artikel image boshuizen,, Die staking komt ons eigenlijk wel goed uit’’, zo reageerde de bij FC Boshuizen debuterende doelman Thomas van der Voort na afloop van de wedstrijd tussen Papendrecht en zijn ploeg. Bij een 1-0 tussenstand in de 50e minuut werd de wedstrijd gestaakt door scheidsrechter Van Hees vanwege een blessure aan zijn kuit. Dat terwijl de arbiter van dienst even daarvoor de openingsgoal had genoteerd voor Papendrecht, daarop stopte hij direct de wedstrijd.

Thomas van der Voort: ,, Dat was wel een teleurstelling in eerste instantie, maar naderhand hadden we wel door dat het een voordeel was voor ons. We zaten totaal niet in de wedstrijd en we kunnen dat goedmaken als de wedstrijd wordt uitgespeeld. Ik denk dat we dan wel beter voor de dag komen.’’

In een saaie eerste helft konden beide ploegen weinig creëren. Verder dan één goede kans aan beide kanten kwam het niet. Boshuizen-doelman Van der Voort moest zich alleen strekken bij een schot, die hij verwerkte door de bal tegen de paal te tikken. Voor de rest kreeg hij bij zijn debuut weinig te doen.

Van der Voort: ,, Het was wel weer heel erg wennen, moet ik zeggen. Na 2,5 jaar geblesseerd te zijn geweest, beschouw ik dit wel als een leuke ervaring. Ik heb natuurlijk meegetraind de afgelopen weken, maar het is toch anders. Het zal moeilijk worden om mijn plaats te behouden onder de lat, want volgende week tegen GDA komt Jeffrey Loozen weer terug van zijn schorsing. Marco Vink, onze tweede doelman, is nog wel een heel aantal wedstrijden geschorst. Dus ik ga gewoon mijn best doen en we wachten het af. Deze wedstrijd tegen Papendrecht zal waarschijnlijk uitgespeeld worden op een doordeweekse avond.’’

Ondanks dat er bij de Boshuizenaren nog geen definitieve uitslag op het scorebord kwam te staan, werd de uitslag van de grootste concurrent VELO wel opgenomen in de stand. Zo verloor de Wateringse ploeg met 0-2 van Quick, de huidige nummer vier. Dus blijft het gat tussen de koploper en de nummer twee acht punten.