TS-FCBOSHUIZENFC Boshuizen (zondag, 1B)- Nieuweling Ovi Maksimovas is niet meer weg te denken uit de basiself van FC Boshuizen. De linksback kwam van VCS en in die periode leerde hij Mario Koswal kennen, de huidige trainer van Boshuizen. Koswal haalde Maksimovas naar de Boshuizerkade en voorlopig krijgen de Leidenaren al het voordeel van de twijfel in de eerste klasse B.

FC Boshuizen heeft een voorsprong van zes punten op de nummer twee VELO. Daarnaast heeft het team van Koswal ook nog eens een veel beter doelsaldo, waardoor promotie naar de hoofdklasse meer dan lonkt. Toch is de ploeg niet onverslaanbaar getuige de drie nederlagen die Boshuizen dit seizoen al heeft geleden, maar volgens Maksimovas kan en moet er kampioen geworden worden.

Hoe bevalt het bij FC Boshuizen als nieuweling?

,,Het bevalt erg goed, dat komt ook vooral om het team heel erg goed draait. Dan is het wat makkelijker aanpassen. Ik krijg nu meer kansen van de trainer en nu ik dus meer speel wordt het een stuk leuker. Ik was ook blij met het belletje van Mario Koswal om mij naar FC Boshuizen te halen.”

Boshuizen staat er goed voor in de eerste klasse. Waar moet Boshuizen extra op letten in de tweede seizoenshelft?

,,We moeten er vooral voor waken dat we de lagere teams niet gaan onderschatten. Dat gebeurt nog te vaak en dat moet er echt uit. We worden heel erg nonchalant en dat is niet nodig. We overschatten onszelf dan ook, dan gaan we proberen de voetballende oplossing te zoeken, of de te mooie. Dan gaat het fout. Als wij er mentaal allemaal bij zijn, moeten we van iedereen winnen. Als Boshuizen geen kampioen wordt, ligt dat aan de spelers en de trainer. Niemand anders.”

Welke clubs gaan het FC Boshuizen nog moeilijk maken?

,,Ik denk dat VELO en UVS de tweede en derde plaats gaan bezetten. Quick haakt af. Wij moeten eerste worden, zo simpel is het. Daar gaan we voor en niemand zal tevreden zijn met minder. Iedereen blijft, ook Garry Mendes Rodrigues is terug na zijn stage bij Sparta en ADO. Hij traint weer met ons mee en volgens de laatste berichten blijft hij bij ons. Dat scheelt je zo twintig doelpunten, dus dat is heel goed voor ons. Het kan niet meer fout gaan eigenlijk, ik ben vol vertrouwen.”
 
Op welke wedstrijd kijk je met het beste gevoel terug?

,,Dat was uit tegen SJC. Iedereen was er zo op gebrand om daar te winnen. We waren heel erg fel, zaten er heel erg kort op. Dat lag, denk ik, aan het feit dat Boshuizen al heel lang niet meer bij SJC had gewonnen. Daar moest verandering in komen. Iedereen had het erover op de club, we moesten winnen. In het begin van de wedstrijd gaven we niets weg, alleen een veel te makkelijk gegeven vrije trap vloog erin. Maar voorin waren we dodelijk en door onze mentaliteit hebben we toen zo goed gespeeld.”

En wat was de minste wedstrijd?

,,Dat was thuis tegen VELO. We begonnen veel te slap en kwamen daardoor nooit meer over het dode punt heen. Zij zetten ons overigens heel erg goed onder druk, waardoor het moeilijk werd voor ons. We waren gewoon niet scherp genoeg. We scoren niet zo heel makkelijk, maar toch gaat vaak de eerste kans er meteen in. Dat gebeurde ook in deze wedstrijd en uiteindelijk wonnen we met 2-0. Of dat genoeg zegt? Ja, ik denk het wel. Als we onze slechtste wedstrijd winnen tegen een directe concurrent dan zegt dat wel wat, ja. Kampioenen winnen ook hun slechte wedstrijden, toch?”

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

,,Ik begin zondag met een schorsing na die onterechte rode kaart tegen UVS. Verder heb ik mezelf als doel gesteld om voor de rest alle wedstrijden te spelen en mezelf te verbeteren. Opbouwend moet het beter en ook positioneel is er verbetering mogelijk. Ik maak nu nog teveel onnodige meters en dus ik moet slimmer proberen te lopen. Bij promotie blijf ik bij Boshuizen. Als we niet promoveren? Dan ook. We hebben een heel goed team en heel veel spelers willen bij de club blijven. Er is dus absoluut geen reden om weg te gaan.”

FC Boshuizen, in cijfers:

Totaal: 13-30-40-21
Thuis: 6-18 (!)-20-5
Uit: 7-12-20-16
Grootste zege: 5-1 tegen Quick (thuis)
Grootste nederlaag: 4-2 tegen VUC (uit)