Voetbalcollege Leiden bestaat op 30 september 2012 zeven jaar. In deze periode is Voetbalcollege snel uitgegroeid tot een gerenommeerde voetbalschool en tegenwoordig volgen tal van spelers van diverse clubs in de regio bij Voetbalcollege één uur extra training per week.

                       

Dit extra uurtje training is voor veel jeugdvoetballers de ideale gelegenheid om zich verder te ontwikkelen. Naast de trainingen op de club, krijgen jeugdspelers tussen de 6 en 14 jaar, bij Voetbalcollege de kans techniektraining te volgen. Hierbij komen zij in aanraking met het aanleren van basistechnieken, balcontrole, schijn- en passeerbewegingen, coördinatietraining, en het toepassen van de aangeleerde technieken in 1 vs. 1 vormpjes. Er is juist voor deze leeftijdscategorie gekozen, omdat spelers op deze leeftijd binnen relatief korte tijd veel leren.

 

Het succes van Voetbalcollege Leiden is te danken aan een goede mix tussen het leveren van kwaliteit en een positieve omgangsvorm met de deelnemende spelers. De positieve benaderingswijze speelt hierin een zeer belangrijke rol. In de afgelopen jaren is namelijk gebleken dat kinderen het fijn vinden om complimenten te krijgen wanneer zij iets goed doen en opbouwende kritiek te krijgen wanneer iets nog niet helemaal vlekkeloos verloopt. Bij Voetbalcollege Leiden is het dan ook niet erg om fouten te maken. De spelers worden bij het 1 vs. 1 duel gestimuleerd om de aangeleerde technieken toe te passen en als het niet lukt nogmaals te proberen. Van fouten maken leer je en zeker wanneer het een training betreft.

 

Voetbalcollege Leiden biedt een najaarscursus en een voorjaarscursus aan. De najaarscursus is op dit moment in volle gang. Op vrijdag wordt er bij Foreholte in Voorhout getraind en op zondag bij UVS in Leiden. Iedereen heeft de mogelijkheid deel te nemen aan een cursus van Voetbalcollege Leiden. De indeling van de groepen wordt gemaakt aan de hand van het niveau waarover de spelers beschikken.

 

Wilt u meer weten? Bezoek dan onze website: www.voetbalcollege.nl