Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen heeft aan één helft genoeg tegen GDA

FC Boshuizen heeft aan één helft genoeg tegen GDA

-

TS-FCBOSHUIZENNa de gestaakte wedstrijd van een week eerder, mocht FC Boshuizen tegen GDA weer 90 minuten spelen. Voetballen deden ze echter maar drie kwartier. Het bleek genoeg om de thuisclub te verslaan en de drie punten mee terug naar Leiden te nemen.

Het verhaal van Boshuizen is inmiddels bekend. De Leidenaren zijn hard op weg naar het kampioenschap in de 1e klasse B zondag. Het kan eigenlijk niet meer misgaan, gezien de voorsprong van minimaal acht punten op de achtervolgers . De weg naar de titel leidde Boshuizen zondag 4 maart naar Sportpark Madestein, waar GDA haar thuiswedstrijden afwerkt. Om de spanning niet terug te brengen in de competitie, moest Boshuizen winnen van de nummer 9 van de ranglijst. GDA stond voorafgaand aan de wedstrijd net boven de streep voor promotie/degradatie wedstrijden, dus elk punt is voor hen hard nodig. Bij Boshuizen begon Rafik El Ousrouei op de bank, omdat hij te laat was gekomen.

De wedstrijd begon erg slordig. Beide ploegen kozen vaak voor de snelste weg naar voren, wat leidde tot veel balverlies bij beide teams. Het tempo was hoog en rust in het spel was ver te zoeken. Dit spelbeeld zou de gehele eerste helft niet veranderen. Boshuizen leek in niets op een ploeg die oppermachtig de competitie regeert. Voetballend kwam de ploeg er niet door heen, mede door een gapend gat tussen verdediging en aanval. Dat wil echter niet zeggen dat er geen kansen waren. Zowel GDA als Boshuizen stichtten zo nu en dan gevaar via afstandschoten, dode spelmomenten en fouten bij de tegenstander. De grootste kans was voor Garry Mendes Rodrigues, maar hij faalde in twee instanties toen hij vrij mocht doorlopen naar GDA keeper Sander van der Toorn. Bij Boshuizen kon Muhamed Abdala een voorsprong voor GDA voorkomen door een bal van de lijn te halen.

FC-Boshuizen okt 2011 27In de 32e minuut was het alsnog raak voor de thuisclub. De manier waarop de 1-0 tot stand kwam, tekende de frustratie bij de Leidenaren. Bart-Jan Neuteboom kreeg op 20 meter voor eigen goal een vrije trap tegen, wegens aanmerkingen op de leiding. ,, Stom van me, op zulke momenten moet je professioneel zijn,’’ zou hij later toegeven. De laag genomen vrije trap van GDA aanvaller Jeroen Barnas leek houdbaar, maar keeper Jeffrey Loozen liet de bal door zijn vingers glippen. De 1-0 tussenstand zou tot de rust intact blijven.

In de 2e helft zag je meteen dat Boshuizen in de rust had besloten een andere koers te varen. Er was veel meer rust en controle in balbezit en er werd beter opgebouwd van achteruit. Aanvankelijk gebeurde dit zonder dat er grote kansen werden gecreëerd, maar in de 60e minuut kwam de gelijkmaker tot stand. Nelson Monteiro werd  vrij voor de keeper gezet en schoof in de verre hoek kalm de 1-1 binnen. Boshuizen trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe onder leiding van aanvoerder Roberto Escudero. Gevaarlijk was GDA allang niet meer en wachten was op de bevrijdende 1-2. Die kwam in de 70e minuut na een van de mooiste aanvallen van de dag. Met een steekbal stuurde Escudero medespeler Mendes Rodrigues weg, die op zijn beurt de inmiddels ingevallen El Ousrouei een niet te missen kans bood. Vanaf ongeveer een meter tikte hij simpel binnen.

Kansen waren er nog zat om de voorsprong te vergroten, maar dit lukte uiteindelijk alleen nog Neuteboom. Hij kreeg na een corner plots de bal voor zijn voeten en schoot de 1-3 eindstand tegen de touwen. Het was zijn eerste doelpunt van het seizoen. ,, Nou, eigenlijk was het mijn tweede goal, de eerste ging alleen het verkeerde goal in, tegen UVS.’’

Zichtbaar blij en opgelucht was Neuteboom direct na de wedstrijd. De eerste helft leek die namelijk nog ver weg. ,,Je ziet het vanaf de winterstop. We hebben iedere tegenstander een keer gehad. Ze blijven nu allemaal met veel man achter de bal en daar hebben we moeite mee. De eerste helft was heel slordig, weinig voetbal en veel lange ballen. Ongelofelijk! We zeiden in de rust tegen elkaar: dit is ons spelletje helemaal niet.’’  De tweede helft kwam er een ander Boshuizen de kleedkamer uit, zo beaamde de centrale verdediger. ,, Gelukkig gingen we na rust meer voetballen, terwijl zij door de voorsprong juist meer achteruit gingen hangen. Dat kwam ons goed uit. Voetballen kunnen we wel en dat ging ook vrij goed, met spelers als Escudero en Mendes Rodrigues. Ook het inbrengen van El Ousrouei maakte een verschil.’’

Neuteboom liep ook graag nog even op de zaken vooruit. ,,Het kampioenschap is weer een stap dichterbij. VELO (de nummer twee op de ranglijst) heeft ook verloren.’’ Het gat met de concurrentie is dus groter geworden. Volgende week komt Excelsior ’20 op bezoek in Leiden. Boshuizen kan terugvallen op een uitstekende thuisreeks, alles werd tot dusverre nog gewonnen. Excelsior’20 is echter de ploeg die vandaag VELO versloeg. FC Boshuizen is dus gewaarschuwd.

Note red. : Op een archiefffoto elkaar feliciterende spelers van FC Boshuizen. De komende tijd zal het er ongetwijfeld nog veel vaker van komen. De hoofdklasse komt per week nadrukkelijker in zicht! De stad Leiden weer meer op de voetbalkaart!!!!