HomeVoetbalnieuws-leidenZondagtak Voorschoten'97 komt verdienstelijk voor de dag

Zondagtak Voorschoten’97 komt verdienstelijk voor de dag

-

Op het zonovergoten spiksplinternieuwe complex van FC Boshuizen werd afgelopen zondag het nieuwe Frans de Vette Toernooi gespeeld. De Leidse organisator won in de finale van Voorschoten’97, de kersverse tweedeklasser op de zondag.

Oud-Voorschotenaar Frans de Vette, vele zullen hem kennen als hun gymleraar, heeft bijna zijn hele leven in Voorschoten gewoond, en was ‘de’ verzorger van FC Boshuizen, officieel van het eerste team, maar iedereen kon bij hem terecht. Op 31 augustus 2010, op de veel te vroege leeftijd van 64 jaar overleed hij vrij onverwacht. Voor FC Boshuizen heeft hij erg veel betekend en men wil hem, in overleg met zijn 2 dochters Maaike en Kirsten, op deze manier eren.

De eerste wedstrijd werd zo als op voorhand wel verwacht, gewonnen door FC Boshuizen van DHL, die wij nog kennen uit de competitie van vorig seizoen.

De tweede wedstrijd dit toernooi ging tussen zondag derdeklasser SMVC Fairplay uit Culemborg (de trainer is een oud-speler van FC Boshuizen) en het team van trainer Mo Bougrine, de zondagtak van Voorschoten’97.. FC Fairplay nam (tegen de verhouding in) brutaalweg de leiding na 10 minuten spelen, maar vijf minuten voor rust bracht Ivo Nolet de gelijke stand op het scorebord. In de tweede helft namen de geelgroenen het heft in handen en dit resulteerde in de 2-1, gescoord door de op het oude nest terug gekeerde Arnold Amando.

De troost finale werd door zondag derdeklasser DHL redelijk simpel met 4-1 gewonnen van FC Fairplay.

De finale ging zoals eigenlijk wel verwacht tussen eersteklasser FC Boshuizen en nieuwbakken tweedeklasser Voorschoten’97 Zo 1. Het team van trainer Mario Koswal ging zeer voortvarend van start en kwam al snel op 1-0.  Al snel volgde de 2-0 na vrij simpel balverlies van Ivo.  Maar de geelgroenen herpakten zich en er ontspon zich een echt en zeker spannend voetbal gevecht. Voor rust bracht Niels van de Berg de achterstand terug naar 2-1. Na de rust gingen de aanvalsgolven op en neer, beide keepers kregen hun handen vol om hun doel schoon te houden. Maar toch was het weer FC Boshuizen dat scoorde: 3-1.

Voorschoten’97 verzaakte niet en ging vol op de aanval wat na een kleine 20 minuten resulteerde in de 3-2, doelpuntenmaker wederom Niels, wat achteraf ook de eindstand bleek. Man of the Match, in mijn optiek, Marcel Quax. Onze jonge doelman hield er de meest onmogelijke ballen uit, afgevuurd door de balkunstenaars van Mario Koswal. Zo wist FC Boshuizen dit eigen eerste Frans de Vette toernooi op zijn naam te schrijven en mag men terug kijken op een zeer geslaagd toernooi en een leuke voetbaldag.

Bron: website Vioorschoten’97