In 4A lijkt voor Woubrugge het tij te keren. Na de 4-1 nederlaag in speelronde twee op bezoek bij DoCoS werden achtereenvolgens Leidsche Boys (1-0) en afgelopen zaterdag UVS (2-5) aan de kant gezet. Op de zondag liet FC Rijnland de kans liggen om aan kop te komen door  de ‘draw’ met Van Nispen (1-1). Dit weekend zijn er weer nieuwe kansen. Een interessant programma met andermaal onder meer een Leidse derby.

 

Zaterdag

 

4A

SVOW moest afgelopen weekend de honderd procent score laten varen. De mannen van Johan Peper hadden te maken met de Veense Kermis, de feestweek in Roelofarendsveen en omstreken, en dat was duidelijk terug te zien in de thuiswedstrijd tegen VVSB. De clash tussen beide koplopers eindigde in 1-5. Football Factory boekte voor het eerst dit seizoen een overwinning. Wassenaar werd verslagen met 2-4. Misschien het begin van iets moois? Aankomende zaterdag komt Blauw Zwart naar Leiden. Een stunt lijkt uitgesloten. Zeker gezien de resultaten van de Wassenaarders tegen kwalitatief mindere ploegen. Zo won het elftal van Roel den Hartog al met 0-4 van Warmunda en ook Aarlanderveen moest er de voorbije speelronde aan geloven (6-0). Maar uiteindelijk blijft voetbal moeilijk te voorspellen. Vorig seizoen werd het zowel thuis als uit 6-0 in het voordeel van Blauw Zwart. LSVV, dat op speeldag vier vrij was van competitieverplichtingen, treedt aan tegen Wassenaar. De Leidse studenten stellen tot nog toe ontzettend teleur. De degradant uit de derde klasse won wel in de openingsronde van UVS (2-0), maar moest vervolgens het onderspit delven tegen VVSB en SVOW. Opmerkelijk genoeg gingen beide wedstrijden verloren met dezelfde cijfers. Weliswaar met een minimaal verschil (3-2), maar er moet nu wel weer worden gewonnen. Woubrugge hoopt de stijgende lijn een vervolg te geven tegen DVC. Bij winst kan de nummer vijf zo maar aanhaken bij de top. De aanstaande tegenstander won nog geen enkele keer dit seizoen. Wel werd er door de Delftenaren twee keer een punt gepakt. Noemenswaardig is dat de punten werden gedeeld met twee ploegen uit hetzelfde dorp. En dan ook nog eens met dezelfde cijfers. Zowel tegen Blauw Zwart als Wassenaar werd het 2-2. DoCoS treft Aarlanderveen, dat dus een flinke oorwassing kreeg van Blauw Zwart (6-0) en pas eenmaal won van Wassenaar (4-2). Het elftal van Joop Lankhaar daarentegen is bezig aan een sterke reeks en heeft nog de volle buit. Al moesten de Leidenaren in het 2-0 gewonnen duel tegen Warmunda wel de nodige moeite verrichten. Zeker nadat Yannick van der Meel na de pauze bij een 0-0 stand van het veld werd gestuurd met zijn twee gele kaart. Uiteindelijk kwam het dus goed. Leidsche Boys versloeg DVC met 4-1, maar lijkt nog wat wisselvallig dit seizoen. In de eerste wedstrijd moesten de sleutelstedelingen hun meerdere erkennen in Docos (0-1). Daarna werd UVS opzij gezet (1-5). En in speelronde drie werd weer verloren van Woubrugge (1-0). De komende speelronde spelen de Boys een uitduel bij Warmunda, dat slechts een op negen haalde. UVS komt maar niet van die hatelijke nul af. Na vier nederlagen staat de ploeg van Charl van Goozen logischerwijs onderaan de ranglijst. Om de negatieve spiraal te doorbreken, moeten er punten gehaald worden tegen SVOW aankomende zaterdag. Met een beetje geluk voor UVS hebben de volgelingen van Peper dan nog een beetje last van de festiviteiten in de feestweek.

 

4B

Hazerswoudse Boys won eenvoudig van de hekkensluiter SPV ’80 met 0-3. Daarmee staat de vereniging uit Hazerswoude-Dorp nu op een verdienstelijke vijfde plaats met zeven punten uit vier duels. De volgende tegenstander zal WDS zijn. Een belangrijk duel voor de ploeg van Ed Kluivers, aangezien de Driebruggenaren op de derde plaats bivakkeren met twee punten meer dan de manschappen van Ed Kluivers. Een andere regioclub, Alphia, ontmoet Bergambacht.

 

Zondag

 

4A

Er staat aankomende zondag weer een Leidse derby gepland in 4A. Dit keer nemen Roodenburg en GOL Sport het tegen elkaar op. De nummer twaalf contra de nummer acht. Het verschil tussen Roodenburg altior 4 mrt 2012 25de teams is drie punten, maar dat staat los van het feit dat dit een Leidse derby is. In de afgelopen drie seizoenen ontmoetten beide teams elkaar ieder jaar. Een maal wist Groot Oost Leiden de punten op te halen bij de stadgenoot, maar die zege dateert alweer van bijna drie jaar geleden. Destijds waren Tuhal en Yilmaz verantwoordelijk voor de doelpunten van GOL Sport, waardoor hun ploeg uiteindelijk won met 1-2. De laatste twee seizoenen hield Roodenburg de punten in eigen huis. In het seizoen 2010/2011 werd het 2-0 en het jaar daarna eindigde het duel in 3-2 voor de thuisploeg. Leidsche Boys, dat zo verrassend aan het seizoen begon, verloor de laatste twee wedstrijden. Tegen Van Nispen (6-0) en SEP werd verloren (0-3). Hopelijk gaat het niet weer zo’n uitermate pover seizoen worden als vorig jaar, waarin de Leidenaren niet wegkwamen van de nul. Het tegendeel kan aanstaande zondag bewezen worden in het uitduel bij het nog ongeslagen Kickers ’69. FC Rijnland moest de vorige speelronde genoegen nemen met een gelijkspel tegen Van Nispen. Stefan Distelveld, middenvelder bij Rijnland, vond dat het team nog goed wegkwam met een punt. ,,Van Nispen was de betere ploeg’’, aldus ‘Paling’. De volgende tegenstander is SEP. Wederom een lastig karwei voor de equipe van Ronald Mink. De Delftse ploeg is namelijk de koploper in 4A. Kan FC Rijnland boven zichzelf uitstijgen? Docos speelt een uitduel bij Van Nispen. Op papier lijken de gastheren de betere, maar de roodwitten kunnen ineens hun dag hebben, zoals tegen ASC (2-0). Andere duels die worden afgewerkt: Warmunda – Bernardus en Altior – ASC.