Football Factory blijft het goed doen in 4A op zaterdag. De jonge club won op de valreep van Warmunda met 2-3 en boekte daarmee alweer de derde overwinning van het seizoen. Woubrugge deed goede zaken middels de zege op nummer twee VVSB. Op de zondag waren er twee bijzondere uitslagen. Leidsche Boys won in blessuretijd van GOL Sport met 3-4, terwijl bij ASC-Warmunda precies dezelfde eindstand op het bord kwam, maar dan in het voordeel van de thuisploeg. Hopelijk zijn er in speelronde 11 weer mooie wedstrijden te zien. Een wekelijks overzicht van het programma.

 

Zaterdag

 

4A

voetbal-leiden-0012DoCoS gaat op bezoek bij hekkensluiter Wassenaar, dat na tien speelronden nog steeds geen driepunter heeft kunnen bijschrijven. Ook niet na de Wassenaarse derby met Blauw-Zwart, waar de ploeg van Berend Aptroot met 6-0 flink op broek kreeg. De Leidse koploper was afgelopen zaterdag vrij van competitieverplichtingen en blijft dus tot nu toe ongrijpbaar voor alle andere clubs in 4A. Indien de equipe van Joop Lankhaar voor de negende keer dit seizoen wint, dan is het vrijwel zeker van de koppositie tot op zijn minst januari 2013. Het verschil met nummer twee VVSB bedraagt slechts drie punten, maar DoCoS speelde wel een duel minder.

 

VVSB zag de achterstand op de koploper dus niet direct oplopen. Toch weet de ploeg uit Noordwijkerhout dat het lastig gaat worden dit seizoen om kampioen te worden. Bovendien hijgt Woubrugge nu in de nek, nadat het onderlinge duel door de mannen van Arie van Duijn werd gewonnen. De Woubruggenaren vierden dan ook een groot feest na de zege in eigen huis. Een gezellige ‘Hollandse avond’ en een trotse trainer. ,,Deze avond sluit geweldig aan op de middagsessie, hoewel het eigenlijk niets met elkaar van doen heeft’’, aldus Van Duijn. ,,Maar wat ben ik blij met mijn ploeg. Ze hebben zich volledig gefocust op een goed resultaat en daar neem ik mijn pet voor af.’’ Komend weekend gaat de nummer drie op bezoek bij streekgenoot SVOW, dat met 4-1 klop kreeg van Leidsche Boys. Overigens hebben de vlietbewoners aanstaande speelronde een ‘vrije’ zaterdag.

 

LSVV haalde zes keer de trekker over op bezoek bij DVC (1-6). De Leidse studenten stijgen daardoor twee plaatsjes en zijn inmiddels terug te vinden op de zesde stek met dertien punten uit acht duels. In speelronde elf treft het elftal van Wim Mugge Warmunda. UVS ontmoet Blauw-Zwart na de teleurstellende nederlaag in eigen huis tegen Aarlanderveen (1-2). De Leidenaren zullen ongetwijfeld niet met een fijn gevoel terugdenken aan de confrontaties van vorig seizoen. Toen won Blauw-Zwart twee keer met 5-0. Football Factory, dat bezig is aan een opmars, kan komende zaterdag een flinke sprong maken op de ranglijst als het wint van Aarlanderveen. De huidige nummer negen van de ranglijst staat dicht achter de middenmoot en kan bij puntverlies van SVOW en UVS zelfs op de zevende plaats terechtkomen. Dit onder aanvoering van vormgever Mo Naciri, die eerder regelmatig scoorde voor SJC.

 

4B

 

Hazerswoudse Boys won eindelijk weer eens. SVS werd met grootse moeite verslagen (4-3), maar de ploeg van Ed Kluivers toonde wel veerkracht door terug te komen van een 3-0 achterstand. Maar kan de club uit Hazerswoude-Dorp stunten tegen Alphia? Misschien wel, maar dan mag het niet zo makkelijk doelpunten weggeven. De Alphenaren scoorden namelijk in negen wedstrijden 29 keer en zijn de topfavoriet voor de titel.

 

Zondag

 

Er vond een machtswisseling plaats afgelopen zondag. SEP deed de koppositie over aan Van Nispen. Roodenburg hield de eerstgenoemde ploeg knap op 1-1, terwijl de nieuwe koploper wel won van Bernardus met 3-1. Beide clubs ontmoeten elkaar overigens dit weekend.

 

Roodenburg gaat komende speelronde op bezoek bij Kickers ’69, dat nog altijd ongeslagen is na vier overwinningen en vijf gelijke spelen. Vorig seizoen werd het 2-2 in Leimuiden. DoCoS speelt een uitduel bij Bernardus. Het verschil bedraagt op dit moment zeven punten en de Leidenaren stellen dan ook zeer teleur dit seizoen. Door Combinatie Sterk heeft de voorbije weken niet de gelegenheid gehad om bij te komen. De laatste twee wedstrijden werden afgelast of gestaakt. Wellicht wordt de een-na-laatste positie verlaten.

FC Rijnland  8472Naast Warmunda – Altior is er ook nog een Leidse derby aan de orde tussen FC Rijnland (op de foto de bank van FC Rijnland) en GOL Sport. De sleutelstedelingen kennen elkaar goed. In de afgelopen drie seizoen troffen beide ploegen elkaar zes keer. De statistieken spreken duidelijk in het voordeel van de ploeg van Ronald Mink. Vier keer won FC Rijnland, een keer won GOL Sport en eenmaal werden de punten gedeeld. Het duel tussen Leidsche Boys en ASC tenslotte is met een week verplaatst vanwege een groot feest bij de Leidse club i.v.m. de viering van het negentigjarig (!) bestaan.