Onder het toeziend oog van menig Leids voetbalfan vond gisteren een derde door Roodenburg georganiseerd zaalvoetbaltoernooi plaats. Plaats van handeling was sporthal De Zijl. De clubs waren gezien de uitslagen flink aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk rolde GHC er als beste uit. In de finale werd na strafschoppen gewonnen van de fris spelende zaterdagtak van Leidsche Boys. De andere deelnemende clubs waren Roodenburg (za en zo), FC Rijnland, Voorschoten’97, VV Leiden en Lugdunum.

 

Het werd een weerzien tussen tal van Leidse (ex) voetballers die zich stuk voor stuk vermaakten. Na het toernooi en de prijsuitreiking werd er gefeest, niet in de laatste plaats omdat Danny Plezier zijn zangkunsten etaleerde. Verder werden er herinneringen opgehaald, sterke verhalen uitgewisseld en werd er van gedachten gewisseld over het wel en wee van het Leidse (regio) voetbal. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de hoofdsponsoren Partycentrum De Zijl, gerund door Trudy Hamerling, en Sport-en Jongerenwerk Leiden. Ook de subsponsoren Alliro Engineering BV, Bram Florijn Tegelzettersbedrijf, Bos & Hillebrand Incasso, Mario & Michel, VRB Koeriers Henk Buyn, Monfils, Brandt Schilderwerken en Stomerij Zuid-West hadden een duit in het zakje gedaan. De organisatie was in handen van Marcel van der Burg en Mario van der Pluym.

 

{module id=[597]}

 

Het speelschema was zo opgezet dat de acht clubs in de kruisfinales nog kansrijk waren voor een hoge klassering, ook al was er in de poule niet veel opgehaald qua punten. Pas daarna kwamen de beste zaalvoetbalteams bovendrijven. Opvallend was dat er in de poulefase geen club was die minder dan twee punten achter de naam kreeg. Niet minder dan negen van de twaalf poulewedstrijden eindigden onbeslist, waardoor dus kon worden geconcludeerd dat er niet bepaald veel krachtsverschil te bespeuren was tussen de Leidse clubs en de enige ‘vreemde eend in de bijt’ Voorschoten’97 (za).

 

In poule A won FC Rijnland als enige een dertien minuten durende tweestrijd, waarbij de zaterdagtak van Roodenburg in het stof moest bijten (0-2). De andere ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Enkel bij het treffen tussen GHC en Voorschoten’97 vielen er geen goals. Logischerwijze eindigde FC Rijnland dus als eerste voor GHC, Voorschoten’97 en Roodenburg.

 

In poule B werden twee duels beslist. Lugdunum had geen kind aan de zondagtak van Roodenburg (5-1), maar de blauwzwarten wonnen op hun beurt in het openingsduel van de zaterdagtak van Leidsche Boys. In deze poule was de wedstrijd tussen VV Leiden en Leidsche Boys de enige zonder doelpunten. Winnaar van de poule werd Lugdunum, voor Roodenburg, VV Leiden en Leidsche Boys.

 

In de kruisfinale won Lugdunum van Roodenburg (za), klopte Roodenburg (zo) Voorschoten’97, was GHC ruimschoots te sterk voor VV Leiden en plaatste Leidsche Boys, dat in het toernooi groeide, zich ten koste van FC Rijnland voor de halve finale.

 

In de halve finale kwamen derdeklasser Lugdunum en eersteklasser GHC met elkaar in de ring. Michael de Roode bracht de assist op zijn naam en Michel Schouls kon als enige de trekker over halen. Ozan Demirbas miste een grote kans op de gelijkmaker, waardoor strafschoppen uitbleven. In de andere halve finale was Leidsche Boys een maatje te groot voor Roodenburg. Vooral Khalid Maayad leefde zich uit, maar ook het technische spel van Youssef Ait Blal en Jeremiah Matahelumual was een lust voor het oog. De sterk spelende Max Bukuru deed nog wel iets terug, maar meer dan de troostfinale zat er niet in voor de gastheer.

 

{module id=[598]}

 

In die strijd om de derde en vierde plaats kwamen de zondagtak van Roodenburg en Lugdunum elkaar voor de tweede keer tegen en opnieuw waren de kikkers de bovenliggende partij. Onder aanvoering van Nino Poulina speelden de mannen van Hans van As zich naar de derde plaats.

 

De finale was vooral spannend, maar overdreven veel kansen konden niet worden genoteerd. GHC en Leidsche Boys hielden elkaar in evenwicht. Rachid Oulgout was namens de in het rood gehulde Vlietbewoners nog het meest nabij een doelpunt, maar zijn inzet trof de paal. De 0-0 betekende uiteindelijk dat strafschoppen de beslissing moesten forceren. Namens GHC, dit keer enkel onder de bezielende leiding van assistent-trainer Kees van Tongeren,  waren Elmer Weekhout, Michael de Roode, Michel Schouls en Ron Annokkee trefzeker. Voor de Boys misten Youssef Ait Blal en Youssef Mizab, waardoor Voorschoten’97 werd opgevolgd door GHC als winnaar van een geslaagd toernooi.

 

Door de bank genomen werd er sportief gespeeld. Twee gele kaarten en twee uitsluitingen pasten niet in de dag, maar dat lag zeker niet aan de leiding van Nico Mos, John Duyker en Herman Slootweg. Het trio liet veel toe, maar trad kordaat op wanneer dat nodig was.

 

Leidenamateurvoetbal.nl liet ook enkele prijzen uitdelen. Zo werd Voorschoten’97 uitgeroepen tot de sportiefste ploeg en werd Patrick Dexel uitgeroepen tot de beste keeper. Ook Danny Mooijman (GHC) en Richard Schaafstra (Leidsche Boys) konden zich onderscheiden tussen de palen. Als beste speler rolde Khalid Maayad (Leidsche Boys) uit de bus voor andere zaaltoppers als Boudewijn Kamphues (FC Rijnland), Max Bukuru (Roodenburg,zo), Nino Poulina (Lugdunum), Michel Schouls (GHC), Said Ajar (Roodenburg,zo) en Jeremiah Matahelumual (Leidsche Boys).

 

Organisator Roodenburg kan met tevredenheid terugblikken en is voornemens ook volgend seizoen weer een zaalvoetbaltoernooi te organiseren. Oude tijden herleefden (denk aan de zaalvoetbaltoernooien in de Groenoordhallen bijvoorbeeld) en daar werd na afloop nog druk over gesproken in het gezellige Partycentrum De Zijl.

 

Uitslagenbord:

Poule A:

Roodenburg (za)- FC Rijnland 0-2.  0-1 Piet Brandt, 0-2 Boudewijn Kamphues.

GHC- Voorschoten’97 (za) 0-0.

GHC- Roodenburg (za) 1-1. 1-0 Danny Mooijman (jawel, de doelman), 1-1 Erwin Verkuylen.

Voorschoten’97- FC Rijnland 1-1. 1-0 Charlie Windhorst, 1-1 Boudewijn Kamphues.

Roodenburg (za)-Voorschoten’97 (za) 1-1. 1-0 Erwin Verkuylen, 1-1 Achie Faridi Blanquez.

FC Rijnland- GHC 1-1. 1-0 Boudewijn Kamphues, 1-1 Michael de Roode.

GHC en Voorschoten’97 eindigen gelijk. Bij de vierde strafschop (aanvankelijke serie van drie) scoort Elmer Weekhout namens GHC en mist Frank Guyt van Voorschoten’97.

Poule B:

Roodenburg (zo)- Leidsche Boys (za) 2-1. 1-0 Nelson Bukuru, 2-0 Max Bukuru 2-0, 2-1 Mustapha Ait Blal 2-1.

Lugdunum- vv Leiden 1-1.  0-1 Joeri Devilee, 1-1 Nino Poulina.

Lugdunum- Roodenburg (zo) 5-1. 1-0 Nick van Bemmelen, 2-0 Bilal Karasahin, 3-0 Nino Poulina, 4-0 Nino Poulina, 4-1 Max Bukuru, 5-1 Martijn van Leeuwen.

Vv Leiden- Leidsche Boys 0-0.

Roodenburg (zo)- vv Leiden 3-3. 1-0 Said Ajar, 1-1 Bas van de Berg, 1-2 Bas Middelkoop, 2-2 Omar Tabibi, 2-3 Brahim Lakhal, 3-3 Max Bukuru.

Leidsche Boys- Lugdunum 2-2. 1-0 Khalid Maayad, 2-0 Khalid Maayad, 2-1 Martijn van Leeuwen, 2-2 Ozan Demirbas.

Kruisfinales:

Roodenburg (za)- Lugdunum 1-3. 0-1 Martijn van Leeuwen, 0-2 Nino Poulina, 1-2 Marvin Bok, 1-3 Michael Halvemaan.

Voorschoten’97- Roodenburg (zo) 0-2. 0-1 Max Bukuru, 0-2 Omar Tabibi.

GHC- vv Leiden 3-0. 1-0 Ronnie Annokkee, 2-0 Michel Schouls 2-0, 3-0 Michel Schouls.

FC Rijnland- Leidsche Boys (za) 0-1. 0-1 Khalid Maayad.

Halve finales:

Lugdunum- GHC 0-1. 0-1 Michel Schouls.

Roodenburg (zo)- Leidsche Boys 1-3. 0-1 Nabil Atif, 0-2 Khalid Maayad, 0-3 Youssef Mizab 0-3, 1-3 Max Bukuru.

Derde en vierde plaats:

Lugdunum- Roodenburg (zo) 4-1. 1-0 Bilal Karasahin, 2-0 Bilal Karasahin, 3-0 Ozan Demirbas, 3-1 Max Bukuru, 4-1 Nino Poulina.

Finale:

GHC- Leidsche Boys (za) 0-0. Stafschoppen: 4-2. 0-1 Khalid Maayad, 1-1 Elmer Weekhout, 2-1 Nabil Atif, 2-2 Michael de Roode, 2-3 Michel Schouls, 2-4 Ron Annokkee.

Eindstand:

 1. GHC
 2. Leidsche Boys (za)
 3. Lugdunum
 4. Roodenburg (zo)
 5. FC Rijnland
 6. Roodenburg (za)
 7. Voorschoten’97
 8. vvLeiden

Topscorerslijst:

 1. Nino Poulina (Lugdunum) 5
 2. Max Bukuru (Roodenburg, zo) 5
 3. Khalid Maayad (Leidsche Boys, za) 4
 4. Michel Schouls (GHC) 3
 5. Bilal Karasahin (Lugdunum) 3
 6. Martijn van Leeuwen (Lugdunum) 3
 7. Boudewijn Kamphues (FC Rijnland) 3

 

Foto’s gemaakt door JACK WOLTERS!!!