ts-katwijkDe zaterdag waarop landelijk werd stilgestaan bij het overlijden van Richard Nieuwenhuizen. Man, vader, grensrechter en een van de vele vrijwilligers die in het weekend het voetballen mogelijk maakt.

 

De bijeenkomst op ‘De Krom’ stond in het teken van Respect en Voetbal. Ca. 150 leden en sympathisanten waren aanwezig op de georganiseerde bijeenkomst op de Krom. Voorzitter Willem Guijt condoleerde namens de hele club de familie Nieuwenhuizen en benadrukte dat geweld, agressie en gebrek aan respect ook binnen de vv Katwijk voor komen. Laten we dit een halt toe roepen en laat iedereen zich afvragen wat kan en wat ga ik er hier aan doen? Durf elkaar aan te spreken en accepteer het wanneer je zelf wordt aangesproken.

 

Vervolgens kreeg iedereen de gelegenheid om een kaartje in te vullen met een persoonlijke boodschap. Natuurlijk veel steunbetuigingen aan de familie, maar ook persoonlijke suggesties om het Respect binnen het Voetbal terug te krijgen.

 

Een bloemlezing

 

Dit nooit meer!

Laten wij als ouders, trainers en begeleiders het goede voorbeeld blijven geven.

Een aanspreekpunt in het bestuur waar je zaken kan melden.

Er moet strijd zijn. Maar toon respect en geef elkaar een hand na een wedstrijd.

Respect waar leer je dat? Als het goed is thuis!

Hierbij wil ik ook beloven dat ik alles in mij macht zal doen om geweld en disrespect van het voetbalveld te weren.

 

Na het schrijven van de kaartjes is er om 12.00 uur een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van Richard Nieuwenhuizen.

 

De velden leeg,
mensen stil
Dit is niet
wat iemand wil
Voetbal is met
en niet tegen elkaar
Een minuut stilte
is het minste gebaar
 
 
Martin van der Gugten, VV Katwijk