TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, 1B)- Het is FC Boshuizen opnieuw niet gelukt om een wedstrijd in winst om te zetten. De ploeg van trainer Mario Koswal lijkt het even helemaal kwijt. Na drie verliespartijen op rij werd er dit weekend wel weer een punt behaald op bezoek bij RKDEO, maar met de 2-2 eindstand zal geen Leidenaar die achter FC Boshuzien staat tevreden zijn geweest.

 

Op voorhand leek de wedstrijd tegen RKDEO voor Boshuizen de uitgelezen mogelijkheid om de slechte serie te beëindigen. De ploeg uit Nootdorp heeft de twijfelachtige eer van rode lantaarndrager in de eerste klasse B. Alle wedstrijden gingen voor hen tot dusver verloren. De ideale tegenstander voor een ploeg die het moeilijk heeft, zoals Boshuizen. Na de verloren wedstrijden tegen Neptunus-Schiebroek, Magreb’90 en UVS moest er gewonnen worden om de top van de competitie enigszins in zicht te houden. Ondanks de laatste weken reisde Boshuizen volgens aanvaller Aimen Said met alle vertrouwen af naar RKDEO: ,,We gaan er bij elke wedstrijd vanuit dat we gaan winnen.”

 

Die kant leek de wedstrijd ook absoluut op te gaan. Vanaf het begin was FC Boshuizen de betere ploeg. Kansen om op voorsprong te komen waren er ook voldoende, ware het niet dat het vizier niet op scherp leek te staan. De bal wilde het net niet in en zoals zo vaak in het voetbal, gaat dan die aloude wet op dat hij er aan de andere kant wel ingaat. Zo kon het dat het veel betere Boshuizen bij rust tegen een 1-0 achterstand aankeek. Said, die op de bank begon, zag het met lede ogen aan. ,,We creëerden zoveel kansen, maar de afronding was jammer genoeg heel matig. Daardoor maakten we het onszelf moeilijk. Dan kom je op achterstand, terwijl je zeventig procent balbezit hebt. Het doelpunt wilde maar niet vallen.”

 

Aimen SaidDe achterstand was aanleiding voor Koswal om in te grijpen en aanvaller Said (foto) na rust in te brengen. Boshuizen was ook in de tweede helft beter en probeerde de gelijkmaker te forceren, maar het tegenovergestelde gebeurde. Totaal uit de lucht viel de 2-0 voor RKDEO, waardoor het vierde verlies van Boshuizen in aantocht leek. De ploeg toonde echter karakter door te blijven vechten voor een goed resultaat. Die mentaliteit zou beloond worden, want waar voorheen kans op kans werd gemist, was dat het laatste half uur anders. Via Levi Marengo en Rafik el Ousrouti kwam Boshuizen weer op gelijke hoogte en had de ploeg bij 2-2 zelfs nog kansen om de wedstrijd te winnen, maar dat lukte helaas niet meer.

 

Met het gelijke spel is Boshuizen inmiddels afgezakt naar de zevende plaats. Een plek die niet hoort bij een ploeg met kampioensambities. Said baalt van het slechte resultaat en heeft ook wel enkele verklaringen hoe het komt dat er de laatste weken niet meer gewonnen wordt: ,,We hebben hier punten laten liggen. We hadden er gemakkelijk zeven of acht kunnen scoren, maar we gunnen elkaar geen ballen voorin. We hadden geen oog meer voor onze collega’s. Als we gewoon zouden passen hadden we het kunnen afmaken, maar iedereen wilde zelf scoren.” Ook had Said zijn twijfels bij het acceptatievermogen van zijn team. ,,We schreeuwen veel te veel tegen elkaar in het veld. Als iemand een tip geeft aan een ander, nemen we het vaak op als een belediging. We moeten veel meer van elkaar aannemen.”

 

Er is dus nog genoeg werk aan de winkel om het tij te keren. Toch wil Said de situatie ook niet dramatiseren. ,,We hebben ook gewoon pech. Het zit ons niet mee. Tegen Neptunus waren we veel beter, maar scoorden we net als vandaag niet. Tegen UVS gaven we het ook pas aan het einde weg. Aan ons spel ligt het echt niet, we voetballen gewoon goed.” Volgende week zijn de amateurs van ADO Den Haag, die de voorlaatste plaats innemen, te gast op South Park. Tijd voor Boshuizen om weer te gaan winnen!