dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge thuis onderuit tegen SVOW

Woubrugge thuis onderuit tegen SVOW

-

ts-woubruggeWoubrugge had thuis tegen SVOW heel goede zaken kunnen in de derde periode. Thuis werd van SVOW, een directe concurrent voor die periode, echter met 2-3 verloren. Alle doelpunten vielen in de laatste 45 minuten. ,,Het ligt nog helemaal open ’’, aldus verdediger Glenn Elstgeest.

Wie naar de algehele ranglijst kijkt, zou denken dat de confrontatie tussen Woubrugge en SVOW er eentje zou zijn om des keizers baard. Dat was echter absoluut niet het geval. Beide clubs zijn verwikkeld in een strijd om de derde periode. Woubrugge moest het zaterdag stellen zonder verdediger Michel Wolvers, middenvelder Sander Helmig, eerste keeper Lars van Halteren en tweede keeper Dennis de Blanken. Ook aanvoerder Stanley Verwoerd was niet volledig fit, maar heeft toch negentig minuten vol moeten maken.

Toch slaagde Woubrugge er in de eerste helft in om enkele goede kansen te creëren. Sterker nog, er werden twee grote kansen voor open doel gemist. Verder ging de eerste helft redelijk gelijk op en stond het verdedigend goed bij de thuisploeg. Pas in de tweede helft brandde de wedstrijd los. Vlak na rust kwam Woubrugge op 1-0 voorsprong dankzij een goal van Marc Molleman. Lang kon er echter niet worden genoten van de voorsprong. Vijf minuten na de openingstreffer keek Woubrugge namelijk alweer tegen een 1-2 achterstand aan door doelpunten van Mark en Maarten van der Meer.

Woubrgge Kagia 20 10 11 90Elstgeest probeert uit te leggen hoe dat in hemelsnaam mogelijk was. ,,Toch wat gemakzucht dat er inschiet bij sommige spelers. Na die voorsprong gingen we snel de lange bal spelen om die bal maar weg te werken en om onder de druk uit te komen. Voorin werden er echter geen ballen vastgehouden, waardoor zij de hele tijd de bal hadden.‘’ Toch lukte het Woubrugge om nog terug te komen tot 2-2, dankzij opnieuw een goal van Marc Molleman. Er gloorde weer hoop voor Woubrugge, al bleef SVOW gedurende de hele tweede helft de betere partij.

Na een minuut of tachtig ging het alsnog mis. Waar oudere broer Marc deze wedstrijd het goede voorbeeld gaf, kon jongere broer Chris Molleman helaas niet volgen. Hij pakte zijn tweede gele kaart. Nog lulliger was dat uit diezelfde vrije trap direct de 2-3 viel. Na miscommunicatie in het vijfmeter gebied ging de bal er via de kluts in (Mike de Koning kreeg de treffer op zijn naam, red.). Met tien man was Woubrugge niet meer bij machte om de wedstrijd nog te keren, waardoor verlies een feit was.

Volgens Elstgeest lagen de vele blessures mede ten grondslag aan het verlies. ,,We missen gewoon veel spelers die normaal gewoon alles spelen, vooral ook in de as. Daarnaast speelden gisteren veel spelers niet op hun eigen plek. Met name Ferdy Dreef, die nu op het middenveld moest spelen, misten we voorin. Normaal kan hij voorin een bal vasthouden, daar ging het vandaag vaak mis. Het is jammer. Je merkte aan alles dat we wel heel graag wilden winnen, maar voetballend lukte het vandaag gewoon niet.’’ Elstgeest had wel positieve woorden voor zijn keeper. Tom van de Berg, keeper van de A1, mocht voor de tweede keer dit jaar opdraven. ,,Hij heeft uistekend gekeept. In de eerste helft pakte hij een bal uit de kruising en ook de tegengoals waren hem totaal niet aan te rekenen.’’

Woubrugge laat zoals gezegd kostbare punten liggen in de strijd om nog een periode te pakken. Concurrenten Hazerswoudse Boys en dus SVOW pakten wel drie punten. Met Football Factory en UVS krijgt Woubrugge nog twee laagvliegers. Het is dus absoluut nog mogelijk en daar is Elstgeest zich van bewust. ,,Het ligt nog helemaal open. We hadden het allemaal in eigen hand en dat is nu niet meer zo. Ons streven is echt om terug te keren naar de derde klasse. Vorig jaar vonden we dat we daar echt thuis hoorden.’’

Opstelling Woubrugge: Van de Berg, Elstgeest, C. Molleman, De Wit, Van der Geijn, Rodenburg, Verwoerd, Van der Hoorn, Dreef, M. Molleman, Stoof.