Op de zaterdag heeft UVS na de eerste overwinning dit seizoen ook maar meteen de tweede driepunter in de wacht gesleept. In de kikkerpolder werd DVC met 3-2 verslagen. Komend weekend komen de Leidenaren niet in actie. Wel zullen er twee Leidse derby’s worden afgewerkt: Football Factory-Leidsche Boys en LSVV- DoCoS. Op de zondag pakte Leidsche Boys na ruim anderhalf jaar een overwinning en verspeelde ASC onnodig punten.

 

Zaterdag

 

4A

 

LSVV ontvangt koploper DoCoS. De Leidse studenten zagen de voorbije zaterdag hun duel tegen Blauw Zwart afgelast worden. Door Combinatie Sterk trad wel gewoon aan tegen Football Factory en won voor de zesde maal op rij. De eindstand doet vermoeden dat het een eenvoudig middagje was voor de ploeg van Joop Lankhaar, maar gemakkelijk was het zeker niet volgens centrale verdediger Melvin Dieke. ,,De uitslag zegt niet alles. Het ging niet zo eenvoudig als het lijkt. Football Factory was echt niet zo slecht en tot een kwartier voor tijd was het ook pas 2-0.’’ LSVV is gebrand op een zege. Uit vier wedstrijden werden maar zes punten behaald. Alleen in de thuiswedstrijden tegen laagvliegers UVS (2-0) en Wassenaar (3-1) werd gewonnen. De andere Leidse derby gaat tussen Football Factory en Leidsche Boys. De equipe van Pieter van Schie leek goed bezig na de 2-4 winstpartij bij Wasssenaar en de nipte nederlaag tegen Blauw-Zwart (1-2), maar kreeg dus tegen DoCoS met 6-0 op de broek. De Boys lijken in vorm en haalden de afgelopen twee wedstrijden zes punten. Zowel tegen DVC (4-1) als Warmunda (1-2) werden drie punten gepakt. Vorig seizoen eindige het duel in  2-3 in het voordeel van de Vlietbewoners. Issam en Brooks (2) zorgden voor de overwinning. Namens Football Factory scoorde Pieter van Schie tweemaal. Woubrugge stapte afgelopen zaterdag voor de vierde keer achter elkaar als winnaar van het veld. Warmunda werd in eigen huis met 3-1 verslagen. In speelronde zeven reizen de mannen van Arie van Duijn af naar Aarlanderveen. De nummer negen moest tot dusverre al twintig keer de bal uit het net halen. De overige duels zijn: SVOW – Wassenaar, VVSB – Blauw-Zwart en Warmunda – DVC.

 

4B

Ook Hazerswoudse Boys kwam niet in actie als gevolg van het slechte weer. De wedstrijd tegen Rijnstreek wordt volgende week ingehaald. Komend weekend speelt de ploeg van Ed Kluivers in eigen huis tegen middenmoter Lekkerkerk, dat precies de helft van de punten binnensleepte. In zes duels werden negen punten verzameld. Koploper Alphia ontmoet hekkensluiter SPV ’81.

Zondag

 

4A

 

GOL Sport won sinds de openingsronde weer eens. De volgelingen van Taoufik Maatoug hadden verrassend weinig moeite met nummer drie Van Nispen (3-0). De trainer was dan ook zeer tevreden over zijn elftal. ,, De groep heeft hard gewerkt’’, zag Maatoug. ,,Vanaf de eerste minuten speelden we goed vanuit de organisatie en bleven we rustig voetballen. Van Nispen heeft ook gewoon echt een goed team met sterke verdedigers en goede aanvallers. Maar we waren gewoon de terechte winnaar. Complimenten voor de inzet.’’ De volgende zware kluif is koploper SEP. Wellicht kan Groot Oosten Leiden voor een stunt zorgen. Alhoewel de Delftenaren wel in vorm zijn met vier gewonnen wedstrijden op een rijtje. ASC, een ploeg die ook zijn zinnen heeft gezet op promotie, moest genoegen nemen met puntendelingen met Altior (2-2) en Roodenburg (0-0). Daardoor is de aansluiting met koploper SEP wat verder weg voor de equipe van Raymond Noordam. De Oegstgeestenaren spelen dit weekend tegen Van Nispen, dat dus onderuit ging tegen GOL Sport. Docos treft Kickers ’69 als tegenstander. Het eerstgenoemde team doet het minder goed dan het elftal op de zaterdag, dat de dans leidt in 4A. De zondagtak won pas twee keer en dat moet worden verbeterd. De Leimuidenaren doen het daarentegen een stuk beter en met een tweede plaats lonkt de eerste periodetitel. Roodenburg ontvangt Altior, dat recent een keer puntloos bleef en vorig weekend met 1-1 gelijkspeelde tegen Bernardus. De vereniging uit Langeraar verloor enkel van het moeizaam presterende FC Rijnland met 4-3. De ploeg van Ronald Mink zag Kickers ’69 in speelronde zes de punten mee naar huis nemen (0-2). Leidsche Boys gaat de confrontatie aan met Bernardus. Er is afgelopen zondag flink feestgevierd op De Vliet na de eerste driepunter sinds ruim anderhalf jaar, maar de competitie gaat verder. Trainer Richard de Graaf deelde zijn ervaring. ,,Het was een fantastische dag’’, aldus De Graaf. ,,Het was net of we kampioen waren geworden. De polonaise werd voortgezet op het dak van de kantine, het was een dolle boel.”