De zaterdagtak van DoCoS blijft vooralsnog foutloos en gaat eindelijk alleen aan de leiding. Door de ruime overwinning op Aarlanderveen konden de sleutelstedelingen met een lekker gevoel toeleven naar drie oktober. Dat terwijl concurrent VVSB een weekendje vrij had. Laagvliegers UVS (zaterdag) en Roodenburg (zondag) vierden voor de eerste keer dit seizoen feest. Op de  zondag leed FC Rijnland een pijnlijke nederlaag bij koploper SEP, waardoor de verwachtingen voor het moment bijgesteld moeten worden.

 

Zaterdag

4A

 

Door de oorveeg, die DoCos afgelopen zaterdag uitdeelde aan Aarlanderveen (1-8), nemen de Leidenaren nu alleen de leiding, aangezien VVSB niet in actie hoefde te komen. ,,De uitslag had in de dubbele cijfers moeten eindigen, maar dat hebben we nagelaten’’, vertelde een verder hoofdzakelijk tevreden Joop Lankhaar. ,,Desondanks blijven we het natuurlijk fantastisch doen.’’ Door Combinatie Sterk ontvangt in speelronde zes stadgenoot Football Factory, dat steeds meer zijn draai weet te vinden. Er werd in en tegen Wassenaar voor het eerst gewonnen dit seizoen met 2-4, waarna de ploeg van speler/coach Pieter van Schie in eigen huis dichtbij een punt kwam tegen Blauw Zwart (1-2). ,,Het wordt nu echt interessant’’, stelde Van Schie. LSVV deed uiteindelijk wat het moest doen door Wassenaar met 3-1 aan de kant te zetten. Na een moeizaam eerste bedrijf pakten de Leidse studenten  – dankzij doelpunten van Alphert Christina en tweemaal Sander Mulder  – voor de tweede keer dit seizoen een driepunter. De volgende horde is nummer drie Blauw-Zwart. Leidsche Boys, dat negen op vijftien haalde, won vorige speelronde van Warmunda (1-2). De Boys moeten komende zaterdag weer winnen om de aansluiting met de top te houden. Aarlanderveen, dat in vier duels maar liefst twintig keer de bal uit het net moest halen, zal de tegenstander zijn. Woubrugge ontvangt de drager van de rode lantaarn: Warmunda, dat met een punt onderaan de ranglijst staat. Dat punt werd overigens behaald door met 1-1 gelijk te spelen tegen Wassenaar. De Woubruggenaren hebben zich na de matige seizoensstart prima hersteld. De afgelopen drie wedstrijden werden gewonnen van respectievelijk Leidsche Boys (1-0), UVS (2-5) en DVC (0-2). Daardoor is het elftal van Arie van Duijn terug te vinden op de vierde plaats. Voor UVS was het in speelronde vijf dan eindelijk raak. De blauwwitten wonnen het uitduel bij voormalig koploper SVOW met 1-2. DVC is de komende tegenstander voor de equipe van Charl van Goozen, die dit seizoen de nieuwe leider is. Het laatste duel in 4A wordt gespeeld tussen Wassenaar en VVSB.

 

4B

 

Hazerswoudse Boys heeft de smaak te pakken. Na de eenvoudige overwinning op SPV ’80 (0-3) trok de ploeg van Ed Kluivers ook tegen WDS aan het langste eind. In een knotsgekke wedstrijd zorgden Mark de Ruiter, Leo de Ruiter (2x), Jeffrey Kastelein en Pim de Ru ervoor dat de topper werd gewonnen. Kluivers was meer dan trots op zijn elftal. ,,Ik had dit niet verwacht”, aldus de Leidenaar. ,,Het was tegen WDS een geweldige wedstrijd om te zien, met Hazerswoudse Boys als verdiende winnaar.” Inmiddels is de club uit Hazerswoude-Dorp geklommen naar de derde plaats. Daarmee is het zeker nog niet gedaan. De aanstaande tegenstander is Rijnstreek, dat afgelopen zaterdag met 2-1 verloor op bezoek bij Lekkerkerk. Alphia, een andere regioploeg en tevens koploper in deze afdeling, ontmoet Siveo ’60.

 

Zondag

4A

 

DoCoS ASC 15 sep 2012 13De stadsderby tussen Roodenburg en GOL Sport eindigde afgelopen zondag verrassend in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Daarmee pakte de blauwzwarters voor het eerst dit seizoen drie punten. Beide ploegen treffen het overigens dit weekend niet met hun aanstaande tegenstander. De formatie van Robin van Wieringen speelt tegen nummer drie ASC in Oegstgeest, terwijl Groot Oost Leiden het opneemt tegen nummer twee Van Nispen, dat nog ongeslagen is. De zondagtak van DoCos zal het trouwens ook niet makkelijk krijgen, aangezien SEP naar Leiden komt. De Delftse koploper leed pas eenmaal een nederlaag. In speelronde twee moest het zich nota bene gewonnen geven aan Kickers ’69. Laagvliegers Leidsche Boys en Warmunda ontmoeten elkaar dit weekend. De nummer elf en twaalf van de ranglijst sprokkelden tot nog toe drie punten bij elkaar, maar de ene deed dat makkelijker dan de andere. De Boys speelden drie keer gelijk met Altior (1-1), Roodenburg (2-2) en afgelopen zaterdag Kickers ’69 (4-4). De vereniging uit Warmund daarentegen pakte de drie punten in één keer. Alleen in de openingsronde werd van Roodenburg gewonnen (1-3). In de afgelopen jaren kwamen beide teams elkaar geregeld tegen. In het seizoen 2009-2010 eindigde het duel in Leiden op 0-0 en won Warmunda thuis met 4-1. Vorig seizoen gingen alle punten naar Warmunda (4-2) en (1-5). FC Rijnland, dat weer een teleurstelling te verwerken kreeg na de 3-0 nederlaag bij SEP, moet het hoofd erbij houden. Met de huidige selectie is het bijna verplicht om in de top drie te eindigen, maar de Leidenaren staat nu ‘maar’ zesde. Daarom moet er aanstaande zondag gewonnen worden van Kickers ’69, dat met twee overwinningen en drie puntendelingen nog altijd ongeslagen is. Tenslotte staat ook nog Bernardus – Altior op het programma.