artikel image boshuizenZondag (1B)- FC Boshuizen ging afgelopen zondag op bezoek bij VELO. Vorig seizoen liep de Leidse club in Wateringen averij op tijdens een dramatische eindserie die de ploeg het kampioenschap kostte. Dit jaar liep het beter af. Na een minimale 0-1 zege staat Boshuizen er na vier wedstrijden uitstekend voor.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd had Boshuizen met negen punten uit drie wedstrijden de maximale score behaald. Tegen VELO hoopte de ploeg van trainer Mario Koswal die serie voort te zetten. Allerminst een gemakkelijke opgave, want in Den Haag en omstreken op bezoek is het vrijwel altijd lastig voetballen. VELO is daar geen uitzondering op. Verdedig En Loop op eindigde vorig seizoen op een derde plaats en behaalde dit jaar tot dusverre zes punten.

 

De wedstrijd begon voor Boshuizen voortvarend. Binnen tien minuten stond de 0-1 voorsprong al op het scorebord. Aimen Said kon van vlak buiten het zestienmetergebied uithalen en schoot de bal snoeihard de kruising in. ,,Een heel mooie goal”, zo oordeelde keeper Jeffrey Loozen. ,,Al kwam hij voor mij wel totaal uit de lucht vallen op dat moment. We begonnen namelijk vrij matig, vond ik. Tot op dat moment had VELO het betere van het spel.”

 

De goal van Said bleek voor Boshuizen genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen. De rest van de wedstrijd ging vrijwel gelijk op, zonder dat een van beide teams echt indruk wist te maken. Toch werd Loozen nog enkele keren op de proef gesteld. ,,Beide ploegen kregen nog wat redelijke kansjes. Op het laatst gingen zij natuurlijk aanzetten en kwamen ze nog een paar keer voor mijn goal.”

 

Loozen hield zijn ploeg echter op de been. Zo wist hij een keer goed redding te brengen toen een aanvaller van VELO in zijn eentje voor hem stond, door het schot over zijn lat te tikken. Een andere keer kon hij rekenen op de hulp van een van zijn medespelers, die de bal van de lijn haalde. De nul verdween voor de thuisclub niet van het scorebord en daar was de keeper logischerwijs erg tevreden mee. ,,Je kunt dit denk ik wel typeren als een degelijke overwinning. Zelf vond ik het van beide kanten geen beste wedstrijd. De counterkansen die wij kregen werden ook niet afgemaakt, maar al met al trek je gewoon die 0-1 over de streep.”

 

En dat is een uitstekend resultaat. Van tevoren rekende Loozen op een moeilijke middag. ,,Ik had zelf wel echt een lastige wedstrijd verwacht. Vorig jaar hebben we daar toch een beetje ons kampioenschap verspeeld. We speelden ook nog niet echt top de afgelopen weken, ondanks alle overwinningen. Voetballend kan het allemaal nog beter.”

 

Misschien ligt daar het verschil tussen de ploeg van vorig jaar en die van nu. Afgelopen seizoen sprankelde het team wat meer en lag de kracht van de ploeg vooral in het balbezit. Dit jaar ligt volgens Loozen de kracht ook in het verdedigende aspect. ,,Verdedigend staat het wat sterker dan vorig jaar. We hebben nu vier wedstrijden gespeeld en pas twee tegengoals. Het is onze kracht dat we weinig weggeven. Het is nu denk ik wat degelijker dan vorig jaar.”

 

Volgende week mag FC Boshuizen thuis proberen de serie overwinningen voort te zetten. Het Utrechtse Magreb’90 komt dan naar de Boshuizerkade, een onbekende tegenstander. Loozen: ,,Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Volgens mij zijn ze wel goed begonnen aan de competitie, maar wij moeten thuis gewoon altijd voor de winst gaan.”