factory speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen DVC. Dat was misschien toch wel een teleurstelling voor de mannen van Pieter van Schie, zeker na de 3-4 winst op Woubrugge van een week ervoor. In speelronde tien gaat de huidige nummer negen weer op jacht naar drie punten tegen Warmunda, een ploeg die tot dusver evenveel punten verzamelde als de Leidenaren. De equipe van Jan Wansink en Steef van Es had daar echter wel een wedstrijd meer voor nodig. Opmerkelijk genoeg is het doelsaldo wel veel beter bij de Warmonders, -4 tegen -17 van Football Factory.

Koploper DoCoS boekte alweer de achtste zege van het seizoen. SVOW werd met geruime cijfers verslagen (1-6). Chris van Empel was de grote man aan Leidse zijde met een zuivere hattrick in de eerste helft. De aanvaller gaf aan dat zijn ploeg nog steeds in grootse vorm verkeerd op dit moment. ,,We zitten op dit moment in een sneltrein’’, aldus Van Empel. ,,Het gaat gewoon ontzettend lekker. Maar we moeten nog zoveel wedstrijden. Dus er kan nog van alles gebeuren in deze competitie.’’ Komend weekend komt de equipe van Joop Lankhaar niet in actie.

Leidsche Boys verloor niet geheel onverwacht met 3-2 van VVSB. Toch waren de Boys niet geheel kansloos tegen de vice-koploper. Uiteindelijk gingen de vlietbewoners wel al voor de vierde keer dit seizoen onderuit. De twaalf vergaarde punten uit acht duels zijn dan ook matig te noemen. Vorig seizoen werden er in deze periode namelijk vier punten meer gescoord. Komende zaterdag kan het puntenaantal worden verhoogd op eigen veld tegen SVOW. In de laatste twee onderlinge ontmoetingen ging Leidsche Boys met de zege aan de haal (3-0 en 2-3).

Woubrugge deed goede zaken door op de Kikkerpolder LSVV te verslaan met 2-5. Daardoor steeg het elftal van Arie van Duijn naar een keurige derde plaats. Linksback Matthijs van Ellinkhuizen was erg tevreden met de drie punten. ,,Deze overwinning geeft wel vertrouwen voor volgende week als we tegen VVSB moeten’’. De nummer twee komt dus naar de Bateweg-Noord. In maart 2010 won de thuisploeg met 2-1 dankzij goals van Robin Burgman en Michael Uithol. Woubrugge promoveerde dat seizoen ook naar de derde klasse, waardoor beide ploegen elkaar een jaar later niet troffen. In het seizoen 2011-2012 weer wel; de gastheren kwamen destijds niet verder dan 1-1.

Na de nederlaag krijgt LSVV de komende wedstrijden de kans om veel punten binnen te halen. Ondanks de verliespartij heeft LSVV-verdediger Erik van der Haak precies hetzelfde gevoel. ,,We gaan gewoon door naar de volgende wedstrijden’’, zegt Van der Haak. ,,We spelen dan tegen wat zwakkere broeders (DVC, Warmunda, Aarlanderveen en Football Factory, red.). Dus daar moeten we veel punten gaan pakken. Ik verwacht er eigenlijk wel tien.’’ DVC is dus de eerstvolgende tegenstander. De Delftenaren wonnen in de achtste speelronde van Aarlanderveen (3-2) pas voor de eerste keer dit seizoen.

UVS heeft de smaak te pakken. Nadat de eerste vier wedstrijden werden verloren, wonnen de Leidenaren vervolgens evenveel duels. Daardoor staan de mannen van Charl van Goozen nu logischerwijs in de middenmoot. Komende zaterdag gaat UVS op de eigen Kikkerpolder de balans tussen winnen en verliezen ongetwijfeld weer doorbreken. Waarschijnlijk met een winstpartij tegen Aarlanderveen, aangezien de laatste genoemde ploeg tot nog toe slechts drie punten binnensleepte. Het laatste duel in 4A is een Wassenaars onderonsje. Blauw-Zwart neemt het op tegen S.V. Wassenaar.

4B

Hazerswoudse Boys is de weg kwijt na het verlies tegen Sportief (1-0). De Boys gingen al voor de derde keer op rij onderuit.  Dit weekend kan het elftal van Ed Kluivers de negatieve reeks doorbreken, maar dan moet het wel weten te winnen SVS. De nummer tien uit 4B is ook al een tijdje zonder winst. In speelronde drie ging de club uit Capelle a/d IJssel voor het laatst aan de haal met een zege. Sindsdien werd er in zes duels niet meer gewonnen. Koploper Alphia komt in actie tegen Lekkerkerk.

 

Zondag

4A

 

Nummer tien Roodenburg ging afgelopen zondag flink ten onder tegen Van Nispen (6-0), maar zal het komend weekend weer niet makkelijk gaan krijgen. De blauwzwarten spelen op het eigen Sportpark Noord tegen koploper SEP. FC Rijnland, dat niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Bernardus, gaat in een Leidse derby op bezoek bij DoCoS. Twee seizoenen geleden wonnen de withemden met 2-0. Stefan Schriek en Idris Pakasa zorgden voor de doelpunten. Vorig seizoen wonnen de bezoekers juist met ruime cijfers (1-4).

 

Voor de rest kwam geen enkele regioclub in actie in speelronde negen doordat wedstrijden werden gestaakt als gevolg van het slechte weer. ASC ontvangt hekkensluiter Warmunda, dat op de voorlaatste plaats bivakkeert. De Oegstgeestenaren snakken na vier wedstrijden zonder overwinning wel weer een keer naar drie punten. GOL Sport treft Leidsche Boys. De Leidse clubs strijden onderling voor wie zich tijdelijk de beste vereniging van Leiden mag noemen in 4A op zondag. De Boys hebben weliswaar een voorsprong van een punt op de bezoekers, maar bij winst van Groot Oost Leiden mag de laatstgenoemde ploeg zich deze tijdelijke titel toeschrijven. De overige duels die worden gespeeld: Altior – Kickers ’69 en Van Nispen – Bernardus.